Home » Gezond leven als moeder tag: hoe sta ik ervoor?

Gezond leven als moeder tag: hoe sta ik ervoor?

gezond leven als moeder tag

Een gezond leven als moeder? Nee, dat heb ik niet bepaald. Toch besloot ik de Gezond leven als moeder tag van Maaike in te vullen met daarin grote bekentenissen over mijn (on)gezonde leefstijl!

Gezond leven als moeder tag

Eeuwig afvallen

Ondanks dat ze zeggen dat oefening kunst baart, lukt afvallen me niet altijd. Vaak gebruik ik hoe dan ook wat hulp, zoals in de vorm van aanvullende supplementen met vitamines en mineralen. Waarom? Zo weet ik in elk geval dat ik voldoende binnen krijg en ben ik toch ook sneller geneigd om een gezonde keus te maken. Tip: op www.orangefit.nl vind je plantaardige producten die je helpen naar een fitter leven!

Altijd goede voornemens

Ik heb, ondanks dat ik er niet geheel in slaag écht af te vallen, wel altijd het goede voornemen iets aan mijn gewicht te doen. Ik ben benieuwd of de antwoorden confronterend zijn 😉 Mocht je de tag willen overnemen, vergeet je dan niet om Maaike de credits te geven?

Gezond leven als moeder tag Q&A

Wat is jouw ontbijt?

Meestal eet ik een bruine (volkoren of meergranen) boterham met roomboter en pure hagelslag. Als dat er niet is, ga ik voor kaas of rozenbotteljam. Niet heel spannend allemaal dus. Mocht ik weer eens in een dieetfase zitten, dan kies ik trouwens ook soms voor Griekse yoghurt met walnoten en banaan.

Hoeveel groente eet je gemiddeld?

Goede vraag! Ik eet weinig groenten ‘uit het vuistje’, maar in de pastasaus zit bijvoorbeeld wel veel verwerkt. En ik ben dol op spinazie (met pasta) of cherrytomaatjes (los). Maar echt verantwoord en gebalanceerd is het allemaal niet. Al moet ik zeggen dat we laatst een week meer groenten aten (zo’n 500-1000 gram per dag) en ik voelde me daar wel fijn bij. Dus wie weet wordt het nog wat!

Als je kinderen iets lekkers krijgen, eet jij dan altijd mee?

Nee, eigenlijk niet. Als ik snoep dan is dat meestal buiten de aanwezigheid van onze kinderen. Gewoon lekker in stilte en met mijn ogen dicht kunnen proeven!

Hoe zorg je voor voldoende beweging?

Ik wandel elke dag richting school en terug haha. Is maar vijfhonderd meter geloof ik, dus daar moet ik het niet van hebben. Tegenwoordig probeer ik wel alles binnen het dorp met de fiets te doen, buiten de weekboodschappen om. Heel soms wil ik nog wel gaan fietsen met de kinderen, maar die spelen liever buiten.

Doe je aan sport?

Nee, al wil ik wel weer gaan dansen. Dus hopelijk beantwoord ik deze vraag over een paar maanden met ‘ja’.

Eet je wel eens iets wat je niet aan je kinderen wil geven omdat het ongezond is?

Absoluut! Zo vaak haha. Ik overtuig hen ervan dat fruit en groenten ook snoep zijn, terwijl ik zelf enorm kan genieten van een Twix of pizza (wanneer ze op bed liggen).

Zijn de snoepjes thuis wel eens ‘toevallig’ op?

Nee, eigenlijk is dat niet nodig. Onze kinderen snoepen heel weinig. We bieden het ze ook nauwelijks aan hoor, hoogstens een doosje rozijntjes. Maar ik merk dat ze er niet echt naar talen. Ze vinden het net zo lekker als ik een bord met druiven of komkommer op tafel zet.

Hoe zorg je voor je eigen behoeftes en tijd voor jezelf?

Vind ik best lastig. Lange tijd deed ik dat eigenlijk niet. Dan wilde ik best vaker aan mezelf denken, maar in de praktijk kwam het neer op tien minuten Netflix voor het slapen gaan. Tegenwoordig pak ik toch weer iets vaker een boek of kijk een film, zonder mijn telefoon erbij te nemen. Alleen dat geeft al enorm veel rust. Ook zet ik mijn smartphone weg als ik werk. Kleine stappen, maar leveren veel op.

Hoe laat ga je naar bed?

Wisselend. Het liefst voor 23.00 uur, omdat ik dan beter slaap en de dag erop beter functioneer. Maar in de praktijk wil ik ook nog weleens blijven lezen tot na twaalven of een serie kijken. Werk aan de winkel dus!

Doe je aan diëten?

Eeuwig!

Wat vind je van je lichaam?

Ook wisselend. Ik denk dat het er prima mee door kan na drie kinderen, maar ook dat er nog wat van af kan voor het mooie en gezonde. Dus een beetje work in progress.

Wat zou je anders willen doen om gezonder te gaan leven?

Meer bewegen, vaker naar buiten en gezonder eten. In mijn geval dus bijvoorbeeld ook vaker de pizza laten staan en kiezen voor een lekker en gezond alternatief. Misschien ook iets minder kaas… Maar goed, je kan te ver gaan 😉

Je kunt regelmatig lezen op deze site dat gezond leven niet echt my middle name is. Toch besloot ik de Gezond leven als moeder tag in te vullen. Oorspronkelijk bedacht door Maaike, maar hij staat ook in het Complete Tag Overzicht op Bloggen Baart Kunst.

Leef jij erg gezond? Of zou het wel iets gezonder kunnen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Antonina Vlasova – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten