Chronisch slaaptekort: dit doet dat met je in de praktijk

Het afgelopen anderhalf jaar sliepen we weinig. En hoewel chronisch slaaptekort aan de ene kant best ernstig is voor lijf en leden, levert het eigenlijk ook best wat vermakelijke momenten op. Lees maar mee ūüėȬ†

Langdurig slaaptekort

Een tijdje terug schreef ik al over hoe zwangerschapsdementie er na de bevalling in praktijk nu eigenlijk uitziet. Over de gevolgen van langdurig slaaptekort kan ik inmiddels ook een behoorlijk boekje doen. Geen geklaag dit keer -dat doe ik volgens mij wel genoeg- maar een opsomming van momenten waar jullie hopelijk om kunnen lachen.

Zo ziet chronisch slaaptekort eruit in de praktijk: 5 blunders

Handig, zo’n zelfscanner!

Helemaal in mijn nopjes wandelde ik vorige week Albert Heijn binnen met een kort daarvoor geactiveerde bonuskaart. Eindelijk kon ik weer officieel meegenieten van alle aanbiedingen. So far, so good. Ik pakte een zelfscanner en vulde mijn mandje tot de nok toe met spullen die we eigenlijk niet helemaal nodig hadden. Precies zoals de dames en heren van AH Marketing het graag zien.

En toen sloot ik aan bij de reguliere kassa. Gelukkig besefte ik kort voor ik aan de beurt zou zijn weer dat ik een scanner had gepakt. Eenmaal bij het scanplein aangekomen kleurde mijn lamp rood. Geen probleem, toch? Toch wel! Ik bleek een pak spinazie gedachteloos in mijn mandje te hebben gegooid. Oeps! Ik ben echt zo blij dat ik geen 14 meer ben en dus automatisch schuldig had geleken!

De bank blijkt een prima bed

Tegenwoordig valt het mee, maar de keren dat ik op de bank in slaap val zijn niet meer te tellen. Eventjes televisie kijken, leidde vaak tot wakker worden met een stijve rug om kwart voor 12.

Ik zie mannetjes die er niet zijn

Dit klinkt¬†misschien luguber, maar is het zeker niet. Het nadeel van langdurig tekort aan nachtrust is dat je soms gaat hallucineren. Zo ook ik. Dan stond ik in de huiskamer en raakte ik ge√Įrriteerd van die schim voor het raam die maar bleef terugkomen.¬†Achteraf kan ik daar wel om lachen, al was het ook een¬†reality check. Tijd voor wat slaap!

Woorden verhaspelen

Je kunt maar beter de lol inzien van je eigen kwaal denk ik maar. Ik verdraai spreekwoorden en gezegden, kom niet uit mijn woorden of bedenk gewoon een heel nieuw woord. Beetje zoals Fred van Fred en Ria (Draadstaal).

Motoriek wordt een uitdaging

Mijn armen en benen zijn soms bont en blauw: ik loop tegen de bedrand aan, tegen kastjes en zelfs tegen de deurklink. Ro en ik botsen weleens met onze voorhoofden tegen elkaar als we elkaar een kus willen geven. Ik ging laatst na een etentje op de bankrand zitten, verloor mijn evenwicht en rolde bijna op mijn vaders schoot. En struikelen lijkt wel een tweede natuur. Niet heel handig, aangezien ik al niet handig was

Ach, ooit komt het goed. En tot die tijd hebben we elkaar; gedeelde smart is nog altijd halve smart.

Slapen jullie kinderen een beetje door?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

20 thoughts on “Chronisch slaaptekort: dit doet dat met je in de praktijk

 1. De mijne zijn nu pubers, dus die slapen goed door. Maar ik herinner met het slaapgebrek nog goed. Ik benooit zelfs een keer mijn jongste dochter vergeten in het ziekenhuis. We waren door voor een controle of zo, en ik ging daarna even koffie drinken met de drie kinderen.

  Mijn dochter lag in de maxi cosi en ik had haar bij de kassa van het restaurant in het ziekenhuis laten staan. Ik huiver nog als ik er aan terug denk.

  1. Jeetje ja, ik kan het me best voorstellen. Dat slaaptekort doet gewoon echt hele gekke dingen met je die je onder normale omstandigheden nooit zou doen. Gelukkig liep het met een sisser af. Denk dat je sindsdien ook nooit meer je kindje vergeet, die schrik is zo heftig!

 2. Met 30 weken zwangerschap en een zieke dreumes herken ik dit maar al te goed helaas. Ben echt ook zooooooooooooo moe. Ik zit er echt als een zombie bij!

  1. Geloof ik best. Je hebt het ook hartstikke druk met alles: werk, thuis, blog… Hopelijk kan je in je verlof iets meer slapen en ben je weer wat fitter! Beterschap voor Spencer trouwens.

 3. Gelukkig heb ik goed slapende kindertjes, die alleen wakker zijn als ze ziek zijn (dus ik mag zeker niet klagen..). maar pff dan lijk ik soms ook echt een lopende zombie, die alles op de automatische piloot doet!

 4. Ik kan heel chaotisch zijn! Mijn collega’s moeten soms om mij lachen, maar ik vind het juist wel een beetje zorgwekkend. Hahaha. Voor de kleine er was, was ik altijd heel gestructureerd namelijk.

  1. Ja haha ik snap je, ik vond het best zorgwekkend dat ik de meeste symptomen van chronisch slaaptekort √©√©n op √©√©n herkende ūüėÄ
   Gelukkig is dit tijdelijk, maar slecht slapen kan inderdaad best chaotisch maken.

 5. Heel herkenbaar allemaal haha. Maar dan niet door m’n kind maar door m’n slaapapneu. Zelfs in slaap vallen achter het stuur. Hoe gevaarlijk! Daarna ook lange tijd niet meer gereden totdat ik aan t masker ging..

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten