Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Get your freak on tag | Waarom doet iedereen zo lyrisch over Starbucks?

Get your freak on tag | Waarom doet iedereen zo lyrisch over Starbucks?

Deze tag draait volledig om gekke eigenschappen. Wist je dat ik soms met een raar accent praat? Waarom ik de Starbucks heel erg overdreven vind? Welke irritante eigenschappen ik bezit en hoe mijn allereerste knuffel heette? Deze en andere antwoorden vind je in de Get Your Freak On Tag! 

Get your freak on tag

Het is weer tijd voor een Tag. Deze Get Your Freak On tag zag ik bij Geertje van Life’s about en net als zij heb ik geen idee waar hij oorspronkelijk vandaan komt. De Get your freak on tag gaat over al mijn rare eigenschappen en gewoontes.

Get your freak on Q&A

Welke nickname gebruikt je familie voor jou?

Hm, volgens mij heb ik die niet. Mijn ouders noemen me (behalve Merel natuurlijk) weleens ‘dochter’, meer omdat ik hen ook soms ‘vader’ en ‘moeder’ noem.

Wat is een rare gewoonte van je?

Behalve die hierboven? Ik heb de (kinderachtige?) neiging om met accenten te praten. Dus terwijl Ro rustig en nietsvermoedend op de bank zit, kan ik hem ineens doen opschrikken met mijn zwaar aangezette Schotse accent. Of ik praat Spaanse onzin. ‘¡Quel figura!’ roep ik dan uit, wanneer iemand iets geks doet. En dan ineens zeg ik op mijn beste Brits ‘Marvelous honey, could you please join me in the kitchen now?’ Ik oefen momenteel op Australisch.

Wat zijn je fobieën?

Ik heb hoogtevrees, al is het vele malen minder dan vroeger. En daarnaast wespen en sprinkhanen. Verschrikkelijk! Gelukkig hebben we wat die eerste insectengroep betreft geluk gehad afgelopen zomer.

Welk liedje zing je/schreeuw je hard mee als je alleen bent?

Alles waarvan ik de tekst meen te kennen. Het liefst iets van Limp Bizkit, Nirvana, Blur (Song 2) of een 90s rapnummer waarvan ik de tekst van voor tot achter uit mijn hoofd ken.

Wat is irritant aan jou en waar irriteer je je aan bij anderen?

Vermoedelijk is het voor de buitenwereld best weleens vervelend is dat ik als een vlinder in het leven sta. Mijn aandachtsspanne is soms kort, ik fladder een beetje rond en heb soms geen benul van tijd en logica. Daarnaast vergeet ik regelmatig belangrijke dingen en ben ik overtuigd van mijn eigen gelijk. Tot slot kan ik nog weleens a-flexibel zijn, zoals wanneer we iets eten waar ik eigenlijk geen trek in heb: kan dan echt superchagrijnig doen. O ja, en heb moeite maat te houden als we iets eten wat ik wél heel lekker vind.

Irritant aan anderen: onverdraagzaamheid, fluisteren (bij kinderen), pesten, klagen, maar nooit iets aan de situatie veranderen zodat je er wel mee kunt leven, te snel opgeven, stokoude koeien uit de sloot blijven halen (al heb ik hier zelf ook weleens een handje van) en liegen. Vooral als ik het doorheb.

Wat voor gewoonten heb je als je nerveus bent?

Dan schijn ik sneller te praten, feller ook. Ik voel onrust in mijn lijf en mijn omgeving irriteert zich dan weer aan mijn onrust, waardoor de situatie makkelijk ontploft. Om het tegen te gaan, probeer ik vaak even mijn zinnen te verzetten (zoals in het huishouden). Helaas voor het huishouden ben ik niet zo vaak nerveus.

Aan welke kant van het bed slaap je?

Voor de kijkers vanaf het voeteneind rechts. Dat was zo in ons vorige huis en nu opnieuw, automatisme. Geloof dat de meeste mensen ook op die manier slapen: man links, vrouw rechts. Of is het bij jullie anders?

Hoe heette je eerste knuffel?

IJsbrand de ijsbeer. Ik heb hem nog steeds. Inmiddels ligt hij regelmatig bij de jongste in bed, maar ook de middelste is dol op hem. In het begin van onze relatie vond ik het een beetje gênant dat ik nog steeds een knuffel had, maar inmiddels weet Ro gewoon wie hij is en vind hij normaal als ik de nacht doorbreng met IJsbrand (of in elk geval, hij accepteert het van me, net als dat afschuwelijke Schotse accent)

Wat bestel je bij de Starbucks?

Haha ik wist niet dat er mensen bestaan die net als ik nooit bij Starbucks geweest zijn, tot ik de antwoorden van Geertje las. Heeft in mijn geval grotendeels te maken met het feit dat ik koffie verschrikkelijk vies vind, ook als je er een fancy naam tegenaan gooit zoals de welbekende Latte.

Bovendien doken in de begindagen van Starbucks overal van selfies op met zo’n beker ernaast. Vind dat vergelijkbaar aan zo’n foto naast de auto van iemand anders.  Dit in combinatie met urenlang in de rij staan voor zo’n beker koffie, snap ik gewoon niet. Echt, al hadden ze er de allerlekkerste chocola ter wereld verkocht, zou ik nog niet wachten tot ik aan de beurt was. Maar goed, ieder zijn ding. Ik ben mijn onbegrip weer kwijt voor vandaag 😉

Welke beauty regel raad je iedereen aan maar houd je jezelf niet aan?

Keurig je make-up verwijderen voor je gaat slapen. Ik draag het bijna nooit, maar als ik het doe, haal ik het echt niet altijd braaf weg voordat ik naar bed ga.

Wat is jouw positie onder de douche?

Meestal sta ik. Vroeger ging ik ook nog weleens op de grond zitten. Maar voor je me begint uit te lachen: ik ken (meerdere!) verhalen van mensen die een tuinstoel meesleepten onder de douche. Om maar te zeggen… Alles is relatief.

Heb je gekke bodyskills?

Lange tijd kon ik de spagaat en ik kan mijn benen bijna in mijn nek leggen. Alhoewel ik het al maanden niet meer heb geprobeerd, ben bang dat ze me anders in een onmogelijke positie op de brancard kunnen afvoeren.

Wat is je favoriete slechte snack?

Chocola!

Wat is een stopwoordje van je?

 • Jammer (of de tienerversie die ik heb overgenomen: jammer joh)
 • Oké!
 • Blog (niet zomaar vanuit het niets, maar ik ben bang dat mijn gespreksstof zich tegenwoordig grotendeels concentreert rondom Lotus Writings)

Wat draag je in bed?

Meestal een hemdje en broekje, maar als het kouder wordt een lange broek. Niet heel spannend dus, wel functioneel.

Wat is jouw gekste eigenschap? En als je de Get your freak on tag overneemt, laat je dat dan achter in de reacties? Ik kom snel een keertje kijken!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

11 gedachten over “Get your freak on tag | Waarom doet iedereen zo lyrisch over Starbucks?

 1. Haha, dat met het storten op het huishouden heb ik altijd als ik moe ben… en ik ben dus bijna nooit moe 😉

  Ik slaap nu rechts, maar ik sliep links, omdat mijn man graag dichter bij de muur slaapt dan bij het raam (en we hebben onlangs van kamer gewisseld).

  Ik ben ook nog nooit bij de Starbucks geweest en als er zoveel keuze is dan is het ook niets voor mij. Heb zelf een lekker koffiemachine en een ontzettend gastvrij huis. Zonder rij 😉

 2. Ik sliep ooit links in het bed, was het dichtste bij de wc. Toen hebben we het bed verplaatst naar de andere kant vd kamer en sindsdien slaap ik rechts.. (Dichterbij de wc ook)

  En lang in de rij staan bij de starbucks zou ik nooit doen, maar ze hebben lekkere warme chocolademelk ? en lekkere chocolate cookies of muffins, de moeite waard om een keer te proberen!

  Die vraag over de douche vind ik apart.. Veel meer dan staan of zitten kan toch niet?!

  1. Nu ik erover nadenk, in het oude huis sliep ik ook links, weet niet waarom?! Dat was niet dichterbij de wc, maar toen hoefde ik s’nachts nog niet, dat kwam pas tijdens de zwangerschap.

  2. Begrijpelijk haha, zeker als je zwanger bent. Weet ook niet precies waarom die verdeling zo is. O dat wist ik eigenlijk niet, dacht ook rechts 😀 Maar goed, apart. Zal eens kijken of er ooit onderzoek naar is gedaan.
   Ja dat heb ik ook weleens begrepen, misschien toch maar eens doen. Maar inderdaad niet met een rij en ook geen selfie omdat ik Starbucks drink haha!

   Nee dat lijkt me ook niet, wat de douche betreft. Het is nogal ongunstig om te liggen, dan kan je nooit volledig gebruik maken van het water…

 3. Ik slaap aan de linkerkant van het bed ? En Starbucks daar sta ik ook niet lang voor in de rij maar als er 1 of 2 mensen staan dan wacht ik wel even voor m’n pumpkin spice latte ?

  1. O haha! Grappig, je bent de eerste van wie ik het hoor. Benieuwd of nog meer vrouwen links slapen!

   Toen hier in Rotterdam de eerste zaak openging, stonden mensen letterlijk anderhalf uur in de rij! Onvoorstelbaar toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten