geniale surprise

Sinterklaas | Je zit altijd goed met deze koffer surprise

Waarom zit je met deze surprise altijd goed?

Hij past bij iedereen. Met een goede basis kun jij ook deze (al zeg ik het zelf) geniale surprise maken. En wat misschien nog wel het allermooiste van alles is: zelfs als je een ramp bent op gebied van knutselen (lees: ondergetekende; bijna alles wat ik probeer zag er in gedachten heel anders uit) lukt dit je. Eigenlijk denk ik dat het bovendien voor iedereen van toepassing zou kunnen zijn.

Ik hou jullie dus niet langer in spanning!

We trokken begin november al lootjes, omdat ik niet kon wachten. Voor het eerst kreeg ik June en al snel wist ik hoe deze surprise ook bij haar zou passen. Het idee stond namelijk al, ongeacht de persoon op dat lootje. Welk idee nu zo multi-inzetbaar is?

surprise

Een koffer

Kort voor we lootjes trokken, kregen we van VTech een Loopwagen om te proberen met onze meiden. Deze zat verpakt in een doos met hengsel. En waar lijkt dat op? Juist ja, een koffer. Omdat ik geen zin had tot aan mijn oksels in de plakkaatverf te moeten zitten (wat bovendien niet praktisch is met die twee kleintjes), besloot ik een spuitbus met zilveren verf te kopen. Op een goede, droge middag verfde ik binnen korte tijd die hele doos en klaar was ik met mijn basis!

dsc_1147

Met deze basissurprise ging ik verder

Het moest natuurlijk wel een vrolijke koffer worden. Gelukkig had ze tijdens haar verjaardag een Top Model Magazine gekregen met handige uitdrukplaatjes. Die plakte ik met lijm op de koffer en toen kregen we dit resultaat:

surprise

En met dit opschrift had ik gelijk de basis van mijn gedicht. Nu ze tiener is, begint de reis van meisje naar vrouw. In plaats van urenlang te moeten snipperen met oude kranten, stopte ik dit keer jurkjes in de koffer: van nul tot nu. Deze trip down memory lane staat symbool voor de basis waarvan ze vertrekt en met deze bagage kan ze de toekomst in.

Kind kan de was doen met deze geniale surprise!

Wil je niet te sentimenteel doen, dan gaat die goede vriend, klasgenoot of het familielid in kwestie misschien wel graag op reis. Of staat hem/haar een nieuwe fase in het leven te wachten? Je kan alle kanten op met dit thema en het maakt je gedicht natuurlijk een stuk makkelijker. Voor het eerst sinds jaren was ik zeer in mijn nopjes met mijn eigen bedenksel, ik hoop dat jullie ook enthousiast zijn!

Doen jullie aan surprises? Wat heb jij gemaakt?
Of heb jij misschien zo’n all time favorite, die altijd goed is?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Sinterklaas | Je zit altijd goed met deze koffer surprise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge