Column| Waarom zou je een gender reveal party willen?

gender reveal party

Misschien kom ik uit een ei, maar ik ken het hele fenomeen nog niet zo lang. Het geslacht van je kindje bekend maken aan de wereld met een feestje? Ik verbaas me erover. 

We keken Barbie. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik van het fenomeen ‘Gender reveal party‘. Ik keek Ro verbaasd aan. ‘Waarom zou je de bakker eerder informeren over het geslacht van je aanstaande kind, voor je het zelf weet?’ vroeg ik hardop af. ‘Maar echt, waarom?’ Ik vond het een vreemd idee en toen hij niet echt reageerde, voegde ik er – lekker hormonaal – aan toe: ‘Hoeveel feest wil een zwanger mens überhaupt hebben? Na de babyshower nu ook massaal aan de gender reveal toestanden? Wat is het volgende? Ultrasound Parties? Je eigen bevruchtingsfeest?’ Hij haalde zijn schouders op. Ieder zijn ding. Ach ja, dat is ook zo, kon me alleen niet voorstellen dat het echt een hype kon worden.

Zoals je waarschijnlijk ook hebt gezien, is de Gender reveal party inmiddels niet meer weg te denken uit de gemiddelde zwangerschap. De ene na de andere neutrale uilentaart komt voorbij op Instagram, ik zie met regelmaat filmpjes op verschillende social media (nieuwsgierig als ik ben, bekijk ik ze altijd met grote belangstelling) en bovendien bedenken mensen steeds meer varianten op de taart. En wat gebeurt er tot mijn grote verbazing? Langzaam begin ik steeds enthousiaster te worden. Wij hielden zelf het geslacht verborgen voor anderen, maar wat is er mis met delen van zulk schitterend nieuws met je omgeving? Of met de hele wereld voor mijn part? Ik besloot de voor- en nadelen eens op een rijtje te zetten.

Voordelen van een gender reveal party

 • Iedereen die je wil inlichten over het geslacht van je spruit is in één keer op de hoogte
 • Je hebt een legitiem excuus om taart te eten
 • Maar echt: taart!
 • Je kan er een leuk filmpje van maken, scoort goed op social media
 • Perfect moment om een goede weddenschap op af te sluiten

Nadelen van een gender reveal party

 • Het hele geheim is weg. Iedereen weet het en dat wil niet iedereen.
 • In sommige gevallen weet de bakker dus eerder dan jij wat het geslacht is van jullie baby.
 • Als je van nature vrij nuchter bent, kan een gender reveal party behoorlijk overdreven aanvoelen.

Ik moet mezelf inmiddels dus nuanceren. Zeker als je een compilatie ziet, zoals dit filmpje (en dan vooral de vierde, geweldig!) Tja, dan ben ik zelfs om…

Hoe denk jij over de Gender reveal party?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

6 thoughts on “Column| Waarom zou je een gender reveal party willen?

 1. Ik had het wel leuk gevonden, alleen dan zou je toch minstens een paar uren moeten wachten om het te vertellen. Wij zijn van die mensen, wij lieten iedereen altijd alles meteen weten 😉

  In ons geval woont de familie ook een beetje ver om ze allemaal te laten opdraven, maar ik snap je enthousiasme.

  1. Haha! Snap het wel hoor, is ook zulk leuk nieuws.
   Nee dat is niks, zeker niet als het alleen maar gaat om een stukje taart of wat confetti 🙂

 2. Ik klikte net op je link bij huisvlijt, omdat ik werkelijk geen flauw idee had wat een gender reveal party was! In mijn omgeving een onbekend fenomeen, maar ik ben natuurlijk ook één van de stuurlui die aan wal staat. haha

  1. Apart fenomeen. Grappig dat je op die manier weer wat geleerd hebt! En het zal vast wel leuk zijn denk ik, maar zou er zelf in elk geval nooit op gekomen zijn 🙂

 3. Ik vind het echt zo gek, dat je vrienden en familie allemaal moeten komen opdraven om te kijken naar de kleur vulling van een taart. Echt vreemd. Maar kennelijk vinden veel mensen het fantastisch want ik hoor het inderdaad best vaak. Misschien ben ik er iets te nuchter voor 😉

  1. Haha als je het zo stelt is het inderdaad een raar fenomeen.
   Heb ook geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat… Misschien komen er ook cadeaus aan te pas of een soort high tea?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten