Gel-a-Peel Fashion Maker Review | Getest door June (11)

GEL-A-PEEL FASHION MAKER REVIEW – Er zijn momenten dat onze dochter June het vervelend vind dat ik blog. Vooral wanneer zij daaronder te lijden heeft – en helaas, daar ontkom je waarschijnlijk gewoon niet aan als je voor jezelf werkt. Maar soms wordt ze er heel gelukkig van. Zoals laatst. We kregen de Gel-a-Peel Fashion Maker om aan een grondige test te onderwerpen – genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017. Of het inderdaad een succes is?

Gel-a-Peel Fashion Maker

Inhoud

  • 5 tubes gel: lichtroze, fuchsia, paars, goud en zwart met parelglans
  • Meer dan 40 ontwerpsjablonen en -voorbeelden, geltrays, 3 soorten ontwerppunten (die je op de tube kan draaien), wissers, schoonmaakgereedschap
  • Accessoires waarmee je 2 paar oorbellen kunt maken en 3 tasjes

De Gel-a-Peel Fashion Maker kan natuurlijk ook worden gebruikt in combinatie met andere items uit de serie en is gemakkelijk aan te vullen met losse gels.

Wat kan je met de Gel-a-Peel Fashion Maker?

De voorkant van de verpakking verraadt het eigenlijk al: je kunt verschillende items maken om je eigen kleding mee te customizen. Leuk als alternatief voor textielverf: koop een effen shirt en maak er met de sjablonen en wissers een soort zeefdruk op. Mijn eigen favoriet waren de veertjes, June vond het hart mooier, de vlinders en de sterren.

Hoe werkt Gel-a-Peel Fashion Maker?

Voor wie vaker heeft gewerkt met Gel-a-Peel: je hoeft de sjablonen of het gladde, transparante stencil niet meer vast te plakken. Je laat die laatste gewoon in de Fashion Maker glijden en klikt hem vast. Vervolgens kan je hieronder een sjabloon neerleggen om over te spuiten of je maakt zelf iets moois.

Hoe gebruik je Gel-a-Peel op je kleding?

We hebben een ouder hemdje van June uit de kast getrokken en hem versierd. Ze wilde graag goud en paars proberen en het stersjabloon. In stappen:

Review Gel-a-Peel Fashion Maker
1. Je spant het shirt strak en plaatst een transparant sjabloon naar keuze in de Fashion Maker
Review Gel-a-Peel Fashion Maker
2. Met de ‘hark-tip’ spuit je de kleuren gel naar keuze die je graag wil gebruiken. Laat ze iets in elkaar overlopen als je dat mooi vind of kies juist voor effen. Niet te dun!
3. Het ziet er rommelig uit, maar verwijder het sjabloon en je ziet hoe tof het eindresultaat is geworden!
Review Gel-a-Peel Fashion Maker
4. Het eindresultaat! Nadat we het shirtje uit de Fashion Maker hadden gehaald, hingen we hem te drogen.

Update augustus 2018: we hebben het shirtje inmiddels al talloze keren gewassen en de Gel-a-Peel zit er nog steeds even strak op. 

OnneDi legt uit

Voor de duidelijkheid ook dit filmpje, waarin je ziet hoe OnneDi haar eigen shirt en dat van haar hondje versierd met Gel-a-Peel.

Hoe lang laat je de gel drogen?

Binnen een (half)uurtje is het prima om te gebruiken voor je kleding. Daarna zou ik het zelf wel wat langer laten liggen. Na het drogen voelt het trouwens nog steeds aan als gel, maar is het echt stevig genoeg om te blijven zitten. Bij wijze van experiment plakte June één van haar creaties op het raam: kijken of het zou vallen. Ik kan je vertellen dat het keurig bleef hangen. Zo goed zelfs dat we het erna af moesten bikken, omdat het echt heel goed kleeft haha.

Gaat de gel lang mee?

In principe wel. Zeker wanneer je kiest om sjablonen te gebruiken op textiel (of gewoon los, wat June heeft gedaan met het hart). Bij het maken van een tasje gaat het sneller op, maar dat is ook logisch. Verder kan je redelijk wat maken voor het opraakt. Het volgende project wordt een armbandje, ben benieuwd hoe dat gaat!

Hoe zijn de tasjes?

Uniek aan de Fashion Maker is dat je zelf tasjes kunt maken in een kleur die bij je past. Wees niet te zuinig met de gel, anders wordt het te slap en kan het tasje afbreken. Het nadeel hiervan is wel dat je tube vrijwel leeg is, maar aan de andere kant is het natuurlijk superleuk om te zien. Persoonlijk vind ik alleen wel dat ze niet helemaal makkelijk dichtgeplakt kunnen worden, maar misschien doen wij wel iets verkeerd?

Oorbellen van Gel-a-Peel

Wanneer je oorbellen wil maken of losse vormpjes kan je heel handig gebruik maken van het stevige transparante vel dat in je Fashion Maker kit zit. Leg hieronder één van de voorbeelden naar keuze en pak de punt-tip erbij. Trek de tekening over met de gel, zoals je hieronder ziet, en plak het oorhangertje eraan vast. Je kunt natuurlijk ook losse figuren maken. Denk bijvoorbeeld aan een hartje of het muzieknootje hierboven. Deze kan je met wat gel op je tasje, kleding of rugtas plakken.

Review Gel-a-Peel Fashion Maker

De gebruiksaanwijzing

Ik vind het leukste van Gel-a-Peel dat je heel makkelijk op YouTube van alles uitgelegd kan krijgen. Als je het iemand ziet voordoen, dan vind ik dat eigenlijk een stuk makkelijker dan wanneer het zo op papier staat. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit zelf niet had kunnen bedenken, dus het is raadzaam even rond te neuzen op internet voor je echt start.

Is de nominatie voor Speelgoed van het Jaar 2017 terecht?

Wat mij betreft wel. Ik vind veel speelgoed tegenwoordig nogal uitgekauwd: weinig ruimte voor eigen interpretatie en alles staat eigenlijk al vast. Bij de Fashion Maker kan je juist alle kanten op. Aan de ene kant heb je mooie sjablonen die je een handje op weg helpen, aan de andere kant kan je ook zelf lekker aan de slag met wat je ook in je hoofd hebt. Het is goed voor de motoriek, om geduld te leren oefenen (geen eigenschap waar we in onze familie heel sterk in ontwikkeld zijn) en om je creativiteit te uiten. Win-win-win dus. Ik mocht ook een beetje meehelpen en was zo enthousiast, dat ik eigenlijk zonder haar medeweten aan de slag wilde. Maar dat ben ik. June wilde zelf ook nog wel iets kwijt over haar nieuwe speelgoed.,

Review Gel-a-Peel Fashion Maker

Junes mening over Gel-a-Peel Fashion Maker

Ik vind het superleuk om te doen. Ook heel handig als je nog oude kleren hebt liggen, die er een beetje suf uit zien, om ze weer helemaal hip en cool te maken. Een aanrader voor Sinterklaas of Kerst. Zelf zou ik dan wel weer nieuwe tubes gel willen krijgen, misschien in andere kleuren (hint!)

Alles dat je nog moet weten over de Gel-a-Peel Fashion Maker

Hoeveel kost de Gel-a-Peel Fashion Maker? 

Via Internet vind je verschillende prijzen. De goedkoopste is Bol.com voor € 34,99.

Waar koop je de Fashion Maker en bijbehorende producten? 

Lijkt de Gel-a-Peel Fashion Maker jou ook leuk?

Deze blog bevat een affiliate link

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Gel-a-Peel Fashion Maker Review | Getest door June (11)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: