Geen zin in Koningsdag

Geen zin in Koningsdag? De 7 leukste alternatieven!

GEEN ZIN IN KONINGSDAG – Terwijl anderen tot hun oren in de oranje rommel zitten, staar jij nors naar buiten. Je hebt helemaal geen zin in dat hysterische gedoe met vlaggetjes op je wangen. Of om anderen opzij te duwen voor het beste plekje op de vrijmarkt. Laat staan om dat hele bezoek van de koning live op televisie te moeten volgen. Je hebt, kortom, helemaal geen zin in Koningsdag. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven!

Geen zin in Koningsdag? 7 alternatieven

Bezoek een pretpark, dierentuin of museum

Misschien niet één van de grotere namen, voor het geval daar ook een horde mensen loopt die geen zin hadden in de drukte van Koningsdag. Maar een wat kleiner pretpark is prima te doen. Of wat dacht je van een middag naar het museum? Oké, je moet niet naar het Rijksmuseum willen, maar zoek lekker buiten de Randstad naar een geschikte plek.

Maak een lekkere strandwandeling

Misschien is het geen best weer, maar dat geeft toch niet? Juist even lekker uitwaaien, kan heel verfrissend zijn. Zoek wel uit of strandtenten die dag opengaan en wat eventueel plaatselijke culinaire alternatieven zijn om te kunnen bijkomen. Laat je verrassen!

Ga een stukje fietsen…

Dit geldt trouwens alleen voor mensen die ook in een dorp wonen. Het voordeel hier is dat je maar een minuut of vijf hoeft te trappen en je wordt omgeven door de prachtigste vergezichten en rustige natuur. Ideaal als dat net even is waar je zin in hebt.

…of zwemmen (al dan niet in het Tikibad)

Keihard gillen terwijl je van de steilste glijbanen sjeest – vermoedelijk hoort niemand je. Of wat dacht je van urenlang dobberen in het golfslagbad. Maar je kan natuurlijk ook gewoon naar het plaatselijke zwembad, mits dat zijn deuren opent tijdens Koningsdag.

Boek een lang weekend op de Waddeneilanden

Hoewel niet uit ervaring, kan ik me heel goed voorstellen dat de meeste mensen zich op het vasteland bevinden. Heerlijk rustig dus! Of wanneer je wel zin hebt in gezelschap, trommel dan een stuk of vijf gelijkgestemden op en doe de hele dag waar jullie zin in hebben: spelletjes spelen, kletsen of niksen.

Sluit je op met Netflix

Mocht je ook geen zin hebben om het huis te verlaten, ga dan lekker bingewatchen. Laatst las ik over Gran Hotel, een Spaanse serie die erg verslavend schijnt te zijn en waarmee je echt wel even zoet bent. Doe je voordeel met die info! Voordeel van Netflix is bovendien dat je achter elkaar kan blijven doorkijken. Als een langere serie je niks lijkt, kan je ook ‘gewoon’ een sitcom-seizoen doen. Of een paar films. Het is jouw feestje!

Bezoek onze Zuider- of Oosterburen!

Die vieren immers geen Koningsdag en hebben ook nog geen vakantie. Ideaal! Dagje Antwerpen en aansluitend overnachten is de ultieme manier om aan die Oranjegekte te ontsnappen.

Voor ons is Koningsdag bijzonder

Niet alleen mag June optreden die dag, ook is mijn vader jarig. Voor ons is het dus al jaren een feestdag en zelfs als we geen zin in Koningsdag hebben, hoeven we ons niet te vervelen.

Kijk jij uit naar 27 april? Of heb je helemaal geen zin in Koningsdag?

Gigantische drukte op de Vrijmarkt in Amsterdam – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

20 Replies to “Geen zin in Koningsdag? De 7 leukste alternatieven!

  1. Wat een leuke alternatieven! Ik hoor ook van veel mensen dat het tikibad een aanrader is, k ben er zelf nog nooit geweest maar ik woon er vlakbij… kan altijd nog 😉 Hopelijk heb je een leuke koningsdag gehad gisteren!

  2. Gefeliciteerd met je vader! Dubbel feest haha! Leuke tips ook! Wij zijn even naar de rommelmarkt geweest, maar aangezien ik me nog niet zo goed voel mbt mijn zwangerschap hebben de kinderen in de middag lekker bij opa en oma mogen spelen zodat ik wat rust had. Ook wel lekker hoor.

  3. Gefeliciteerd met je vader! 🙂 Ik heb heeeelemaal niks met Koningsdag. Ben gewoon veel te nuchter voor al die dingen die georganiseerd worden op zo’n dag. Een strandwandeling maken hier in mijn dorp is trouwens geen aanrader, want dat is altijd rete druk haha. Wat ik vandaag ga doen weet ik nog niet. Zit ook met een gebroken voet dus kan ook vrij weinig! :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge