Column | Gedumpt in de ballenbak omdat mama moet werken

Samen met een vriendin en haar dochter gaan we een ochtend naar de indoor speeltuin. Te midden van de ballen zie ik hoeveel kinderen hier worden gedumpt in de ballenbak. Vaak omdat moeders even samen willen kletsen of zelfs moeten werken. Wat vind jij daarvan?

Drukte in de ballenbak

Het is verzengend heet als ik met dreumes en baby een welbekende indoor speeltuin binnenstap. Gekleed in mijn winterjas, warme laarzen en met baby in de draagzak op mijn buik, ben ik blij als ik alles uit kan gooien. Gelukkig is het lekker rustig. Al snel zitten we met zijn drieën in de ballenbak, Rose speelt lief met een ander meisje. Maar ik juich te vroeg, blijkt als er langzaam meer publiek binnen druppelt. Het zijn vooral duo’s met de kinderen in hun kielzog – moeders die even willen bijpraten met elkaar, zonder constant ‘last’ te hebben van de kinderen. Ze hadden me niet blijer kunnen maken: een horde kinderen zonder toezicht…

Lees ook: Wat vind jij: smartphone in de ballenbak 

Geen toezicht: Rose ligt ondersteboven

Zo wil het dan ook gebeuren dat Rose even later omver gedenderd wordt door een forse peuter. Ook schampt het meisje in het voorbijgaan het hoofd van May. De blonde krullenbol verdwijnt een kruipgang in, waar ik met draagzak moeilijk achteraan kan en ik zit vertwijfeld te kijken. Moet ik hier iets van zeggen? Dit meisje deed het natuurlijk niet expres en heeft misschien niet eens door dat ze twee kleine kinderen raakte. Eigenlijk kan ik ook beter gewoon haar moeder aanspreken? Maar waar zou die zitten?

En nog eens…

Het incident vergeten, zit ik wat later weer zit te spelen met Rose (May slaapt inmiddels lekker). Dan rent het blonde meisje weer voorbij, kruipt ruw langs me en trapt even later keihard op mijn hoofd. Ik zat kennelijk onder een soort net, waar ik op deze hardhandige wijze achter kom. Even later zie ik haar nog een paar kleintjes omkegelen en in volle vaart van de glijbaan rauzen, zo op een nietsvermoedende peuter af. Ik raak geïrriteerd door zoveel onstuimigheid zonder enig ouderlijk toezicht en moet er echt bewust bij stilstaan dat ze dit heus ook niet expres deed. Maar waar is die moeder nou toch? Ziet ze niet wat er gebeurt? Ik zeg er nu wel wat van tegen het meisje, die daarop gelukkig ver uit mijn buurt blijft en slechts nog af en toe argwanend naar me kijkt.

Gedumpt in de ballenbak

Pas als ik een ruim uur daarna de middelste wil verschonen, zie ik een blonde vrouw met een laptop zitten. Ze wuift haar blonde dochter weg, alsof een hinderlijke vlieg. ‘Ga maar weer spelen,’ mompelt ze. Mijn irritatie maakt plaats voor medelijden en onbegrip. Arm kind. Hoewel ik geen voorstander ben van het bekritiseren van andermans ouderschap, ontkom ik er nu niet aan. Hoe moet het voor zo’n meisje voelen dat ze wordt gedumpt in de ballenbak? Ik snap best dat je ook weleens iets anders wil doen, maar je moet toch ook weten hoe het met je dochter gaat? Maak een keus. Ga in elk geval dichterbij zitten, hou je dochter in de gaten en luister naar haar. Of neem een oppas.

Wat zijn jouw grootste irritaties in de ballenbak?

Meer lezen over (ergernissen in) de ballenbak? 


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Column | Gedumpt in de ballenbak omdat mama moet werken

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten