Help! 60 gedachten die ik heb als schoolknuffel Puk komt logeren

schoolknuffel puk logeerbeest

We gaan weer naar school en dat betekende voor de kleintjes het weerzien met schoolknuffel Puk. Mooi hoe ze toch een soort band ontwikkelen. Alleen of ik diezelfde warme gevoelens koester wanneer hij meegaat? 

De eerste schoolweek begon gelijk goed: de schoolknuffel Puk mocht mee naar huis. Laat ik voorop hebben staan dat ik het een onwijs leuk initiatief vind. Of althans, educatief verantwoord. En voor de kinderen fantastisch. Maar voor mij als moeder? Tja… Laat ik het zo zeggen: Puk en ik hebben een verleden. Een minder rooskleurig verleden dan ik voor ogen had toen we hem voor het eerst meenamen. Want in mij zit een moeder die het echt heel goed wil doen. Alleen komt ze er niet uit…

 
60 gedachten die ik heb als Puk mee mag

 1. Shit nu al?!
 2. Hoe gaan we ervoor zorgen dat dit keer alles in zijn koffertje blijft zitten?
 3. Kennelijk weten die kleintjes ook nog van de vorige keer… Ik mag hem niet eens aanraken!
 4. Gelukkig, hij is gewassen in de vakantie.
 5. Even kijken wat er in zijn koffertje zit.
 6. Die tandenborstel!! 🙁 Misschien moet ik die maar veilig opbergen
 7. Even het boekje lezen.
 8. Hm, die andere moeder had gelijk door dat het koffertje niet compleet is en heeft hem zelfs aangevuld, nu voel ik me nog schuldiger.
 9. Waarom lijken al die andere moeders zo georganiseerd?
 10. Nou ja, beter gezegd: waarom zíjn die andere moeders zo georganiseerd en ik niet?
 11. Waarom schrijven eigenlijk alleen de moeders het verhaaltje op?
 12. En waarom begin ik op een peuter te lijken met al die waaromvragen?
 13. Oeps, ze gaan er vandoor met zijn pyjama.
 14. Waar is de tandenborstel, niet nu al toch?
 15. Pff, dat was ik helemaal vergeten: Puk moet echt óveral bij betrokken worden
 16. Nee, jullie moeten hem geen brood voeren!
 17. Ik hoop dat hij niet in de was hoeft, voor ik hem ook nog laat krimpen
 18. Dan ben ik helemaal volksvijand nummer 1 bij de peuters
 19. En de ouders, want die voelen zich dan weer verplicht om mijn misstappen in orde te maken
 20. Gelukkig straks even fietsen, dan kan hij mooi thuisblijven
 21. Oké, ik heb het te warm voor zoveel drama, laten we hem maar meenemen.
 22. Nu maar hopen dat hij niet kwijt raakt, dat is nog erger dan krimpen
 23. Waarom heb ik ja gezegd, nu zit ik als een zenuwachtige control-freak op de fiets te hopen dat die knuffel niet halverwege in de sloot belandt
 24. Ja schat, heel gezellig dat Puk mee is
 25. Hé, dat is handig! Als ik zeg dat Puk een beetje schrikt dat zij niet zo goed luistert, dan doet ze ineens wel gezellig wat ik van haar vraag
 26. Niet te vaak gebruiken voor dit zijn effect verliest
 27. En toch: prettig om achter de hand te hebben!
 28. Hou Puk goed vast
 29. Maar echt: hou Puk goed vast!
 30. Blij dat we weer thuis zijn, volgende keer laten we hem gewoon hier
 31. Waarom sta ik hier een discussie te voeren met twee peuters over of Puk wel of niet mee mag eten van de spaghetti?
 32. Halleluja! Schoolknuffel Puk gaat een dutje doen op de bank, omdat hij zo moe was van het fietsen – geniaal bedacht, al zeg ik het zelf
 33. Waarom gaan ze daar uitgerekend nu met die spaghettimondjes naast liggen nepslapen?
 34. Had ik eigenlijk geen foto moeten maken vandaag voor in het boekje?
 35. Misschien kan ik er eentje uit het archief halen of zou dat opvallen?
 36. Nou ja, maak er morgen wel een paar extra
 37. Fijn, zo’n knuffel in huis die elke dag voor nieuwe ruzies zorgt
 38. Jammer dat mijn truc van de geschrokken Puk niet meer werkt!
 39. Even controleren of die koffer nog wel heel is én compleet
 40. Gelukkig, we zijn nog safe
 41. Erg eigenlijk, ik keek vroeger een beetje neer op moeders die zo slordig waren dat ze de schoolknuffel en het bijbehorende boekje niet heelhuids op school brachten. Nu ben ik er zelf eentje geworden
 42. Ik geef het even op, ik neem die knuffel wel bij me en ze ruziën maar om de Duplo ofzo
 43. Ah, wel heel aandoenlijk hoe begaan ze met hem zijn
 44. Misschien moeten we ook een soort huisknuffel gaan instellen
 45. Wel zonder tandenborstel
 46. O ja, dat boekje!
 47. Vanavond babyshower, morgen maar snel iets schrijven voor het ontbijt
 48. Veel te laat geworden gister, ik ben doodop
 49. We hebben afgelopen dagen helemaal geen foto’s gemaakt
 50. Dan maar extra veel stickers plakken
 51. Zelfs dit leidt tot ruzie: nee Rose, je mag niet ook de stickers plakken
 52. Beetje miereneukerig trekje, maar ik wil het gewoon netjes hebben ingevuld – in elk geval iets dat ik wél kan
 53. Jammer dat ik niet zo secuur ben als het gaat om de rest van Puks verzameling
 54. Wat hebben we dinsdag eigenlijk gedaan?
 55. Schat, weet jij nog of we dinsdag iets hebben gedaan?
 56. Serieus, zo spannend is ons leven niet dus waarom kan ik er niet op komen?
 57. O ja, er kwam een vriendinnetje spelen in de middag, al heeft zij heel Puk niet gezien omdat die inmiddels al op bed lag vanwege de zoveelste ruzie tussen Rose en May
 58. Niet vergeten om alles mee te nemen, heb niet voor niks zo zitten pennen tijdens het eten van mijn ontbijt
 59. (bijna hysterisch) Hebben we Puk nu bij ons?
 60. Thank God, het is gelukt! En nu even tien kinderen lang geen knuffel mee naar huis…

Bevangen door licht schuldgevoel

Eigenlijk is het gewoon vooral vervelend dat Puk me een berg schuldgevoel bezorgt waar je U tegen zegt. Ik voel me ongeorganiseerd, niet educatief betrokken bij het wel en wee van onze peuters en laat me te veel nadenken over details. Bovendien begin ik te piekeren als een peuter met al dat gewaarom. Daarom ben ik altijd weer opgelucht wanneer hij weer terug mag naar school, op weg naar een volgende peuter. Weer een ronde overleefd!

Ben ik de enige die de kriebels krijgt als de schoolknuffel mee mag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

21 thoughts on “Help! 60 gedachten die ik heb als schoolknuffel Puk komt logeren

 1. Hahaha ! Te grappig ?? In Belgie hebben wij ook een schoolknuffel maar hij heet Jules en gaat ook mee naar huis. Ik heb ‘m wel nooit meegehad en heb 3 kids, huh? Je moet dan vanalles met hem doen, foto’s maken en inplakken in een schriftje waar je alles in schrijft.

 2. Ik heb er hartelijk om gelachen. Wij hebben een aap die mee moet eten (discussie voeren doen we praktisch dagelijks), mee moet wandelen, van de glijbaan, in de schommel…Leuk geschreven weer 🙂

 3. Hahahhaha, hilarisch beschreven. Heb lekker zitten lachen. En nee, dat was niet uitlachen. Ik zag het gewoon helemaal voor me. 🙂
  Ik ben misschien wel een beetje ouderwets, maar zijn dit soort dingen tegenwoordig niet een beetje overdreven? Of mis ik het punt?

 4. Whoehahaha briljant??? Ik denk echt net zo over schoolknuffels als jij. Vorig jaar werd hij bij ons meegegeven, terwijl er op school een GGDprotocol in werking was ivm waterpokken én hand-voet-mondziekte… Ik bedoel…hoe dan????? Lang leve de wasmachine!

 5. Ik geloof dat wij niet zo’ n logeerknuffel hebben. Ik heb de meiden we in ieder geval nog niet over gehoord en zo te lezen moet ik dat maar even zo houden 😉

 6. Oh ik ben zo blij dat ze bij ons op school niet zo fanatiek zijn met die knuffels. A heeft hem maar 1x gehad en ik kan me er gelukkig niet veel van herinneren

 7. Wat een leuk initiatief, dat hebben ze bij ons op ‘school’ niet. En aangezien ik (net zo’n) chaoot ben, misschien ook maar beter van niet. Super leuk geschreven!

 8. Bij ons op school is het Flip de Beer en die hebben we al eens te logeren gehad. Ik vind het heerlijk dat er zo iets is als het fenomeen Flip de Beer. Ik maak het mezelf vervolgens veel te moeilijk bij het logeerverslag. Ik vergeet steeds dat minder ook genoeg is.
  Op de peuterspeelzaal hebben we sinds kort, jawel, Puk! Ik heb nog niet vernomen dat onze Puk van logeren houdt. Als we Flip en Puk alle bij tegelijk te logeren krijgen…

  1. 🙂
   Ja heel herkenbaar, ik heb ook de neiging om spectaculair uit te pakken met dat verslag, terwijl het gaat om een klein verhaaltje voor de kinderen.
   Oei! Haha, scheelt dat ze dan in elk geval geen ruzie kunnen krijgen om wie welke knuffel mag vasthouden 😉

 9. Hahaha, wat een heerlijk verhaal weer. Ik herinner me Puk ook nog. En overal moest hij op de foto. Wel leuk, maar dan die foto’s nog printen… En inplakken en bijschrijven. Puk is zelfs mee geweest om onze Klieko te halen destijds. Jammer, dat ik geen kopie heb van het uiteindelijke boekje. Dat had ik wel leuk gevonden. In ieder geval nog eer van al je werk ?

  1. O ja dat is inderdaad wel jammer, best leuk om terug te lezen denk ik. Maar wat je zegt: gezellig dat hij meegaat, alleen alles dat erbij komt kijken…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten