Geboortebord: de leukste aankondiging

Waar je vroeger alleen maar ooievaren kon kopen om de buitenwereld te laten weten dat je gezinsuitbreiding had, is de keuze tegenwoordig zoveel groter. Je kunt supermooie geboorteborden kopen ter aankondiging van de geboorte van jullie jongste kindje. We vertellen je er alles over in dit artikel!

Geboortebord

Wist je dat je vroeger niet zelf aan de slag ging met een geboortebord? Goede bekenden van het gezin maakten een houten bord van een ooievaar en plaatsten dat vervolgens je in de tuin. Die ooievaar als brenger van het nieuwe leven is afkomstig uit Duitsland, de traditie met borden komt vooral uit het zuiden des lands.

Toch zie je steeds vaker boven de rivieren dat mensen een geboortebord kopen ter ere van hun jongste telg en op die manier aan de wereld laten weten dat er een kindje geboren is. Het is een indirecte uitnodiging voor kaartjes, beschuit met muisjes en de andere kraamtradities die we natuurlijk allemaal kennen.

De leukste geboorteborden voor 2021

Verwachten jullie een kindje dit jaar? Dan zijn deze borden van Geboorteplein een echte aanrader!

Wegwijzers

Heeft wel iets zomers; alsof je op een Ibiza-waardig strand loopt en daar wegwijzers tegenkomt. En aangezien de kans bestaat dat we komende zomer opnieuw in Nederland doorbrengen is die vakantiesfeer natuurlijk nooit weg! Hierop zet je de details die je normaal gesproken ook op je geboortekaartje zou zetten: geboortedatum, naam, maar ook gewicht en lengte.

Vos, flamingo of giraffe

Natuurlijk kan je nog steeds kiezen voor de traditionele ooievaar, maar een vos, flamingo of giraffe is toch minstens zo leuk? De schattige tekeningen nodigen uit. In tegenstelling tot de wegwijzers noem je hierop in principe alleen de naam (eventueel aangevuld met de geboortedatum, als je dat graag wil vermelden). De borden zijn gemakkelijk te bevestigen op een paal en in de voortuin te plaatsen als het eenmaal zover is!

Voertuigen

Tot slot de laatste trend die wij ontzettend leuk vinden: voertuigen. Bijvoorbeeld een hondje in een helikopter of (race)auto. Of een schattig vosje in een vliegtuig. Een knipoog naar de traditionele vlucht door de lucht in de snavel van de ooievaar, en natuurlijk helemaal van nu!

Kortom, met een ouderwetse ooievaar kan je nog steeds aankomen. Maar je kan het ook heel anders doen en één van bovenstaande leuke borden bestellen. Welke is jouw favoriet?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *