shoppen voor de herfst 2022

Breng je garderobe up-to-date voor komende herfst

We kunnen er niet meer omheen. De zon maakte plaats voor regenbuien, de blaadjes vallen de bomen en het is beduidend kouder. En dat betekent ook: tijd voor nieuwe kleren. Maar wat moet je zeker in je kast hebben hangen komende herfst (en winter)? Wij zochten het voor je uit.

Dit wil je in je kast hebben voor de herfst

Parajumpers

Misschien heb je deze toffe jassen al gespot in het straatbeeld? Parajumpers zijn heerlijk warme en comfortabele jassen, gebaseerd op de jassen die reddingswerkers in Alaska dragen onder barre omstandigheden. Met deze modetrend is het natuurlijk onmogelijk om het koud te krijgen in Nederland – iets wat we, hoe vervelend ook, met de huidige energieprijzen wel kunnen gebruiken.

Waterdichte schoenen

Naast een winddichte, stevige jas die je beschermt tegen de kou en regen komende herfst en winter, is het ook handig om voor minimaal één paar waterdichte schoenen te gaan. Quechua verkoopt redelijk modieuze wandelschoenen die je voeten beschermen tegen kou en regen, maar je kan natuurlijk ook een mooi paar leren schoenen kopen en die goed beschermen met een spray of stevige laarzen. Waarom je hier überhaupt aan zou moeten denken? Wandelen in de regen is heel gezond en los daarvan heb je niet altijd de keus om binnen te blijven!

Genoeg truien

Het meest geschikt voor de winter zijn toch wollen truien: natuurlijk materiaal dat ademt en eventueel vocht afvoert. Daarnaast is het een natuurlijk materiaal, dus beter voor het milieu. Wat je komend jaar veel tegenkomt, zijn de wollen truien zoals we die in de jaren ’90 droegen – dus met een printje rond de halslijn, kabeltruien en met soms kleurrijke patronen. Vind je wol kriebelen? Wassen met azijn of een beetje conditioner schijnt wonderen te verrichten. Daarbij kan je meteen besparen op je energiekosten door je warmer te kleden. Een graad lager kan al flink schelen.

Dekentjes in huis

Zelfs als je in huis warme truien draagt, wollen sokken en comfortabele pantoffels, is het slim om lekker veel dekentjes te hebben. Al die laagjes maken dat de temperatuur lekker blijft, maar ook dat je het moment dat je gaat stoken misschien nog even kunt uitstellen. Dit in combinatie met die heerlijke warme parajumper zorgt ervoor dat je de herfst en winter kan gaan omarmen. Kom maar door met de feestdagen, de sneeuw en gezelligheid!

Schaatsen

Waar veel mensen tegenaan lopen, is dat ze hun schaatsen pas aanschaffen als er ijs ligt. En dan is het vaak net te laat: iedereen wil namelijk schaatsen dus ze zijn ofwel onbetaalbaar, of gewoon niet meer verkrijgbaar. Koop ze daarom op tijd, in oktober bijvoorbeeld al. Of nog beter, halverwege het jaar. De prijzen zijn dan nog schappelijk en je kan ze ook prima gebruiken op de schaatsbaan als het buiten niet koud genoeg wordt voor een goed rondje op natuurijs.

Welke items heb jij al in je kast liggen of ga je zeker aanschaffen? Laat het weten in de reacties!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

©Maria Svetlychnaja – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *