Fuze Tea | Ijsthee waarmee je gelijk een cocktail wil maken!

FUZE TEA – Sinds kort is er een nieuwe soort ijsthee op de markt: Fuze Tea. In deze review vind je ons oordeel. Ik kan alvast verklappen dat ook de testers die eigenlijk niet van ijsthee houden, hier wel enthousiast van werden. Klinkt goed toch? Lees snel verder! 

Fuze Tea

IJsthee

Waar de meeste vrouwen die ik ken echt weglopen met ijsthee, heb ik dat zelf niet echt. Maar toen kreeg ik het bericht over het nieuwe ijstheemerk Fuze Tea. Ik werd nieuwsgierig door de omschrijving:

Vanaf deze week kun je relaxen met een gloednieuw drankje: Fuze Tea […], een fusie van natuurlijke thee-extracten, fruitsap en kruiden-extracten. En Fuze Tea is ook nog eens caloriearm* dus geen zorgen om die andere goede voornemens.

Dat klonk een stuk spannender dan ‘ijsthee’ én het sluit helemaal aan op ons voornemen gezonder te leven en meer tijd voor onszelf te nemen. We mochten twee smaken testen: Fuze Tea Peach Hibiscus en Mango Chamomille. Samen met Ro, Sophie en zwager Lionel gingen we er eens goed voor zitten.

Fuze Tea Peach Hibiscus: 8+

Omschrijving

Deze variant is een combinatie van duurzaam ingekochte zwarte thee extracten met perziksap en hibiscussmaak. De waard om even te Googelen: één van mijn favoriete bloemen, al wist ik de naam nooit. Hij ruikt zoetig, inderdaad naar perzik. Het drankje is laag in calorieën (19 kcal. per 100 ml.)

Ingrediënten

Water; perziksap uit concentraat (5%); suiker; voedingszuren: citroenzuur, natriumcitraat,appelzuur; theeextracten (0.12%); natuurlijk perzikaroma; natuurlijke aroma’s; antioxidant: ascorbinezuur; hisbiscusextract; zoetstof: steviolglycosiden.

De verpakking is PET en dus geschikt voor recycling.

Het testpanel

Sophie Eigenlijk hou ik helemaal niet van ijsthee, dus ik weet niet of ik wel de beste persoon ben om dit te testen. O, maar dit ruikt wel erg lekker. Zoet, fruitig. Ja, deze krijgt van mij wel een 8.

Ro Ik vind deze iets lekkerder dan de lichte variant. Hij is voller van smaak. Van mij krijgt hij ook een 8.

Lionel Grappig, ik ben dus ook geen ijsthee drinker, maar dit vind ik lekker. Ik geef een 7,5.

Merel Oeh, dit smaakt inderdaad goed! Weet je waar dit behoefte aan heeft? Een flinke scheut rum, volgens mij is dat echt een fantastische combinatie.

Sophie Ja of Licor 43.

Merel Inderdaad, gaan we proberen komende zomer! Van mij krijgt de Peach Hibiscus een 9.

Fuze Tea Mango Chamomille

Omschrijving

De Mango Chamomille is een verrassende mix van duurzaam ingekochte groene thee- en kamille-extracten en een natuurlijke mangosmaak. Hij ruikt zoet en is licht van kleur, een beetje zoals druivensap. Het drankje is laag in calorieën (19 kcal. per 100 ml.)

Ingrediënten

Water; suiker; mangosap uit concentraat (1%); voedingszuren: citroenzuur, natriumcitraat; groene thee-extracten (0,14%); antioxidant: ascorbinezuur; natuurlijk aroma’s; kamille-extracten; zoetstof: steviolglycosiden.

De verpakking is PET en dus geschikt voor recycling.

Het testpanel: 7,5

Sophie Ik vind hem zoeter ruiken dan de Peach Hibiscus. Krijg ook een beetje een droge mond als ik hem drink. Hoewel ik hem best oké vind, is hij voor mij wel minder lekker. Een 7.

Lionel De smaak doet me een beetje denken aan druivensap eigenlijk. Zo smaakt hij ook wel. Voor mij een 8.

Merel Ja hij smaakt lekker fris hè? Ik vind hem zelf ook erg lekker, de smaak is niet te overheersend en ik zou zo’n flesje wel op kunnen als ik naar Amsterdam moet rijden bijvoorbeeld. Beter dan wat ik eerst dronk. Van mij krijgt hij een 8,5.

Ro Ik vind hem wel lekker, maar net iets minder dan de Peach. Een 7,5.

Eindoordeel

We vonden unaniem de Peach Hibiscus lekkerder. Waarschijnlijk door de zoete smaak? Bovendien lijkt deze me echt heerlijk om ook te gebruiken in een cocktail, al is dat natuurlijk niet direct beter voor je gezondheid. Ik ga hem zeker vaker kopen om zelf te drinken tussendoor en/of voor feestjes. Door de lekkere smaak weet ik namelijk zeker dat anderen hem ook zullen lusten.

Zoals Fuze Tea zelf zegt: ‘Serve yourself a little me-time.’

Hou jij van ijsthee? En ga jij Fuze Tea ook proberen?

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

2 thoughts on “Fuze Tea | Ijsthee waarmee je gelijk een cocktail wil maken!

  1. Hi, I also love iced tea. From here the Peach Hibiscus is new to me. I never try it before. It’s looking yummy. I will try it for sure. Thanks for the sharing this.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten