review dvd freeks wilde wereld deel 11

Freeks Wilde Wereld – deel 11 (DVD)

Freeks Wilde Wereld – deel 11 is vanaf maandag 28 januari verkrijgbaar op dvd. Samen met onze kleuters keek ik de afleveringen achter elkaar. Wat we ervan vonden? En waarover ikzelf ook erg enthousiast ben? In deze review van de dvd lees je welke dieren hierin voorkomen en wat er nu zo leuk aan is.

Freeks Wilde Wereld

Kinderen zijn dol op Freek. Nederlands bekendste bioloog (onder de jonge kijkers althans) maakt inmiddels al elf seizoenen prachtige televisie waarbij hij de wereld over reist, op zoek naar spannende, indrukwekkende diersoorten. Op een laagdrempelige manier vertelt hij van alles in zijn programma Freeks Wilde Wereld, dat wordt uitgezonden op ZAPP (NPO3).

Deel 11 op dvd

Het elfde seizoen is inmiddels sinds kort op dvd verkrijgbaar. Wij keken afgelopen week (al een paar keer) naar de afleveringen. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen! In deze review vertel ik je niet alleen welke dieren hij dit seizoen voorbij ziet komen, maar ook waarom we zo enthousiast zijn.

Review DVD Freeks Wilde Wereld (deel 11)

Welke dieren komen voorbij in seizoen 11?

Freek reisde voor dit elfde deel opnieuw de hele wereld af voor een spectaculaire verzameling dieren:

 1. Zwemmen met haaien
 2. Tijgerhaaienduik
 3. Inspectie van een olifant
 4. Buffelverhuizing
 5. Witte ijshelden
 6. Avontuur in de rimboe
 7. Van zaagvis tot zeekoe
 8. Overleven op de savanne
 9. De koning van alle wurgslangen
 10. Van klein tot groot: pas op!

Onze favoriet van allemaal was toch wel de aflevering over de kaapse buffels. Ik had geen idee dat deze dieren zo gevaarlijk kunnen zijn en hoe immens groot hun hoorns eigenlijk zijn. Dat vind ik meteen ook het leuke: ik leer er zelf ook van!

Trouwe fans van Freeks Wilde Wereld

Onze meiden zijn echt dol op Freek. Ze kijken het op televisie regelmatig, maar eigenlijk heb ik nog niet eerder een dvd gehad. Kwam niet zo in me op misschien. Zonde, want het is een leerzame aanvulling op de films die we normaal kijken. Ideaal voor het weekend of de vakantie en ze steken er nog iets van op ook!

Pluspunten aan de serie

Ik vind een paar dingen heel fijn:

 • Het stoort me niet wanneer ze Freeks Wilde Wereld opzetten. In tegenstelling tot Max en Ruby en andere draken uit de kindertelevisiewereld. Dus alleen daarop scoort de serie al punten.
 • De programma’s zijn heel leerzaam en nodigen kinderen uit om na te denken over de natuur. Niet op een belerende manier, maar heel speels en toegankelijk.
 • De serie is lekker snel. Je hoeft geen uur te kijken voor een hele aflevering. Al deden ze dat uiteindelijk wel: zo leuk vonden ze het.
 • Ik zet hem op de lijst met ‘cadeautjes die altijd goed zijn’. Zeker met een kinderverjaardag: scheelt me weer nadenken. Ik denk dat bijna alle kinderen dit wel leuk vinden.
https://www.youtube.com/watch?v=6GNDe_P7AY8&list=PLe5xp19huiuEt6_2KCl7KTULnPTWL8uGp&index=15

Conclusie: Freeks Wilde Wereld is leerzaam én leuk om naar te kijken

Ik kan niet anders dan concluderen dat seizoen 11 ook weer een hit is. Freek vertelt op een interessante, laagdrempelige manier en vol passie over de dieren. De kinderen steken er iets van op (en wijzelf ook) en het is echt leuk. Perfect om aan iemand te geven als verjaarscadeau of voor tussendoor, voor de kinderen.

Zijn jouw kinderen ook zo dol op Freeks Wilde Wereld?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *