De zomer van… Francisca (AVO Blog): alles over Japan!

In ‘de zomer van…’ vertelt een blogger hoe hij of zij deze zomer gaat invullen. Vandaag vertelt Francisca van AVO Blog over haar bijzondere band met Japan en het werk voor haar eigen online magazine. 

De zomer van… Francisca!

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Ik ben Francisca van AVO Blog. Mijn werkzaamheden zijn vrij divers. Op mijn online magazine (zoals ik mijn blog liever noem) hou ik me bezig met Japan en gerelateerde onderwerpen, zoals evenementen, interviews met muzikanten, cosplayers, kunstenaars en organisatoren. Maar ook reviews van muziek, anime, manga, films, producten of boeken. Dit platform startte ik vijf jaar geleden, maar inmiddels heb ik een klein team van gastbloggers en vertalers om me heen die me steunen in het publiceren van artikelen. Ze verschijnen in twee talen!

Naast mijn online werk organiseer ik geregeld concerten van Japanse indiebands en artiesten in Nederland, adviseer (kleine) evenementen in het organiseren en communiceren, presenteer weleens een activiteit of evenement op het podium en ben ik meestal wel te vinden met een camera in mijn handen. Na het eerste jaar besloot ik het beestje een naam te geven: AVO Events & Promotion. Overigens ben ik officieel al sinds 2003 actief met AVO: een forum dat tot de dag van vandaag actief is!

AVO Blog online

Blog
Facebook/Twitter
Instagram

Francisca in Japan

2. Hoe breng jij deze zomer door?

Vorig jaar juni bevond ik mij in Japan, deze zomer blijf ik voornamelijk in eigen land. Gelukkig heb ik genoeg om naar uit te kijken: ontmoetingen met familie en vrienden en diverse (muziek-)evenementen.

3. Beschrijf je favoriete zomerdag

Tijdens mijn favoriete zomerdag bezoek ik graag een muziekevenement met vrienden of Japan-gerelateerde events waar ik graag socialize met bekenden en het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens mijn reis naar Japan bezocht ik aan het begin van de dag attracties of plekken die ik nog niet had bezocht en eindigde de dag met vrienden of een concert. No music, no life!

4. Wat is volgens jou de beste vakantiebestemming?

Het zal je zeker niet verbazen: Japan. Na mijn eerste reis naar het land, vorig jaar juni, weet ik het zeker: ik wil weer terug! Ik ben flink aan het sparen en wil zeker dit jaar nog richting het Land van de Rijzende Zon.

Los van Japan hou ik van reizen (ik deed niet voor niets de studie Toerisme). Op mijn verlanglijstje staan landen als Egypte, China en Korea en dan het liefst trips naar historische plekken!

Bandstickers

5. Welke zonnebrandcrème gebruik je?

Momenteel Bioré UV Perfect Spray (SPF 50+), overgehouden aan Japan. Het voordeel is dat je sprayt, smeert en dan klaar bent, zonder dat je na afloop nog lang een plakkerige huid hebt. Omdat mijn huid snel verbrandt, moet ik factor 50 gebruiken en vaak smeren

6. Waar zit het beste strand?

Momenteel woon ik in Den Haag en hoef ik maar een half uur te fietsen om op het strand van Scheveningen te zijn. De Boulevard is de afgelopen jaren in positieve zin veranderd en ik ben er graag, ook in de lente en herfst. Mijn favoriete moment is de ondergaande zon en natuurlijk het vuurwerkfestival in augustus.

Wat ik ook een heel fijne plek vind, is het Henschotermeer. Als tiener was dat de dichtstbijzijnde plek om te ontspannen. Met vrienden fietsten we zo’n drie kwartier vanaf Amersfoort of we namen met wat familieleden de auto richting Woudenberg. Het is een mooi stukje terrein, omringd met een bos

7. Wat is volgens jou de beste manier om af te koelen?

Warm eten en drinken vermijden. Daarom drink ik veel koele drankjes met ijsklontjes en eet graag salades. Op die manier verlies ik elke zomer wel wat kilo’s.

Op Shinjuku station

8. Hou je vakantie van het bloggen of loopt dat de hele zomer door?

De onderwerpen waar we over schrijven blijven doorgaan, dus ik blijf ook tijdens de zomerperiode schrijven voor Avo Blog. Wel op een lager pitje dan normaal, zodat ik ook kan genieten van het leven en inspiratie/energie opdoen voor toekomstige artikelen. Helemaal stoppen zit er echter niet in.

9. Waar moeten we deze zomer zeker naartoe?

Ik zal deze zomer zeker te vinden zijn bij het creatieve SQUEEKERS (Rotterdam) en de conventie Abunai! in Veldhoven. Die twee zijn vooral geschikt voor open-minded bezoekers: mensen die niet gek opkijken als er iemand voorbij loopt, verkleed als zijn favoriete personage. Als je het leuk vindt om je te laten inspireren door de Japanse popcultuur, zou ik hier zeker een kijkje komen nemen.

Daarnaast staan er een aantal concerten op de planning van de Japanse bands Boris (18 augustus, P60) en Tricot (3 september, Patronaat)

Leuk voor geïnteresseerden: ik heb kortgeleden AnimeCon bezocht. De NOS maakte hierover een item

10. Wat is je allerbeste herinnering aan de zomer?

Vorig jaar juni bezocht ik Japan voor het eerst. Die dag ging ik in mijn eentje naar een optreden van mijn favoriete band die hun tourfinale hielden op een behoorlijk grote locatie. Hoewel niet uitverkocht, was het behoorlijk druk. Ondanks dat ik het een beetje spannend vond, bleek dit het beste concert van de gehele vakantie te zijn. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

Overigens was het verkrijgen van het ticket nog best een onderneming: een Japanse vriend hielp me hem te kopen in een machine die je in verschillende winkels kan vinden. Maar op het moment dat we probeerden een kaartje te krijgen, gaf de ticketmachine foutmeldingen. Ik voelde mijn maag al draaien, bang dat het concert zou zijn uitverkocht. Gelukkig lukte het alsnog. Later bleek wat er nu precies misging: op het moment dat wij het ticket probeerden te bestellen, waren er nog ontelbaar veel anderen die dat ook wilden.

11. Als ik zeg zomer, zeg jij?

Vrijheid, blijheid! Omdat ik snel verbrand kan ik niet lang in de zon blijven, maar toch geeft de zomer me het gevoel van vrijheid. De momenten dat je aan het eind van een mooie zomerdag een terrasje pakt met vrienden en geniet van de ondergaande zon.

Ben jij weleens in Japan geweest?
En kende je Avo Blog al?

Lees ook

Fleur (labellafleur.nl) over haar ideale zomer: van onvergetelijk Thailand tot het Gardameer

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “De zomer van… Francisca (AVO Blog): alles over Japan!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten