Flirten op het schoolplein: een nieuwe fase?

flirten op het schoolplein

Jaloezie? Ik vind het een fascinerend verschijnsel. Bij anderen althans, in mijn persoonlijke geval bleek het toch even iets minder lollig te zijn toen ik ontdekte dat flirten op het schoolplein geen ver-van-mijn-bedshow was…

Flirten bij de bakker

Vorig jaar publiceerde ik De Grote Jaloezie quiz. Met een grote knipoog natuurlijk, maar ha, hoe fascinerend is het om anderen te bekijken wanneer het groene monster hen compleet in beslag neemt. De natuur van de mens in optima forma. Ik hou ervan. Dacht ik.

Nou ja, noem het karma; een tijdje terug app’te Ro me met de mededeling dat een onbekende moeder van school met hem stond te flirten bij de bakker. En dat ze hem bovendien praktisch in de armen viel. Tot mijn ergernis bekroop me een gevoel dat ik niet kon uitzetten. Ik wilde haar nog net geen takkewijf noemen – niet hardop althans – maar het scheelde weinig.

Jaloers door het flirten

Waarom? Geen idee. Ik bleek net zoveel controle te hebben over mijn gevoel als de gemiddelde peuter. Vooral het feit dat ze weet dat we een relatie hebben en toch met hem flirtte, knaagde aan me. En dat terwijl ik eindelijk zo zeker in mijn vel zit. Niet omdat ik denk dat mij niks kan overkomen trouwens, maar omdat ik weet dat je er toch weinig aan kan doen als er iets gebeurt. Maar kennelijk kruipt jaloezie alsnog waar het niet gaan kan.  

Groep 1 als alternatief voor een datingsite?

Ik ben groot voorstander van het positieve uit de situatie halen. Dus ook als je bevangen wordt door het groene monster. Je kan er dan maar beter iets nuttigs mee doen – een artikel schrijven, in mijn geval. Je bent immers schrijfster van beroep of niet. 

Dus hoe zit dat eigenlijk in groep 1? Ontstaan de meeste affaires onder ouders halverwege het keuvelen over slaaptekort, uitspraken als ‘je krijgt er zoveel voor terug, maar waar is die rol behang soms’ en fases die maar niet lijken op te houden? Ik besloot de proef op de som te nemen en eens rond te vragen onder moeders die al langer meedraaien. Gebeurt het daar regelmatig? Of is een gesprek over neuspeuteren en Grote Dankbaarheid voor de Televisie juist de grootste moodkiller die er is? 5 moeders vertellen (anoniem) hun verhaal.

Flirten op het schoolplein

Die ene lekkere vader

Marcia (37) is moeder van twee zoontjes die inmiddels allebei op de basisschool zitten. Of er bij haar op het schoolplein wordt geflirt? 

Eerlijk gezegd let ik er niet heel erg op hoe anderen zich gedragen op en rond het schoolplein. Ik moet naar mijn werk en heb veel te weinig tijd om me daarmee bezig te houden. Althans, dat was zo tot L. bij mijn jongste in de klas kwam. En die heeft me dus een hele lekkere vader. Ongewild let ik tegenwoordig toch een beetje meer op hoe ik me kleed. 

Flirten op het schoolplein? Ik heb er geen zin in

Iemand die hier dus helemaal niets mee heeft is Marlies (35). Haar dochtertje zit in groep 5.

Er lopen heus wel wat knappe mannen bij ons rond op school, maar ik heb er niet zo heel veel mee eerlijk gezegd. Ik kan oprecht zeggen dat ik een geweldige vent thuis heb. Snap ook het nut er niet van. Waarom iets goeds op het spel zetten voor wat geflirt? Dan kan je beter zorgen dat het thuis iets spannender wordt.

Julia (46) is alleenstaande moeder, heeft al behoorlijk wat jaren basisschool en inmiddels twee jaar middelbare school achter de rug, maar kreeg er nog nooit mee te maken.

Eerlijk gezegd lopen op de basisscholen van mijn kinderen geen aantrekkelijke mannen rond. Dus of ik zou flirten in groep 1? Misschien wel, maar in mijn geval kreeg ik er de kans niet voor.

Een bijzondere spelletjesdag

Chantal (31) vertelt over de vaders bij hen op school. 

We hebben hier een hele knappe man en een lelijkere. Maar die laatste is wel zo leuk! Bovendien is hij gek op mijn kind, extra punten dus. Vorige keer gaf ik me op voor de spelletjesdag, in de hoop dat hij er ook zou zijn. Was er die dag helemaal geen andere ouder, echt, de horror! 

Mak lammetje met een grote bek

Kimberly heeft een dochter in groep 3. Flirten? Doet ze niet echt. 

Kijk, als er echt een tijger staat dan wapper ik wel met mijn wimpertjes hoor. Maar verder ben ik gewoon een mak lammetje met een grote bek. Bovendien weet mijn man ervan. En die is op zijn beurt dus totaal niet jaloers…  Toch jammer! 

Dus het schoolplein als dé plek om te daten? 

Het kan en gebeurt wel. Vaak relatief onschuldig, omdat beide partijen bezet zijn en er verder niets mee zouden willen doen. Maar als je echt voor een relatie wil gaan, zou ik het toch buiten het plein zoeken. Voor hetzelfde geld wordt t niks en dan zit je tot groep 8 aan hem vast…

Maak jij je weleens schuldig aan flirten op het schoolplein? 

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Iakov Filomonov – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Flirten op het schoolplein: een nieuwe fase?

  1. Ik heb wel even moeten lachen om de ervaringen van de andere moeders, haha. Maar zelf geen ervaring mee, er zijn geen kandidaten om mee te flirten dus lastig te zeggen of ik het zou doen. Meer dan lief gedag gedag zeggen ofzo is vind ik trouwens not done.

  2. Ik heb in al die jaren geen knappere vent op het schoolplein gezien dan mijn eigen vent. Dus ik snap het als anderen met hem flirten. 😉 Maar zelf flirten op het schoolplein? Nee, dank je. Overigens ben ik ook niet jaloers als iemand met mijn man flirt. Hij wordt regelmatig twintig jaar jonger geschat, dus de dames en heren bij wie hij in de smaak valt, vindt hij veel te jong en onvolwassen.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten