Filerijden met kinderen | Een nachtmerrie die uitkomt

filerijden met kinderen

Wanneer we het laatste tankstation voorbij rijden, denk ik nog: ‘Komt zo wel op de snelweg.’ Wat ik nog niet weet is dat ik niet veel later moet filerijden met twee peuters achterin. En dan worden ze wakker. Help!

Onverwachts: filerijden met kinderen

Alsof ze het weet. Terwijl de remlichten van mijn voorganger felrood kleuren, klinkt op de achterbank een harde schreeuw. Shit, file! Wat een gevoel voor timing heeft Rose! We kunnen niet doorrijden en dus is er voor haar geen bal te zien. Ze besluit voor de gelegenheid haar stembanden maar eens te testen. Met succes: binnen de kortste keren is May ook wakker en die loeit gezellig mee. Heerlijk, ik zit in een snikhete auto met twee gillende kinderen, zonder eten en heb werkelijk geen idee hoe ik ze allebei weer rustig kan krijgen.

Tanken was geen overbodige luxe geweest

We zijn op bezoek geweest bij June, die met opa en oma een midweek in het zuiden van Noord-Brabant zit. Vanaf het moment dat we de weg opdraaiden vanaf het bungalowpark tot nu kwamen we geen tankstations tegen – voor zover ik weet althans. Hoe ik daar zo zeker van ben? Al die tijd had ik enorme trek in Twix, dus ik heb als een havik uit het raam zitten turen. Daar zitten we dus: in de file, op de A58 met nog minstens vijfentwintig kilometer te gaan volgens mijn GPS voordat we eindelijk weer een beetje in de buurt van de Randstad komen.

Het filerijden maakt creativiteit in me los

Uit wanhoop begin ik maar te zingen over een piraat. Hij schrobt het dek, hijst de zeilen, loopt rond met zijn houten poot, kijkt met één oog, heeft land in zicht, schreeuwt wanhopig ‘Ahoy’ (o, nee, die wanhoop ben ik) en begint een eenmansband met alle mogelijke instrumenten die ik maar kan bedenken. Niets helpt. Ze huilen onverminderd enthousiast door. Ik besluit er maar in te berusten en hoop dat ze in slaap vallen van vermoeidheid of anders accepteren dat we voorlopig niet rijden.

Maar dan gebeurt een wonder

De file komt weer in beweging en Rose kijkt weer zwijgend naar buiten. May valt, weliswaar licht protesterend, in slaap door het gebrom van de motor en we tuffen in min of meer langzaam rijdend tempo door. Opgelucht haal ik adem. En mijn gebeden worden gehoord: een paar kilometer verder draai ik de afslag af, eindelijk Twix! O ja en benzine natuurlijk, voor ik mezelf een volgend probleem op de hals haal. Ik vind mezelf even behoorlijk stom om zo onvoorbereid op pad te gaan. Al had ik maar een rijstwafel, flesje koud water en speelgoed met geluid bij me gehad. Of anders in elk geval één van die drie… Nee, dit overkomt me geen tweede keer hoop ik!

Heb jij het weleens meegemaakt dat je onverwachts moest filerijden met kinderen op standje onweer?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Filerijden met kinderen | Een nachtmerrie die uitkomt

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten