fieperdepiep

Fieperdepiep! Pim & Pom, Oude Luxor (Rotterdam)

Herfstvakantie

Theater in de herfstvakantie

Deze herfstvakantie stonden twee theatershows op ons programma: Brandweerman Sam, vorige week maandag in Schouwburg Gooiland te Hilversum, en gisterochtend Pim & Pom op het Fieperdepiep Festival in het Oude Luxor, Rotterdam.

Een klein beetje jeugdsentiment, moet ik bekennen. Ik ben dol op de tekeningen van Fiep Westendorp. Bovendien is de voormalige bioscoop een feestje om te bezoeken. Het gebouw ademt zoveel sfeer uit (maar goed, dat mag ook wel na bijna honderd jaar). Kortom, die combinatie was voor mij genoeg reden om eens gek te doen en onze peuter twee keer in een week mee te nemen naar het theater.

fieperdepiep

Lees ook Peppa Pig – De grote plons

Fieperdepiep!

Niet alleen het Oude Luxor is bijna honderd jaar, ook is het al bijna honderd jaar geleden dat Fiep Westendorp het levenslicht zag. Ter ere van haar geboortedag zijn twee theatershows opgezet voor kinderen onder de overkoepelende naam ‘Fieperdepiep Festival’: Fiep Fiep Vogeltje (2+) en Pim & Pom (3+). De eerste voorstelling is volledig muzikaal, de tweede toneelspel, afgewisseld met muziek en zang. Voor de deur van het theater stond onderstaande dubbeldekker en binnen konden kinderen naar hartenlust tekenen en kleuren in Fieps tuinatelier en in poezenmandjes liggen.

fieperdepiep

Bijna was bovenstaande foto het enige dat we van het festival zagen…

Dankzij Ro vertrekken we tegenwoordig ruim op tijd uit huis, in dit geval bleek maar goed ook. Om te voorkomen dat we in de file zouden staan voor een open Van Brienenoordbrug, reden we door de stad zelf. Wie had echter kunnen bedenken dat daar de Erasmusbrug zou openstaan? Maar goed, ik kende nog een alternatieve route en wilde via de Willemsbrug rijden. Klein probleempje: de toegangsweg (je raadt het misschien al; via een brug) bleek afgezet wegens onderhoud.

Terug naar de Erasmusbrug dus. Ik zag de tijd wegtikken: 10.00, 10.10… Pas om 10.15 sloot de brug en kwam het verkeer weer in beweging. Behalve aan onze kant: niet alleen stond voor ons een auto met defecte accu, ook bleken de stoplichten niet meer te werken en stonden lang op rood. Maar hoewel dit alles tegenzat, stapten we een minuut voor 10.30 uur het Oude Luxor binnen en konden plaatsnemen in de grote zaal. Net op tijd!

fieperdepiep

Het verhaal

Pim en Pom willen buurpoes Fiep verrassen met een cadeau, omdat ze maar liefst honderd jaar oud wordt! Maar wat geef je iemand op die leeftijd? Na even peinzen hebben ze het: een verrassingsfeest. Tijdens de show vragen Pim en Pom zich alleen wel af hoe je dat nu eigenlijk doet, zo’n feest geven.

De show is superleuk, dus ik verklap verder niks. Dat moet je zelf maar gaan bekijken! De spelers wisselen tijdens het toneelspel van gedaante (in buurvrouw Fiep en buurhond Kees); ze doen dit zo knap, dat zelfs ik soms voor een paar seconden vergat dat het dezelfde personen zijn als Pim en Pom. Vergeleken met de show van maandag is deze creatiever. Het prikkelt je fantasie meer en daar hou ik zelf erg van.

fieperdepiep

Fieperdepiep! – de ‘afterparty’

Na afloop konden kinderen kleuren in de foyer. Overal zag je kleine ezels waarop je een tekenvel kon hangen met knijpers. Daarbij stonden zinken emmers met potloden. Heel feestelijk en vrolijk om te zien. We hebben natuurlijk eerst een hele mooie tekening gemaakt voor we naar huis gingen. Hoewel ze niet moe was, naar eigen zeggen, wreef onze peuter vaker dan gemiddeld in haar ogen. Onderweg naar huis piepte ze ineens: ‘Ik wil weer terug naar Pim & Pom, mama.’ Geslaagde afsluiting van de vakantie dus!

Gaan jullie ook weleens naar het theater met je kind(eren)?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Deze blog is op eigen initiatief. Wil je meer informatie over de voorstellingen en hoe de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp wordt gevierd, klik dan hier.

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *