Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Feiten over de Blog en Blogger Tag | Over trots, spijt en de toekomst

Feiten over de Blog en Blogger Tag | Over trots, spijt en de toekomst

Omdat Dochterlief twee jaar bestaat, riep Romy de Feiten Over De Blog En Blogger Tag in het leven. Een leuke nieuwe tag over de reden waarom je ooit ging bloggen, trots en doelen.

Feiten over de blog en blogger tag

Een van mijn favoriete blogsters is Romy van Dochterlief.nl. Afgelopen weekend vierde ze met haar blog een tweejarig jubileum en om dat te vieren riep ze een nieuwe tag in het leven: de Feiten over de Blog en Blogger Tag. Hoe leuk is dat? Vandaag ga ik jullie dus meenemen door mijn leven als blogger.

Feiten over de blog en blogger tag

Afgelopen week kon je hem ook al lezen bij Bregje en Nicole en vandaag dus bij mij. Neem je hem over? Vergeet dan niet om Romy als bedenker te vermelden. Bij deze wil ik graag Leonie taggen, Marije en Mirjam.

Feiten over de blog en blogger tag Q&A

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik begon ooit, net als Romy, op www.web-log.nl. Daarna volgden Hyves en Facebook, waar ik zo nu en dan mijn belevenissen deelde met mijn vrienden. Echt bloggen, zoals ik dat nu op regelmatige basis doe, was het absoluut niet. Soms maakte ik maanden niks mee en dan ineens volgden drie blogs achter elkaar. Meestal over de liefde (of de zoektocht daarnaar), mijn aversie tegen foute mannen en verwondering over anderen tijdens stapavonden. Eigenlijk kan ik ook niet echt een punt aanwijzen waarop alles veranderde. Ineens ging de knop om. Ik besloot gewoon te gaan schrijven, dwong mezelf daar een beetje toe. Vorig jaar augustus startte ik daarmee op WordPress en in mei dit jaar ging ik over op een eigen domeinnaam. Vanaf dat moment is het balletje pas echt gaan rollen en sindsdien (sorry Ro!) praat ik sommige dagen over niet veel anders meer. Maar hoewel ik niet precies meer weet wanneer, weet ik wel waardoor. Ro heeft me echt gestimuleerd en laten geloven dat ik het wél kon, daar ben ik hem echt dankbaar voor.

Wat is je favoriete blogplek?

Ik zit meestal op de bank met laptop op schoot, soms aan tafel, maar het allerprettigst werk ik bij mijn ouders. In alle rust aan een opgeruimd bureau vind ik toch het fijnst om te bloggen, omdat ik daar geen afleiding heb. In bed lees ik vooral mijn blogs nog eens na die de dag erna worden gepubliceerd.

Heb je een vaste blogroutine?

Elke maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdag schrijf ik nieuwe blogs. Zeker nu ik inmiddels soms op de 2-3 stuks per dag zit, moet ik echt wel aan de bak. Vaak staat aan de rechterkant een glas thee of blikje Red Bull Light en de linkerkant (op slechte dagen) iets van chocola of koekjes. Op de een of andere manier sluipt zo’n foute gewoonte er toch in.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Ooit hoop ik een fantastische camera te kunnen kopen, maar vooralsnog doe ik het met mijn Sony Xperia X. Ik heb hem er speciaal op uitgezocht: deze telefoon heeft een 23 megapixel camera. Dat is ook meteen één van de weinige voordelen; in tegenstelling tot eerdere modellen ligt hij bijna twee keer per dag aan de lader. Gelukkig kun je hiermee producten etc. dus prima op de foto krijgen, maar voor het mooie zou zo’n fotocamera fijn zijn.

Social media- fanaat of liever offline?

Moeilijk! Het liefst zou ik iemand inhuren voor mijn social media kanalen, hoewel ik het directe contact met (vooral) medebloggers en lezers echt heel leuk vind. De promotie van mijn blog kost best wat tijd, zeker omdat ik er meerdere per dag publiceer. Dat zou ik heel graag uitbesteden, net als het nadenken over een fatsoenlijke Facebookpagina en invulling van mijn Twitteraccount. Wat ik vooral bedoel te zeggen: het zakelijke stukje zou ik graag aan een ander overlaten, zodat ik ze weer voor de lol kan gebruiken en niet te vaak.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Spijt is het misschien niet, maar ik lees weleens oudere artikelen terug die ik nu tenenkrommend slecht vind. Die pas ik ook altijd direct aan wanneer ik ze onder ogen krijg. Het was de tijd dat ik zocht naar een eigen stijl en niet helemaal duidelijk voor ogen had wat ik nu eigenlijk wilde neerzetten op mijn eigen stukje internet. Eentje die ik echt verschrikkelijk vond, eigenlijk ook al direct na publicatie, was deze: drie kinderen, drie biologische klokken. En zelfs na aanpassing viel hij nog tegen wat mij betreft. Inmiddels heb ik hem verwijderd.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Moeilijk! Ik vond het heel lastig om dit artikel over de minipil te plaatsen, omdat ik bang was vrouwen voor het hoofd te stoten die graag zwanger wilden raken. Daarnaast heb ik een serie gedaan (anoniem) onder de naam ‘Story of my life’. De bijzondere verhalen die ik mocht opschrijven, raakte me persoonlijk. Bijvoorbeeld dit verhaal van Sander, die verslaafd geboren is. Echt, als mensen je met zulke mooie verhalen vertrouwen (en ik geloof dat iedereen wel iets in zijn of haar leven heeft) dan voelt dat zo bijzonder. Ik heb dus echt genoten van de serie en vind het ontzettend jammer dat na de laatste aflevering over Corina en haar whiplash klaar was.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Helemaal precies weet ik het niet, maar ik geloof zo rond de 700. Dat was een blog over een vrouw die slechts zes jaar in leeftijd scheelt met haar bonusdochter. Zij heeft een vrij groot netwerk en deelde hem, waardoor ik ineens meer lezers op een dag had dan ik in die tijd maandelijks kreeg.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Het is mijn kracht en valkuil: ik kan mezelf soms compleet verliezen. En dat maakt het niet alleen voor mij weleens lastig, maar ook voor mijn omgeving. Ik praat veel over het schrijven, zie in alles een nieuw artikel en vraag geregeld om feedback aan Ro. Gelukkig steunt hij me enorm, maar ik kan me voorstellen dat je ook weleens over iets anders wil praten 🙂 Daarnaast ben ik toch wel bezig met de lezer en schrijf ik niet altijd op wat ik denk. Aan de andere kant weet ik niet of dat wel zo slecht is; soms wil je onder invloed van hormonen nog weleens ongenuanceerd uit de hoek komen en mijn blog is niet bedoeld om anderen een rotgevoel te geven of te beledigen. Misschien is dit eigenlijk bij nader inzien toch wel prima.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik ben vrij onbaatzuchtig. Als ik werk van een ander goed vind, dan hoor je dat echt wel of probeer soms via social media een link van het artikel te delen. Eigenlijk moet ik dat laatste vaker doen. In het kader van de concurrentie zou ik anderen bijvoorbeeld geen followlinks kunnen geven, maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt. Ik was dan ook best wel verontwaardigd toen ik ergens las dat het dus wel gebeurt. Waarom zou je? Ik denk altijd maar als je goed genoeg bent, kom je er toch wel. En dan kun je maar beter in goed gezelschap van anderen zijn. Ik probeer mezelf te zijn in de teksten die ik schrijf en iets positiefs bij te dragen aan de wereld. Ook al is het maar een klein beetje.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Ik schrijf ongeveer 99% van de teksten zelf, maar heb een aantal gastbloggers sinds kort. Zoals mijn zusje, die incidenteel iets zal schrijven vanuit haar werk als juf op een jenaplan basisschool en Melissa, moeder en daarnaast werkzaam als pedagoog. Ook onze oudste dochter heeft een paar blogs geschreven, zoals hoe het is om kind van een blogger te zijn.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Ja, de wereld is mijn inspiratiebron en ik denk dat andere bloggers dat wel herkennen. Je leeft je blog. Bovendien zit ik vaker op social media dan ik zonder blog zou hebben gedaan.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Haha te veel! Ik ben nogal kritisch op mezelf. En vaak als ik ze op een later moment terugkijk, denk ik: ‘Kon ik geen betere foto nemen?’ Lang leve Instagram dus!

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Ik hoop allereerst meer lezers te kunnen bereiken, maar vooral dat anderen iets aan mijn teksten hebben. Dat ze mijn stuk lezen over de bijna-sterilisatie en nog eens goed nadenken. Of herkenning vinden in een blog over het krijgen van twee kinderen binnen twee jaar tijd en daarom moeten lachen.

Waaraan merk jij dat je blogger bent?
Neem je de feiten over de blog en blogger tag over, vergeet dan Romy niet te vermelden! 🙂

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “Feiten over de Blog en Blogger Tag | Over trots, spijt en de toekomst

  1. Dit artikel is erg herkenbaar. Ik vind het lastig om mijn blogs bij te houden. maar ik vind dit een super mooie blog.
    Dankjewel hiervoor!

  2. Leuke tag en leuk dat je mij hebt getagd. Ook ik ga hem invullen. Leuk ook om je antwoorden te lezen. En grappig, ik zit ook steeds op de bank te schrijven, maar zou wel heel graag een opgeruimd bureau willen hebben. Wat fijn dat je dan bij je ouders gerecht kunt.

  3. Wat een leuke tag, en dank dat je me genoemd hebt, dank je wel. Ik neem hem zeker over!
    Lastig hè, om bijgelezen te zijn, ik pak meestal ergens ‘smorgens een uurtje om eea te lezen. Meestal vind ik het lastig als er veel blogs op 1 dag verschijnen, vaak lees ik ook niet alles. Maar bij jou is dat anders. Misschien omdat mijn zoon ook nog jong is en je logs me daardoor altijd wel aanspreken, maar ook door de wijze waarop je schrijft. Je ‘leest lekker weg’ en je stukjes zijn niet te lang. Ik ben blij dat ik je volg ?

  4. Bedankt voor het invullen! Heel herkenbaar allemaal, behalve dat publiceren van meerdere artikelen op een dag. Dat kan ik zelf niet en ik vind het ook lastig om bij bloggers bij te houden. Maar ik begrijp wel dat je dit doet, hoor!

    1. Nee snap ik, je hebt er de tijd ook niet voor sowieso. En vind het inmiddels ook lastig om bij anderen te blijven bijlezen! Vaak kijk ik nu eens in de zoveel dagen op een blog om meerdere artikelen ineens te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten