Feelgood Challenge 7 | Terugblik op de afgelopen weken

Na zeven weken maken we de balans op: hoe verliepen onze uitdagingen? Wat kostte het meeste moeite en waarom stoppen we nu? 

Waarom maar 7 uitdagingen in plaats van tien?

Ik zal beginnen met de belangrijkste vraag. Afgelopen week sprak ik Kimberly over de Feelgood Challenge. ‘De betrokkenheid is minder’, was onze algehele conclusie. Ook vanuit onszelf: de drukte roept harder dan ooit in de aanloop naar de feestdagen en we hebben honderdduizend ambitieuze plannen. Bovendien is de Challenge best intensief. Voor sommige uitdagingen moest ik echt de diepte ingaan en dat is emotioneel ook weleens lastig. 

Daarom besloten we dat deze serie voor nu even goed is. Het is namelijk best wat: bekennen aan jezelf, maar ook aan de wereld wat je sterke punten zijn of waar juist nog meters te maken zijn.

Het mooie dat ik meeneem? 

  • Dat een groep vrouwen die elkaar vooraf niet echt kende, zo open durft te zijn. Over onzekerheden, maar ook over overwinningen op jezelf. Het deed me bovendien beseffen dat we vaker naar elkaar moeten luisteren, ook in het echte leven. Eens doorvragen als iemand je zegt dat het prima gaat. 
  • Ik kreeg de mogelijkheid een aantal lezers beter te leren kennen. En dat vind ik echt heel mooi: ze durfden zichzelf open te stellen voor een nieuwe ervaring en wij mochten daar getuige van zijn. 
  • De uitkomst van alle challenges. Het besef dat ik trots mag zijn op wat ik heb gedaan, horen wat anderen van me vinden, nee durven zeggen, iemand zomaar opbellen, doen waar je zelf zin in hebben en bewust me-time nemen. Dat zijn dingen waar ik eigenlijk niet zoveel tijd voor nam. 

Of het mijn leven heeft veranderd?

Niet ingrijpend natuurlijk, maar wel in de zin van het aangeven van grenzen, meer rust vinden in mezelf en er scherper op letten dat ik tijd voor mezelf neem. Dat ik nee zeg als ik ergens geen zin in heb – ongeacht wat anderen daarvan vinden. En dat voelt echt als een opluchting. 

Het deed me beseffen dat ik vaker deze aandacht aan mezelf mag schenken. Gewoon voor meer balans in mijn gedachten, vaker bewust stilstaan bij het leven dat we leiden en terugblikken op de stappen die zijn gemaakt om te komen tot het nu. Heel waardevol, volgens mij. 

De grootste uitdagingen

Eigenlijk vond ik alles best pittig. Om maar met de eerste te beginnen: vertellen waar je trots op bent? En plein public nog wel… Zoals iedereen wilde ik een lofzang starten over de kinderen, hoe geweldig ze zijn en hoe waanzinnig trots ze me elke dag opnieuw maken. Maar dat mocht niet en dat was best lastig. Ook vragen aan bekenden wat ze nu echt positief aan me vinden, was best ongemakkelijk. Het gevoel na afloop was het echter wel waard. 

De lastigste vond ik echter om een keer nee te zeggen. Ongemerkt ben ik een behoorlijke pleaser die het iedereen naar de zin wil maken. En dat kan best weleens botsen met je eigen behoeften: uiteindelijk kan dat helemaal niet. Maar toch: een streep trekken en daarmee misschien een ander kwetsen? Toch besloot ik in dit geval een keer nee te zeggen tegen de verwachtingen van anderen en ja tegen mezelf. Een enorme opluchting!  Dus uiteindelijk bracht deze me misschien het meest. 

Heb je meegedaan aan de Feelgood Challenge?
Wat heb jij ervan opgestoken en misschien zelfs wel uit meegenomen?
En zou je meedoen als we volgend jaar nog een editie doen? 

Meer lezen over de Feelgood Challenge 2018? 

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten