Feelgood Challenge 6 | Lekker aan jezelf denken!

Eigenlijk liep ik steeds keurig voor op de challenges en zorgde dan dat ik ze op zondagavond al geschreven had. Maar met deze zesde ging het een beetje mis. 

De zesde uitdaging die we onszelf stellen draait om bewust tijd nemen voor jezelf. Of je nu op pad gaat met de vriend(in) die je spontaan opbelde in week 4 of onderuit zakt met een goed boek, dat maakt niet uit. Zolang jij er maar gelukkig van wordt. En – maar dat is mijn persoonlijke toevoeging – zolang er geen telefoon bij komt kijken. Even digital detoxen en mindful het ‘nu’ beleven. Puur om te kunnen opladen. 

Juist datgene dat ik eigenlijk heel hard nodig heb dus. Maar het kwam er niet van. Best confronterend. Ik sprak erover met Cornelie die me zei dat ik ook hierover kon bloggen. Over het feit dat ik nog geen tijd had vrijgemaakt om écht aan mezelf te denken. In eerste instantie wilde ik dat afwijzen (want ik vond dat ik eerst iets moest doen voor ik erover kon schrijven), maar bij nader inzien koos ik ervoor toch te benoemen dat ik moeite had (of heb) met het nemen van tijd voor mezelf. 

Waarom is dat eigenlijk? Vind ik mezelf niet lief genoeg of belangrijk genoeg om mijn onverdeelde aandacht aan te geven? Het is wellicht dezelfde reden dat ik niet consequent elke zes weken bij de kapper zit, vermoed ik. En waarom ik het voor me uitschuif om nieuwe kleding te kopen. Onder het mom van ‘komt nog wel’, komt het er helemaal niet meer van. 

Eigenlijk vind ik dat best erg. Hoewel het me een paar decennia kostte, kan ik inmiddels zeggen dat ik het wel waard ben om voor te zorgen en van te houden. Zeker door mijzelf. Lief voor jezelf zijn, komt daar ook bij kijken. En natuurlijk: ik heb de leukste baan ter wereld, vind ik zelf. Ik vind het heel fijn om daar heel veel tijd in te steken. Maar aan de andere kant schiet het niet op wanneer ik mezelf voorbij loop en verwaarloos. 

Ergens in mij schreeuwt er dan weer zo’n stemmetje dat vindt dat ik meteen het roer moet omgooien en stante pede elke ochtend een halfuur eerder op moet om me nog te kunnen opmaken en mijn haar te föhnen voor ik vertrek. Dat stemmetje negeer ik voor het gemak. Maar wat ik wel wil doen is elke week een uur lang iets doen voor mezelf dat niets met mijn werk, telefoon of wie dan ook te maken heeft. Alleen maar met mezelf. 

Om vorige week goed te maken, besloot ik mezelf te compenseren met een aflevering van VT Wonen, weer verliefd op je huis. Telefoon ging weg, de volledige aandacht naar de tv. En heerlijk dat het was! Ik hou sowieso wel een beetje van de wat kneuterigere programma’s met verbouwingen. Of het nu gaat om een radicale metamorfose van iemands achtertuin of de huiskamer; ik word daar altijd zo lekker zen van. 

Toch merk ik na afloop dat ik er een beetje moeite mee heb als ik dit elke week ‘verplicht’ zou moeten doen. Ik ben bang  ik het niet volhoud en vermoed dat het een gevalletje wordt waarbij je de ene week een paar uur relaxt en de keer erop bijna niet. Rest alleen de vraag: is dat erg? Gevoelsmatig voor mij niet, ik haal energie uit die vijf minuutjes dat ik rustig voor me uitstaar of in mijn bullet journal schrijf. Dus dat uur dat ik eerder als streven nam is zo bezien makkelijk te halen. Veel meer zelfs. Ik besefte door deze challenge dat ik me wilden conformeren aan wat gebruikelijk is voor me-time (maskertje opdoen, boek lezen of shoppen), terwijl voor mij ontspanning ook in zoveel andere dingen zit. Een besef waar ik in elk geval weer wat mee kan! 

Neem jij bewust en voldoende tijd voor jezelf? 

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten