Feelgood Challenge 4 | Ik bel je zomaar even op!

FEELGOOD CHALLENGE 4 – Zomaar bellen met iemand: doe jij dat nog? Om iedereen uit te dagen die meedoet met de Feelgood Challenge besloten we hier één opdracht aan te wijden. Gewoon om het persoonlijk contact weer te bevorderen, omdat dat ook belangrijk is. Hoe belangrijk? Dat bleek terwijl ik deze blog schreef. 

Bellen met vriendinnen

Hoe vaak mijn ouders niet wanhopig aan me vroegen of ik nu al opgehangen had… In mijn puberteit deed ik niet anders dan urenlang kletsen. We hadden ook nog niet echt een alternatief: bellen of sms’en was duur, MSN nog niet zo ontwikkeld en contact via de mail kwam ook later pas op gang. Tot een bepaalde leeftijd had je alleen de huistelefoon. 

Die gesprekken gingen meestal over niks: jongens, school, stomme leraren, belachelijke hoeveelheden huiswerk of andere dingen waarover je kan klagen als tiener. Ook toen we iets ouder waren trouwens. Dan vroegen we elkaar wat we moesten aantrekken – aangezien we elkaars kledingkasten bijna beter kenden dan die van onszelf. 

De digitale revolutie 

Het sloop eruit. Bellen maakte langzaam steeds vaker plaats voor mailen en chatten, soms met een hele groep. De voorloper van Whatsapp eigenlijk. En ik weet nog dat ik ooit, voor de aanschaf van mijn eerste BlackBerry, zei: ‘Wie begint daar nou aan? Dan ben je eigenlijk min of meer aan het MSN’en, maar dan continu bereikbaar. Lijkt me dodelijk vermoeiend.’ Inmiddels zijn we ruim acht jaar verder en kan ik me geen wereld meer voorstellen zonder Whatsapp. Ik mail en app gemakkelijker dan dat ik de telefoon oppak. 

Feelgood Challenge 4

En laat de vierde uitdaging daar nu net over gaan: iemand spontaan opbellen om te vragen hoe het gaat. Dat mag een vriendin zijn of familielid, maar in elk geval niet je man om te informeren of hij onderweg naar huis een zak patat kan meenemen. 

Moeilijk

De vorige uitdagingen vond ik soms al best lastig, maar dan op mentaal vlak. Deze ook, maar om een heel andere reden. Niet omdat ik nog steeds word geplaagd door bel-angst, maar omdat ik mezelf er de tijd vaak niet voor gun. Waarom niet? 

Te weinig tijd

Je hebt maar een beperkte hoeveelheid vrije tijd. In mijn geval steek ik een groot deel van mijn energie en vrije minuten in de kinderen en Ro, familie, mijn werk, huishoudelijke taken en een klein beetje sociaal leven – voor zover ik dat nog kan hebben. Zomaar even bellen? Gevoelsmatig heb ik daar dus helemaal geen tijd voor. 

Ik klets veel aan de telefoon

Ik ken mezelf. En als ik eenmaal aan het praten ben, zit je zo een halfuur achter elkaar te bellen. In combinatie met voorgaande niet heel erg handig. Dus dan bel ik preventief maar niet en stuur sneller een berichtje of mail. 

Wanneer bel ik nog? 

Hoewel ik mezelf niet vaak de tijd gun om ‘zomaar’ te bellen, doe ik het wel. Met mijn vader, zusje en Ro. Mijn moeder zie ik regelmatig, dus daar bespreek ik heel veel mee in het echt. Mijn vader en zusje minder, waardoor ik hen ook soms telefonisch spreek. En tot slot Ro uit praktisch oogpunt: omdat ik mijn portemonnee weer eens kwijt ben of mijn fietssleutel, als ik wil weten of hij misschien namens Lotus Writings naar een filmpremière van die nieuwe actiefilm zou willen of wanneer ik een technisch klusje wil oppakken en de schroevendraaier zoek. 

Invulling van de challenge

In eerste instantie had ik de neiging om de uitdaging van vorige week erbij te pakken en ‘nee’ te zeggen, om te oefenen – en omdat ik dus eigenlijk deze week helemaal geen tijd had voor kletspraatjes aan de telefoon. Maar uiteindelijk deed ik het onverwachts toch en na afloop besloot ik dat gesprek te gebruiken als input voor deze challenge. 

Ik belde mijn vader spontaan, omdat ik wilde weten hoe het met hem gaat. We hebben elkaar weinig écht gesproken de laatste tijd. Alleen een paar keer via de app.

Reflectie op het telefoontje

Omdat ik vaker bel was het geen heel nieuwe ervaring. Maar terwijl ik zat te tikken, besefte ik dat zo’n telefoontje veel prettiger is bij persoonlijke vragen. Je toont een ander soort interesse dan via de app en kan doorvragen, maakt een gesprek in één keer af… En ondanks dat mijn vader niet heel veel tijd had nu, was het goed elkaar te spreken. 

Dus in die zin zie ik nieuwe voordelen van bellen. En door het zo op te schrijven, besef ik ook dat ik dit eigenlijk wel vaker wil gaan doen. Scheelt me bovendien verloren tijd doordat ik vaak niet alleen app, maar ook meteen mijn tijdlijn op Instagram controleer en andere dingen doe. De conclusie van deze challenge is dan ook dat ik weer vaker ‘gewoon’ wil gaan bellen met mensen die heel dichtbij staan. Beter dan een minder persoonlijk app’je.

Bel jij regelmatig zomaar?

Over de Feelgood Challenge

Kimberly en ik zijn begin september gestart met de Feelgood Challenge: een serie van tien opdrachten om je te helpen lekkerder in je vel te komen zitten en beter aan jezelf te denken. Ook omdat we vaak onze eigen grootste criticasters zijn. Onnodig. 

In onze Facebookgroep vind je andere vrouwen die ook graag willen werken aan een beter gevoel over zichzelf en anderen daarbij willen helpen. We zijn al even bezig, maar dat betekent niet dat je je niet meer kan aansluiten! Je bent vrij om mee te doen aan de challenges en hoeft ze niet per se elke keer op dat moment te doen. Hopelijk zien we je daar!

Je kan trouwens ook meedoen op Instagram, zoals sommige deelneemsters nu doen. Gebruik dan #feelgoodchallengeNL2018 en tag Kimberly en mij in je foto, zodat we kunnen meelezen met jouw invulling.

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding, OHishiapply – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Feelgood Challenge 4 | Ik bel je zomaar even op!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten