Feelgood Challenge #2 | Wat denken mensen écht van me?

feelgood challenge 2

Hoe denken mensen écht over je? Vaak krijg je het niet te horen, maar vul je het misschien wel alvast voor jezelf in – met alle gevolgen van dien. En dat is jammer, want wie weet denken ze juist hartstikke positief over je. Daarom nemen we in uitdaging 2 de proef op de som: vraag 5 anderen eens hoe ze over je denken? In positieve zin dus. Wat daar uitkwam? Nou ja, lees zelf maar… 

De opdracht

Ken je dat rotgevoel? Dat je langs een groepje loopt dat net iets te hard lijkt te lachen terwijl je die ene broek aan hebt die eigenlijk net niet lekker zit. Zou het over jou gaan? Of wanneer je voor een groep mensen gaat staan, ze aankijkt en plots knikkende knieën krijgt. Je staat mooi voor gek, je weet het zeker. Want… En zo ga je rustig door met het invullen van andermans mening, terwijl het onbewust dat ene nare stemmetje in je hoofd is dat daar spreekt. Als je echt wil weten wat ze wel niet van je zullen denken, vraag het!

Dat is dus de opdracht: vragen hoe anderen echt over je denken. 

Andermans mening

Ergens vind ik dat andermans mening er niet toe zou moeten doen. Zolang jij gelukkig bent met de keuzes die je maakt en wie je bent, weet dat je jezelf in de spiegel kan aankijken, doe je weinig fout. Naar eer en geweten handelen. En toch hoor ik regelmatig een kritisch stemmetje in mijn achterhoofd. Vul ik gedachten in voor anderen en word daar achteraf boos om, omdat ik me daar weer door liet leiden.

Zo kan ik op voorhand heel defensief doen als ik denk dat andere mensen me niet aardig vinden. Onterecht vaak. Soms is het bij de ander ook ongemakkelijkheid of is het juist die botte houding van mij die afschrikt. Waarom ik dat doe? Onzekerheid. Bang dat mensen me niet aardig vinden. Stom he? Daarom is deze challenge zo fijn: stap voor stap dat stemmetje het zwijgen opleggen. Leren houden van wie je bent en stoppen met denken voor anderen.

Wat verwacht ik dat anderen van me denken?

Er zijn een aantal eigenschappen die ik zelf heel hoog heb zitten. Daarvan hoop ik dat er een paar in elk geval terugkomen in de antwoorden die ik krijg. Maar als ik mezelf in alle eerlijkheid zou moeten omschrijven:

Eeuwige sloddervos, altijd net te laat, vergeet de belangrijke data, maar onthoud wel wat ertoe doet, houd van het leven tot in de late uurtjes, boordevol liefde voor de kinderen, zelfspot, torenhoge ambitie waardoor ik weleens uit het oog verlies dat de rest van de wereld er ook nog is en zie vaak het goede in mensen. Behalve die ene periode in de maand. Dan absoluut niet. Sorry. 

Klopt dat?

Ik besloot de mening te vragen van vijf mensen die me echt goed kennen: June, Ro, mijn moeder Corina, zusje Sophie en goede vriend Erwin. En ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het best ongemakkelijk vond. Per slot van rekening vraag je andere mensen om je beste eigenschap te benoemen. Een beetje zelf-verheerlijkend eigenlijk.

Stom, want ik bedacht deze Challenge omdat ik wil dat andere vrouwen eens horen van anderen wat voor fantastische vrouwen ze zijn. Waarom ik het mezelf dan kennelijk toch niet helemaal waard vind? Tja… Dat is eigenlijk ook de kern van dit hele verhaal natuurlijk!

June

‘Moet ik ook meedoen als ik antwoord geef?’ vraagt ze een beetje benauwd. Op mijn ontkenning haalt ze opgelucht adem. ‘Oké, maar dan wil ik daarna van jou ook weten wat je mijn beste eigenschap vindt.’ Fair enough. Daar doen we het voor. Gezien het verleden vind ik het toch een beetje spannend 😉 ‘Jouw beste eigenschap is dat je moeder bent. Daar zit alles in,’ besluit ze monter, ‘je bent lief, zorgzaam, behulpzaam, grappig, soms boos haha, je staat altijd voor me klaar en bent eerlijk, geeft goede adviezen en steunt me. Altijd.”

Ro

‘Eén van je beste eigenschappen vind ik dat je elke ochtend wakker wordt en de wereld weer een nieuwe kans geeft. Zonder dingen uit het verleden mee te nemen. Zoals naar de kinderen toe of naar mij toe als ik eigenlijk iets naars heb gezegd. Je start gewoon opnieuw en laat los. Een andere mooie eigenschap is je grote empathische vermogen. Soms niet hoor, maar vaak wel. Je staat altijd voor anderen klaar. Mensen kunnen altijd hun verhaal bij je kwijt. Al voor het bloggen 😉 Je oordeelt niet over wat ze te vertellen hebben.

Daarnaast vind ik een andere eigenschap heel mooi: in het ouderschap heb je een voorsprong, omdat je June zeven jaar lang alleen hebt opgevoed. Maar naar mij toe laat je dat stukje ervaring los. Je geeft me de ruimte om mijn eigen fouten te kunnen maken en oordeelt niet openlijk en overduidelijk over mijn keuzes. Pas wanneer ik zelf naar je toekom, geef je je mening.’

Corina

‘Ik denk dat ik je eerlijkheid één van de mooiste eigenschappen vind. En verder ben je bescheiden, beschaafd, grappig, gul (wanneer je iets zelf niet al te graag opeet haha), gevoelig en lief. Meestal.’

Sophie

‘Jouw beste eigenschap is dat je kan aanvoelen hoe het met iemand gaat. Door je empathische vermogen kan je je verplaatsen in een ander en daardoor is niets te gek. Je zorgt er hierdoor voor dat anderen zich op hun gemak voelen en makkelijk hun verhaal bij je doen. Ook als ze je niet goed kennen, omdat je al direct anderen kan laten voelen/ervaren dat je te vertrouwen bent.’

Erwin

‘Ik vind het lastig om er één te benoemen, want ik ben juist zo’n fan van het totaalplaatje: de humor in combinatie met je intelligentie.’

Hoe ik me voel na afloop van de challenge?

Heel eerlijk? Nadat er twintigduizend veren in m’n reet zijn gedouwd (zoals ze dat hier in het Rotterdamse zeggen) voel ik me een beetje op wolken lopen. Ik voel me een fantastisch mens, in alle onbescheidenheid haha 😉 Nee, maar even serieus: het voelt heel fijn om los van de negatieve eigenschappen (die er ook voldoende zijn) ook zulke mooie complimenten te krijgen. Bedankt ?

Wat is jouw beste eigenschap? En zou je anderen ernaar durven vragen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De andere challenges:

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Feelgood Challenge #2 | Wat denken mensen écht van me?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten