Home » Shoppen » Fashion » Fashion trends voor komende winter (2019/2020) *

Fashion trends voor komende winter (2019/2020) *

fashion trends winter 2019 2020

Persoonlijk is het huidige modeseizoen een herleving van mijn jeugd. Je ziet overal items terugkomen die we, naar mijn idee, allang hadden afgezworen: cowboylaarzen, kabeltruien en fannypacks. Maar het kan en mag allemaal weer! En waar je vroeger alleen kroegtijgerinnen zag lopen in dito printje, doet iedereen nu gezellig mee. Daarom in dit artikel de leukste trends voor komend seizoen (winter 2019/2020)!

De leukste trends voor komende winter (2019/2020)

Breng je innerlijke tijgerin naar boven

Luipaard lijkt een blijvertje, maar komend seizoen komt hier de tijger voorzichtig bij. Dierenprintjes zijn hot! Mijn favoriet? De jurken en blousjes van Geisha! Deze zijn vrouwelijk, klassiek en schudt definitief het ordinaire imago van de print af.

Ga voor glitter!

Een tijdje terug vroeg ik me af of je niet te oud bent voor glitter na je dertigste. Nee, was de conclusie toen. En dat is maar goed ook, want in het winterseizoen 2019/2020 kan je eigenlijk niet meer zonder. Het mag niet gek genoeg! Pailletjes, subtiele glitters in je trui of zilveren accenten in je outfit en zelfs opvallende hakken. Feestelijker kan bijna niet, toch?

Cowgirls, bring it on!

De cowboylaarzen zijn al even niet meer weg te denken uit de schoenenwinkels, maar ook de rest van je outfit mag lekker Western. Denk suède, franjes, opvallende riemen en zelfs de hoeden. Wat hier ook bij past zijn de tasjes met koeienprintdetails.

Mooi zwart is niet lelijk

Weliswaar niet echt een trendkleur, want zwart kan altijd, maar je ziet zo richting de kerst toch opvallend veel mooie zwarte items – zoals bij Jane Lushka. Vooral de knielange jurken vind ik prachtig. Binnen deze trend geldt dat je niet per se een kleurrijk detail hoeft te dragen om het op te vrolijken. Het past juist wel een beetje bij de gothic kledingstijl, maar dan op een toegankelijke manier voor het grote publiek.

Leer op leer (op leer)

Komend seizoen zullen we veel leer zien. Mijn favoriet is het knielange leren jurkje (ook tof voor kerst), maar ook leren rokken, hoge laarzen en natuurlijk jasjes mogen dit seizoen uit de kast. Zelfs in combinatie als je durft! Uiteraard is er ook veel leatherlook verkrijgbaar. Zo kan je gewoon meedoen aan deze trend als je liever geen echt leer koopt uit overtuiging.

Size does matter

In elk geval komend seizoen. Trek je schoudervullingen dus maar weer uit het stof 😉 Maar behalve jassen en blouses met brede schouders vallen ook de truien weer wijder dan voorheen. Kies voor een mooie grof gebreide of kabeltrui en je loopt er weer helemaal bij volgens de laatste modetrends voor komende winter.

Conclusie: de leukste trends voor komend seizoen (winter 2019/2020)?

De meest opvallende nieuwkomers zijn toch wel de western trend en tijgerprintjes, daarnaast vind ik het leuk dat je in deze winter (2019/2020) lekker veel glitter en leer (of leatherlook) mag dragen. Ook zwart vind ik fijn. Maar verder? Als ik heel eerlijk ben hoeven de schoudervullingen en cowboylaarzen voor mij niet meer zo… Doet me toch te veel denken aan de jaren zeventig en tachtig.

Welke van bovenstaande trends spreken jou het meest aan?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Victoria Chudinova – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

7 gedachten over “Fashion trends voor komende winter (2019/2020) *

  1. Ik hou van zwart! Ik heb ook voor kerst een zwart shirtje gekocht, beetje mesh achtig. Ik ben al zo lang op zoek naar leuke cowboy laarsjes

  2. De tijgerprintjes blijven hip! Ik moest er voorheen niks van weten, maar sinds afgelopen jaar draag ik ze ook regelmatig. Zelf vind ik alle neutrale aardetinten erg mooi, maar helaas staan ze mij niet. Zwart daarentegen wel weer en daar heb ik op dit moment te weinig van… Snel shoppen dus 😉

  3. Glitter ben ik altijd een groot fan van geweest. Maar ik denk niet dat je mij ooit in cowboylaarzen zult gaan zien. Dat is totaal niet mijn ding haha.

  4. Fijn die cowboylaarzen en ik houd van zwart en ik houd van oversized dus ik klaag even niet haha. Luipaard heb ik wel gezien inmiddels dus hoera voor de tijger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten