7 redenen waarom Ro een fantastische vader is

fantastische vader

Aanstaande zondag is het Vaderdag. En om die reden zet ik dit keer Ro in het zonnetje, ondanks dat hij dat niet per se nodig vindt. Ik geef je 7 redenen waarom hij echt een fantastische vader is.

Liever geen spotlights

Toen Rose net een paar maanden oud was, vierden we Sinterklaas met surprises in gezelschap van mijn ouders, zusje en zwager. Ik trok Ro’s lootje en wist meteen wat ik zou maken: een beker voor de allerbeste vader van 2014. Dat viel niet helemaal goed. Ro en ik kenden elkaar destijds wel redelijk goed, maar ik wist nog niet hoezeer hij een hekel aan de spotlights heeft. Met mijn surprise voelde hij zich voor het blok gezet en ontzettend ongemakkelijk.

Ik snapte zijn reactie pas nadat hij alles had uitgelegd. Over het algemeen hou ik me daarom ook aan mijn voornemen hem nooit meer zoveel lof toe te dichten in het openbaar. Maar er zijn uitzonderingen. Zoals nu. Met oog op aanstaande zondag vertel ik jullie vandaag over 7 momenten waarom ik vind dat hij een fantastische vader is!

Lees ook: Ode aan papa: 9 redenen waarom hij onmisbaar is

7 redenen waarom Ro een fantastische vader is

Uitslapen

Achteraf bezien heb ik al een tijdje last van mijn ijzertekort. Steeds vaker kwam ik op zaterdag- en zondagochtend mijn bed niet uit, zo moe voelde ik me. Zonder morren nam Ro de kinderen mee naar beneden en zorgde voor ontbijt, rust in huis en dat ik dus kon uitslapen.Maar het heeft ook een ander voordeel. Doordat ik die dagen voldoende kan bijkomen, ben ik een betere moeder voor de kinderen.

Een vader voor alle kinderen

We kregen een relatie die voortvloeide uit een vriendschap. Hij kende June daardoor al en wist waar hij voor koos: hij zou stiefvader worden. Vanaf het eerste moment omarmde hij haar als een echte dochter en hoewel ook zijn weg heeft moeten vinden, kan ik niet anders zeggen dan dat hij een fantastische vader is. Hij gaat spontaan badmintonnen met haar, luistert wanneer ze haar verhaal kwijt wil, oefent geduldig Engelse woordjes, neemt haar mee naar het dorp om te winkelen… In ieder opzicht dus.

Sportief

Je kan veel van me zeggen, maar momenteel niet dat ik heel erg sportief ben. Ik vind het heus wel leuk hoor. Alleen ben ik niet de moeder die spontaan op de fiets springt en rondjes van 20 kilometer maakt. Of waarbij renspelletjes de definitie van ‘leuke dagbesteding’ zijn.

Nee, laat mij maar relaxen op een tuinstoel met mijn zonnebril op en een boek in mijn handen. Ro daarentegen is bijna altijd wel te porren voor een potje voetballen, gekke trucs of leren waveboarden.

Timemanagement

Ook iets dat ik niet zo in de vingers heb. Hij weet daarentegen zonder klok te vertellen hoe laat het is, zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en we dus stipt op tijd in de auto zitten. June heeft inmiddels feilloos door bij wie ze moet zijn als ze een planning wil maken. Ze vertrouwt hem blind ‘s ochtends vroeg. Als ze op tijd weg wil, dan twijfelt ze nooit aan zijn kunnen. Is ze met mij daarentegen…

Volledige steun

Zonder zijn woorden was ik niet gaan bloggen en freelance schrijven, zo simpel is het. En dus had ik waarschijnlijk nu op kantoor gewerkt met tegenzin en niet zoveel leuke uitjes mogen maken met de meisjes. Maar dat kan nu wel. Dat maakt ons gezinsleven net een stukje leuker en dat heeft echt alles te maken met zijn onvoorwaardelijke steun.

Geduldig

Deze blog is niet bedoeld om mezelf naar beneden te halen, al lijkt het misschien zo. Maar binnen onze relatie is het nu eenmaal zo dat Ro me aanvult op punten die mij niet zo gemakkelijk afgaan. Zo ook geduld. Waar ik na vier uit vier fouten tijdens de overhoring aardrijkskunde mopper dat June nog maar eens naar die woordjes moet gaan kijken (of beter gezegd: überhaupt), neemt hij de tijd. Hij is geduldig, overhoort tot ze het kent. Bewonderenswaardig!

Erop uit

Waar ik meer van de knutselmiddagen ben of voorlezen, gaat Ro graag op pad: naar het zwembad, dierentuin, familie, (indoor) speeltuin of kinderboerderij. En ze genieten daar enorm van. Na zo’n ochtend of middag komen de meisjes altijd thuis met de grootste verhalen en een stralende lach. Daar geniet ik dan weer van.

We hebben het getroffen!

We hebben het getroffen. Een man die evenredig helpt in het huishouden, ons steunt en klaarstaat met een luisterend oor… Ik weet dat je dit leest, dus daar wil ik je bij deze voor bedanken! <3

Waarom is jouw man/vader zo een fantastische vader?

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

11 thoughts on “7 redenen waarom Ro een fantastische vader is

  1. Je man klinkt als een stabiele vader voor je dochter. Heel fijn! En zo lief dat hij jou stimuleert en je in evenwicht houdt. Een man om trots op te zijn lijkt me!

  2. Waarom mijn man een top vader is? Heb je even? :p Hij is gewoon een top man die extra werkt zodat ik thuisblijfmama kon worden van onze zoon. Maar ook mijn papa is een top vader want hij heeft mij zoveel geleerd zoals je nooit minder moet voelen omdat je een arbeider bent of een studie niet hebt voltooid. Als die 2 mannen mijn zoontje hun wijsheid delen dan gaat hij een topvent worden.

  3. Het klinkt als alle goede kwaliteiten die een vader maar zou moeten hebben. Dat is super fijn. Ik weet dat ik ook een goede partner heb en dat is toch wel echt een meerwaarde in het leven!

  4. Wat een ontzettend liefdevolle blog! Waarom mijn man een fantastische vader is? Om alles, hoe hij er voor ons heeft gestaan bij de bevalling was echt een prestatie!

  5. Ah wat een onwijs lief artikel. Ik heb niemand die vader zou kunnen zijn en ik heb ook geen kinderen dus ik kan helaas niet benoemen waarom iemand een goede vader is 🙂

    **Zag trouwens dat het artikelen 7 redenen in maar het zijn 8 puntjes en in het artikel zelfs staat 11. I’m confused

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten