fanatiek

Gezellig spelletjes spelen? We zijn allemaal bloedfanatiek!

Fanatiek

Ro en ik zijn allebei behoorlijk fanatiek met spelletjes. Ik misschien nog meer dan hij, als ik heel eerlijk ben. Maar aan de andere kant is opgeven voor hem nooit een optie. Het kan er dus hard aan toegaan in huize Lotus Writings. Laatst nog, toen ik tot mijn grote blijdschap de Nationale Geschiedenis Quiz tegenkwam. Ik bedoel, geschienis: ik heb het jarenlang gestudeerd, dus deze had ik in de spreekwoordelijke pocket. Dacht ik. Blijkt dat die hele quiz draait om de Amerikaanse geschiedenis – toevallig één van de weinige onderdelen van de hele studie waar mijn interessegebied níet lag. De helft van de vragen gaat hiermee aan mijn neus voorbij en Ro wint glansrijk. ‘Ik dacht dat jij geschiedenis had gestudeerd,’ kan hij  niet nalaten me te pesten. Fijn! Hier gaan we het einde niet van horen…

June

Het fanatisme zit in de genen. Ik zie het wanneer we Monopoly spelen met June. Dit keer gaat het me wel voor de wind en ik pak de ene na de andere straat. Op een gegeven moment moet ik mijn biljetten zelfs inwisselen, omdat de bank tekort komt. Maar wat wil je, ik heb de Leidse- en Kalverstraat en bovendien een groot deel van Groningen en Rotterdam. Filantropisch als ik ben, probeer ik haar te steunen en ook iets te laten winnen, maar het lukt niet meer. Twee hotels later valt het doek voor haar vastgoedonderneming en gaat ze genadeloos failliet. Ze baalt als een stekker en vraagt meteen om revanche. Ik zie het in haar ogen: bloedje fanatiek en erop gebrand mij ten onder te laten gaan!

Rose en May

Mede hierdoor ben ik enorm benieuwd hoe de jongste twee zijn. Roep het woord ‘winnen’ en Rose staat te trappelen – ook als ze werkelijk geen idee heeft wat er te winnen valt en welke wedstrijd we doen. Het maakt haar niet uit. Winnen, zei je toch? Ik vermoed dat het onoverkomelijk is. Deze twee zullen ongetwijfeld even fanatiek worden als wij zijn. Kan nog gezellig worden als ze oud genoeg zijn om te ganzenborden of mens-erger-je-nieten… Toch vind ik het jammer dat we nu nog niet echt een spelletje kunnen spelen. Voor deze leeftijd is alleen het visspel misschien enigszins geschikt. Maar Rose plukt nog altijd de visjes met haar vingers uit de vijver en niet met de magneethengel. Ik vrees dus dat ik nog even geduld moet hebben. Of mis ik een compleet assortiment aan spelletjes voor dreumesen?

Heb jij een idee?
En zijn jullie en je kindjes ook zo fanatiek?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Gezellig spelletjes spelen? We zijn allemaal bloedfanatiek!

  1. Gelukkig vinden hele jonge kinderen het erg leuk om met mama te spelen. Kiekeboe, dansen, trommelen, met dozen spelen etc. Echte spelletjes voor die leeftijd zou ik ook niet zo gauw weten hoor.

  2. Lastig is dat he
    Ik speel met mijn dochter van 5 ook veel spelletjes maar mijn zijn van 3 is net te jong om het te begrijpen
    Wat wij veel spelen is memory

  3. Lastig. Wij hebben de Toren van Pisa gekocht, maar onze zoon is iets ouder. Hebben ze als peuter nog hulp bij nodig denk ik. En het Schetenspel. Moeten we nog uitproberen.

    1. Toren van pisa is wel erg leuk. Denk idd dat ze nu te jong is en hem vooral graag omgooit 😄 maar goed om te onthouden. En schetenspel ken ik niet. Wat is dat precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge