Home » Shoppen » Spelen » Escape Room the Game 2 Player: lastig op te lossen?

Escape Room the Game 2 Player: lastig op te lossen?

Omdat ik dol ben op logische puzzels, leek het me leuk om Escape Room the Game – 2 Player (genomineerd als Speelgoed van het Jaar, categorie 18+) eens te testen. In onze review een eerlijk oordeel: is hij echt lastig op te lossen? Of viel het bij nader inzien toch mee?

Escape Room, maar dan vanuit huis

Ik ben dol op het oplossen van Escape Rooms. Hoewel het de eerste keer best een beetje moeizaam ging, verlieten we de tweede keer onze Escape Room met nog een kwartier op de klok. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik overmoedig was en al vooraf al vaker tegen Ro zei dat ik er, in alle onbescheidenheid, best goed in ben.

Tja, hoogmoed komt voor de val natuurlijk! Daarover later meer. Waar ik naartoe wil, is dat toen ik een persbericht kreeg over Escape Room the Game voor twee spelers, ik meteen enthousiast was. Ik was vooral benieuwd of een spel voor thuis niet te makkelijk zou worden. Nou ja… Lees zelf maar.

Escape Room the Game – 2 Player

Inhoud van de doos

  • Introductiespel
  • Spel: Prison Island
  • Spel: Mad House

Bij ieder spel, bijgevoegd in de vorm van een soort envelop, zitten de items die je nodig hebt en een vel met hints. Deze kun je lezen met de speciale decoder (doorzichtig rood plastic).

Eenmalig gebruik?

In eerste instantie dacht ik dat de spellen slechts één keer gebruikt kunnen worden. Dat vond ik zelf ergens wel jammer. Maar op de website van Escape Room the Game kan je de benodigde kaartjes alsnog uitprinten – mits je alleen op de kaarten schrijft waarop dat nodig is natuurlijk.

Bovendien kan je losse uitbreidingssets kopen als het spel naar meer smaakt. En Escape Room the Game – 2 Player is verder een fijn ‘instapmodel’ – zeker voor deze prijs. Als je geen Chrono Decoder hebt, omdat dit je eerste Escape Room is, kan je een gratis digitale Chrono Decoder downloaden in de App- of Play Store.

Hoe werkt het spel?

Introductiespel: Kidnapped

Moeilijkheidsgraad: 2 uit 5.

Na de informatie te hebben doorgelezen, zette ik de Chrono Decoder aan op mijn telefoon en we gingen aan de slag. Met een sleutelcombinatie ontsnappen? Dat moest toch een eitje te zijn? De eerste code hadden we snel gekraakt, maar toen? Het kostte ons alle hints en veel te veel tijd voor we eindelijk wisten te ontsnappen. Kleine tegenvaller, vond ik zelf. Aan de andere kant: het is een introductiespel, dus misschien hoorde dat erbij?

Prison Island

Moeilijkheidsgraad: 3 uit 5.

We waren er klaar voor! Ro pakte het spel uit terwijl ik de Chrono Decoder van het Escape Room spel aanzette en daar gingen we. Maar tot mijn grote teleurstelling lukte het voor geen meter. We moesten alle hints lezen en nog was het een beetje gokken af en toe om de sleutels in de juiste volgorde te zetten. Bovendien, als we de hints lazen, vonden we ze vaak een beetje vergezocht.

Uiteindelijk, met de klok op -21.00 minuten, besloten we hem uit te zetten. Ik snapte er niks van. Hoe kon het nu dat we niet in staat waren die puzzels op te lossen? Een paar dagen later keek ik naar de walkthrough, die je op internet kan vinden. En wat bleek? Als we beter hadden gelezen, zouden we er gewoon zijn uitgekomen. Zo stom! Waar ik dus kort na het spelen dacht: ‘Dit doen we nooit meer!’ besloot ik dat we het nog een kans moesten geven. Beter lezen dus!

Escape Room the Game 2 player Mad House

Mad House

Moeilijkheidsgraad: 3,5 uit 5

Een paar dagen zaten we dus nogmaals midden in een Escape Room. En waar Ro af en toe vooruit liep en wat hints bekeek, wilde ik liever op eigen kracht gaan. Het gaf een kick toen we de eerste sleutelcombinatie goed hadden en eindelijk begreep ik de kracht van het spel. Ook de tweede ging goed. Alleen de laatste sleutels, waarmee we moesten ontsnappen, duurden langer. Ik twijfelde, luisterde niet goed naar de hint die Ro voorlas en zo kwam het dat we een minuut te laat de allerlaatste code juist intoetsten.

Maar goed, we hebben hem gehaald. Die minuut vond ik daarmee niet zo heel spannend meer! En ik moet heel eerlijk zeggen, dit smaakt echt naar meer. Ik zou nog wel een aantal Escapes willen proberen. Het feit dat je met zijn tweeën aan de slag kan of met een groepje, maakt het leuk.

Je eigen exemplaar van Escape Room the Game – 2 Player kopen?

Allereerst een paar tips om het maximale uit je spel te halen:

  • Lees echt goed wat er precies staat en neem je tijd om rustig te bekijken wat er allemaal op de tekening staat. Probeer verbanden te zien.
  • Kijk niet te snel (maar ook niet te laat) naar de hints die bij het spel horen. Je hoeft ze niet te gebruiken, maar het kan soms net dat duwtje in de rug zijn dat je heel hard nodig hebt.
  • Speel niet alle spellen in één keer. Zou zonde zijn!
  • Zorg voor een stille omgeving waarin je je goed kunt concentreren.

Ons oordeel over Escape Room the Game – 2 Player

Even inkomen

Ik weet niet of het voor anderen ook geldt, maar ik vond het oprecht even inkomen en daarmee iets anders dan de Escape Rooms die ik eerder live had gedaan. Aan de andere kant is dat waarschijnlijk ook logisch: in het geval van Escape Room the Game zit je thuis en kun je niet op zoek gaan naar hints. Ze liggen voor je. En zou het te gemakkelijk zijn, dan was het ook niet leuk.

Zijn de spellen eng?

Mij krijg je nog voor geen miljoen (oké, misschien zou dat helpen) in een enge Escape Room. Ik vind het idee al verschrikkelijk. Deze spellen hebben ook een wat spannendere insteek, maar zijn echt prima te spelen. Ook als je dus niet van horror of thrillers houdt.

Ik wilde dit toch nog even gezegd hebben, want zoiets zou me kunnen weerhouden van de aanschaf, terwijl dat dus echt niet nodig is. De Escape Rooms zijn niet eng, hoogstens spannend wanneer de tijd afloopt en je nog snel zou willen ontsnappen. Prima te doen dus!

Zouden we het nog een keer kopen?

Waar ik direct na Prison Island dacht: nooit meer, ben ik sinds het spelen van Mad House toch om. Ja, ik zou best nog eens een andere Escape Room willen proberen. Vooral omdat het eigenlijk bij nader inzien gewoon een kwestie was van doorhebben hoe het precies werkt.

Dat je na afloop online nog kaartjes kunt uitprinten en daarmee het spel opnieuw zou kunnen (laten) spelen, vind ik trouwens heel fijn. Wil ik toch nog even benoemen.

Speelgoed van het jaar 2019

Escape Room the Game is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2019 in de categorie 18 plus. Vanaf september kan je op de website stemmen op jouw favoriet.

Andere reviews van Speelgoed van het jaar:

Heb jij weleens een Escape Room spelletje thuis gespeeld? En met wie zou jij de uitdagingen van Escape Room the Game – 2 Player aangaan?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Escape Room the Game - 2 Player
Author Rating
41star1star1star1stargray

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten