Emigreren met kinderen Lees eerst deze tips

Emigreren met kinderen? Dit moet je weten! *

Emigreren met kinderen Lees eerst deze tips

Je huis en haard achterlaten om elders een heel nieuw leven op te bouwen met je gezin is een flinke uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Sterker nog, er zitten ook genoeg voordelen aan een leven over de grens. Vandaag vertel ik waar je aan moet denken wanneer je kiest voor emigratie. 

Dapper: een nieuwe, onbekende stap in je leven

Ik vind het dapper wanneer mensen hun boeltje pakken en ergens anders gaan wonen. Een verrijking voor de kinderen, vermoed ik. Leven in een heel andere cultuur, ontdekken wat elders te doen is, kan hen alleen maar meer inzicht geven in hoe de wereld werkt. Maar naast alleen dapper is het natuurlijk ook een flinke onderneming.

Een nieuw avontuur

Wil je een nieuw avontuur ondernemen samen met jouw gezin? Bedenk dan dat emigreren met kinderen een behoorlijke stap is. Je verlaat immers je vertrouwde omgeving en begint een nieuw leven. Het kan daarom best eens lastig zijn, maar het is ook zeker de moeite waard. Wil je weten hoe je dit proces het beste kunt aanpakken? Lees dan eerst de volgende tips over emigreren met kinderen.

Emigreren met kinderen? Hier moet je aan denken!

Betrek de kinderen bij het proces

Voor de kinderen is het een grote stap om hun oude en vertrouwde omgeving achter te laten. Zorg er daarom voor dat je jouw kinderen hier goed op voorbereid. Vertel ze tijdig over de plannen en maak ze enthousiast over het grote avontuur. Zijn jullie op zoek naar een verhuisservice voor internationaal verhuizen? Betrek de kinderen dan ook bij deze stappen. Zo weten ze precies wat er gaat gebeuren en voelt het minder als een grote omslag in hun leven.

Zorg voor een realistisch beeld

Hoewel emigreren een fantastisch avontuur is, zitten er ook veel haken en ogen aan. Blijf er bewust van dat je de kinderen wel enthousiast mag maken om dit grote avontuur aan te gaan, maar blijf ook realistisch. Want het leven daar wordt wellicht anders, maar bepaalde zaken blijven gewoon hetzelfde. Zorg ervoor dat je kinderen een realistisch beeld krijgen over de veranderingen die het internationaal verhuizen teweeg zullen brengen.

Laat de kinderen kennismaken met de taal

Je kinderen op hun eerste dag naar school sturen in het buitenland terwijl ze de taal nog niet spreken? Dat is niet alleen heel lastig voor henzelf, maar het kan ook op termijn leiden tot een leerachterstand of sociaal isolement. Daarom is het belangrijk dat je hen een goede basis meegeeft. In tegenstelling tot het leven daar in de praktijk, kan je ze immers wel goed voorbereiden op de nieuwe taal zolang je nog in Nederland zit. Bovendien nemen kinderen nieuwe informatie op als sponzen, maak daar gebruik van.

Neem bewust afscheid

Organiseer bijvoorbeeld afscheidsfeestjes voor de kinderen zodat ze goed afscheid kunnen nemen van al hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarbij is het erg leuk om een vriendenboekje te kopen en iedereen daar leuke teksten in te laten schrijven. Dat geeft je kinderen een mooie herinnering aan de tijd in Nederland. Doordat je er zelf een leuke tijd van maakt, krijgt de verhuizing positieve aandacht en is het eenvoudiger om afscheid te nemen.

Kortom, heb je altijd al willen verhuizen naar het buitenland, maar twijfel je omdat je inmiddels een gezin hebt? Waar een wil is, is echt een weg! Zie het als een speciaal avontuur van jullie samen van en spring in het diepe, als dit is wat jullie echt willen. Emigreren met je kinderen kan namelijk een prachtig avontuur zijn!

Emigreren: zou jij het avontuur aandurven?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One Reply to “Emigreren met kinderen? Dit moet je weten! *”

  1. Voor mij zou het niks zijn! Maar heb wel een paar vriendinnen in het buitenland met kinderen. Toevallig vorige week bij één van hen in Denemarken geweest. Mooi om te zie hoe goed die kinderen gesetteld zijn. Overigens klopt het niet wat je zegt dat het niet voorbereiden op de nieuwe taal meteen tot achterstand leidt. Het is juist goed om de moedertaal goed te beheersen, hierna kunnen ze makkelijk schakelen naar de nieuwe taal. Natuurlijk zijn er verschillende methodes, maar voor zover ik weet heeft de één niet per se meer succes dan de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *