Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

embrace your inner nerd tag

Embrace Your Inner Nerd: de tag met 10 slimme vragen. Ben jij een geek volgens de grootste vooroordelen? Beantwoord deze tag en laat het me weten door een linkje achter te laten in de reacties!

Embrace your inner nerd

Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met bewuster stilstaan bij wie ik ben; terugkeren naar ‘de basis’ – al klinkt dat wat zweverig. Daarbij hoort ook mijn inner nerd, al heb ik dat lange tijd ontkend. Ik vond het belangrijker om erbij te horen (al kan je je afvragen waarbij natuurlijk), maar als je 35 bent doet dat er allemaal niks meer toe. Tijd om dus het laatste beetje schroom van me af te gooien en mijn innerlijke nerd te omarmen. Met de Embrace your inner nerd tag! Neem je hem over, vergeet je dan niet te linken? En laat me weten hoe jij ervoor staat!

Embrace your inner nerd tag

Wat heb je gestudeerd?

Geschiedenis. Daar krijg ik toch wel twee extra nerd-punten voor, toch? Het was echt de tofste studie ooit. Sowieso omdat mijn medestudenten allemaal een beetje uit hetzelfde hout gesneden waren. Zo gezellig! Ik zou het zo weer overdoen.

Wie is je favoriete karakter uit Harry Potter?

Albus Dumbledore. In de films trouwens vooral de eerste acteur die hem speelde, maar in de boeken vanwege zijn wijsheid en de rol die hij had. Al is het wel lastig kiezen, want eigenlijk heb ik ook een zwak voor Hagrid. Sowieso vind ik dit één van de briljantste boekenreeksen die ik ooit gelezen heb. Wat baalde ik toen ik ze allemaal had uitgelezen!

Wat is het verschil tussen Star Wars en Star Trek?

Lastig! Star Trek is iets met die oortjes en was een serie op televisie die ik in de jaren negentig weleens keek. Star Wars is de bekende filmreeks waarvoor mensen diep in de nacht voor de bioscoop gaan liggen geloof ik. Waarom? Geen idee, want the force is not with me.

ICQ, Yahoo! of MSN?

We hadden zelf in die tijd geen computer, maar ICQ is natuurlijk de moeder aller chatprogramma’s! Ik vond het briljant, dat je gewoon vanachter je computer kon kletsen met anderen. Yahoo! had ook zo z’n charmes hoor, vooral omdat je zomaar kon chatten met mensen die aan de andere kant van de wereld zaten – zonder dat je ze ooit had gezien. En MSN… Tja, de uren die ik daaraan heb verspild, moet je misschien maar niet bij elkaar optellen haha! Echt kiezen kan ik dus niet.

Hoe staat het ervoor met je ogen en je gebit?

Inmiddels wel oké. Vroeger had ik een bril en niet veel later een beugel (inclusief buitenboordmotor, al droeg ik die gelukkig alleen ‘s nachts). De bril mocht ik ruilen voor lenzen. En als ik heel eerlijk ben, zou ik die bril best terug willen (uit luiheid vooral), maar iets houdt me tegen. Toch misschien dat gevoel dat ik vroeger had?

Wat weet jij van computers?

Hoe ze aangaan.

Nee, iets serieuzer: ik kan mezelf goed redden op de computer. Voor informatica haalde ik altijd goede cijfers. En wat ik tegenwoordig niet weet, zoek ik op. Inmiddels ben ik in staat een eigen website op te zetten die er fatsoenlijk uitziet en ik kan een beetje html schrijven. Dus ik zou zeggen dat ik redelijk wat weet.

Hoeveel tijd besteed je aan gamen?

Inmiddels niet heel veel meer. Ook omdat ik nogal verslavingsgevoelig ben. Wel doe ik met vrienden geregeld een spelletjesavond (met bordspellen). Lekker ouderwets dus, maar zo gezellig! En als ik wél iets download, dan is de kans groot dat ik er een groot deel van mijn tijd aan besteed. Daarom niet dus haha! Ik zou namelijk iemand kunnen zijn die tot diep in de nacht doorgaat en op een gegeven moment een grauwe huid heeft van het binnen zitten…

Las je vroeger veel of speelde je liever buiten?

Mijn wereld was er eentje van verhalen. Het liefst zat ik uren tegen de verwarming geplakt met een boek in handen en ik kon daar ook gerust de hele dag mee doorbrengen, zonder echt veel andere dingen te doen. Tegenwoordig lees ik niet zo ontzettend veel meer (iets met kinderen en andere prioriteiten), maar als ik even de kans krijgt…

Schreeuw je het antwoord als je met familie of vrienden een quiz kijkt?

Ja. Ik vind het soms ronduit gênant, maar het is groter dan mijzelf haha. Wanneer we naar een televisieprogramma kijken waarbij kennis de inzet is, dan roep ik vaak als eerst naar het scherm wat het antwoord is. Nog steeds.

Hoe sportief ben je?

Niet. Het type dat bij gymles als laatst gekozen werd, omdat ik gewoon heel slecht was in de meeste sporten. De enige waarbij ik wel iets kon waren softbal en handbal, maar die laatste ook alleen als keepster. Nou ja en ik dans inmiddels weer. Maar daar houdt het echt bij op.

Hierbij tag ik zelf Caroline, Niels en Rob: hoe staan jullie ervoor?

Embrace your inner nerd! Wat maakt jou een geek?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, InesBazdar – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

11 gedachten over “Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

  1. Haha weer eens wat anders dan de standaard vragen. Die over Harry Potter en Star Wars/Star Trek zou ik niet kunnen beantwoorden. Geen idee!

  2. Haha nou niet eigenlijk, Harry Potter heb ik nog nooit gelezen of gezien, al keek ik wel naar Star wars en als ik veel. Verder ben ik volgens mij niet zo een geek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten