EHBO: handige spoedcursus voor drukke ouders

EHBO doe je zo!

Laatst attendeerde actrice Helen Dalessi (geïnteresseerden: klik hier!) me op onderstaand filmpje waaraan ze meewerkte voor het Rode Kruis. EHBO doe je zo! Een productie van Sanne Vogel, gepresenteerd door Tess Milne en opgeleukt met twee poesjes en verschillende (bekende) Nederlanders. Op een heel luchtige, toegankelijke manier krijg je een spoedcursus over wat je moet doen in geval van een aantal veelvoorkomende ongelukken:

 • flauwvallen
 • stikken
 • afgehakt vingertopje (wees niet bang, geen enge beelden)
 • vergiftiging
 • verstuiking

EHBO en kinderen

Eerder schreef ik al over mijn hysterie als het gaat om panieksituaties. In tegenstelling tot Ro, die toch altijd een kalm baken in de woeste zee blijft, weet ik niet goed waar ik het zoeken moet. Sterker nog, ik roep hem tegenwoordig ook maar gewoon als iets misgaat. Ben daarom (even afkloppen) diep dankbaar dat de kinderen nooit per ongeluk aan de fles bleekmiddel hebben zitten lurken of bijna stikten in een stukje pannenkoek. Intuïtief weet ik namelijk precies datgene te doen dat uitdrukkelijk verboden wordt. Vergiftiging zou ik inderdaad met water oplossen en een verstuikte (of gebroken) enkel waarschijnlijk verergeren.

Op cursus

Eigenlijk zou ik gewoon op cursus moeten. Dat nam ik me in vorige blog ook voor, maar tot op heden kwam het er niet van. Dat heeft te maken met die hysterie die bezit van me neemt zodra iets misgaat. En eigenlijk misschien toch stiekem ook wel de aanwezigheid van Ro, die met BHV en een brandveiligheidscursus op zak prima weet te handelen. De noodzaak ontbreekt een klein beetje. Om een lang verhaal kort te maken: daarom vind ik onderstaand filmpje zo handig. Het is zo gefilmd, dat zelfs ik nu weet wat ik moet doen in deze gevallen. Ik weet haast zeker dat het me moet lukken, zelfs wanneer ik een piepklein beetje in de paniekstand schiet. Toch wel handig voor het geval Ro ooit één van deze dingen overkomt 🙂 Zou zo rot zijn als hij dan alsnog zichzelf moest redden…

Heb jij je EHBO?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

13 thoughts on “EHBO: handige spoedcursus voor drukke ouders

 1. Ik heb nu 2 jaar een Kinder Ehbo diploma. Vorige week nog herhaling gehad. Altijd fijn. Een blogje had ik al klaarliggen, maar je was me voor. Ik wacht wel een maandje of zo voor ik het online zet 😉

 2. Wat een ontzettende leuke video! Ik heb ruim twee jaar mijn EHBO-diploma en ga toevallig zaterdag voor mijn herhalingscursus! Ik werk in de zomer als EHBO-vrijwilliger op evenementen, dus dan is een geldig EHBO toch handig!

  1. Ja he? Makkelijk en toegankelijk, zit humor in en een duidelijke boodschap. Wat goed! Haha ja dan is het inderdaad wel handig om er één op zak te hebben 😉

 3. Ik heb mijn ehbo zowel kinder als gewoon
  Eigenlijk vind ik dat iedereen het zou moeten hebben en vooral dat iedereen kan reanimeren dit kan echt iemands leven redden!

  Goed dat je hierover schrijft! 🙂

 4. Voor mijn werk in de kinderopvang heb ik wel kinder-EHBO. Maar er komt zo veel bij kijken dat ik voornamelijk heb onthouden hoe ik bij verstikking om moet gaan. Vooral bij wonden vind ik het erg lastig en weet ik niet wat ik moet doen. Maar ik heb het boek hier nog liggen, dus ik blijf er maar regelmatig in kijken. Vooral nu hij zich overal aan optrekt, is een ongelukje zo gebeurd.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten