Over bloggen 3 | Is een eigen domein goed voor je bezoekcijfers?

 Lange tijd twijfelde ik om over te stappen naar een eigen website. Een maand nadat ik de stap zette, bekijk ik het effect van een eigen domeinnaam. Is het goed voor je bezoekerscijfers? En waar moet je op letten?

Eerste artikel op eigen domein

Precies een maand geleden plaatste ik mijn eerste artikel op deze nieuwe site. Online was ik al langer, maar nu voelde het alsof ik ‘losgelaten’ was. Die eerste dagen maakte ik mezelf daardoor gek genoeg steeds een beetje zorgen. Zou ik nog gelezen worden? En kon ik wel voldoen aan die door mezelf opgelegde lat? Bovendien bleef het natuurlijk maar de vraag of die nieuwe website wel positief ontvangen zou worden. Meer dan ooit stak ik veel energie in overzichtelijkheid, kleurkeuze (op een gegeven moment twijfelde ik over alles) en natuurlijk de artikelen zelf.

Effect van een eigen domeinnaam

Mijn bezoekersaantallen zijn zowaar verdubbeld ten opzichte van de vorige maand. Natuurlijk ben ik maar klein, dus is dit makkelijker voor elkaar te krijgen, en ik kan me zeker niet meten met de grotere blogsters, maar ik vond het leuk genoeg voor een klein vreugdedansje. Dat was voor mij dus het effect van een eigen domeinnaam. Nu hopelijk die groei vasthouden!

De best gelezen artikelen waren

 • Ik raakte zwanger ondanks (of juist dankzij?) de minipil
  Hierin vertelde ik hoe snel ik weer vruchtbaar was na het moment dat ik de minipil met een rotgang de prullenbak in gooide. Natuurlijk leverde het ons een heel lieve, mooie dochter op, maar wat was het even schrikken! Hoe zou ik twee kinderen binnen een jaar tijd overleven?
 • Twee kinderen in een jaar, hoe dan?
  Erg leuk dat dit artikel ook heel goed gelezen werd, omdat het toch met de bovenste samenhangt. Want hoe was dat, twee kindjes in een jaar? Met een baby op je arm rennen achter een ondernemende dreumes, dat is eigenlijk een prima samenvatting van de afgelopen maanden. En inmiddels meer vrijheid. Uiteindelijk verrijkt het je leven enorm en daar ben ik zo dankbaar voor!
 • Werkloos of thuisblijfmoeder? Na twee jaar thuis zitten, kan ik mezelf niet langer scharen onder de noemer werkzoekende. Als freelancer bevind ik me in een vaag, grijs gebied. Thuisblijfmoeder worden was een proces, waarbij ik lange tijd moest wennen aan het idee mijn eigen tijd te mogen indelen. Inmiddels draai ik er mijn hand (meestal) niet meer voor om en geniet ik juist van die vrijheid. Weg schuldgevoel!
 • Merel onderzoekt: waarom wasbare luiers?
  Voor onze derde werd geboren, wist ik eigenlijk niets af van de wondere wereld van wasbare luiers. Rianne Moore van Moore Green beantwoordde uitgebreid al mijn vragen op dit gebied en maakte me heel enthousiast. Met name de wasbare zwemluiers en billendoekjes lijken ons erg handig.

Social media

Ook weten meer mensen me te vinden via Social Media. Jij ook?
Twitter: Lotus_writings
Instagram: Lotus_writings
Facebook: LotusWritingsNL
Hopelijk zie ik je daar terug!

Wat staat er de komende tijd op de planning?

Komende zomermaanden komt een nieuwe serie uit, waarin ik medebloggers in het zonnetje zet. Ik vind het ontzettend leuk om hen beter te leren kennen en kan niet wachten ze ook aan jou voor te stellen! Verder natuurlijk elke donderdag Merel Onderzoekt (als je een leuk onderwerp weet, voel je vrij me te mailen: merel@lotuswritings.nl) en vast nog veel meer.

Dan rest me nog één ding te zeggen: bedankt voor jullie open, eerlijke en soms grappige reacties en dat jullie me lezen en soms zelfs persoonlijk complimenteren (online en/of op straat)!

Liefs,
Merel

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Website – Shutterstock

Lees ook over bloggen: 

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

17 thoughts on “Over bloggen 3 | Is een eigen domein goed voor je bezoekcijfers?

 1. Hey
  heb je nou mijn beide bericht verwijderd?
  Het was niet de bedoeling om reclame te maken of rot te doen,
  Vond het gewoon toevallig.
  Je hebt echt een hele toffe blog, vindt hem goed in elkaar gezet
  <3

  1. Oeps! Ik heb geen idee wat er is gebeurd dat eerste bericht heb ik verwijderd (wat je vroeg), maar ik kon zelf het tweede bericht ook niet meer vinden.
   Ga er toch even achteraan, misschien verkeerd geklikt…

   Had wel gereageerd: toevallig dat we inderdaad zo’n zelfde soort blog hebben, ik heb gekeken. Ziet er heel leuk uit!
   Dankjewel <3

 2. Grappig ik ben net met een serie begonnen waarin ik medeblogsters in het zonnetje zet. De eerste is afgelopen dinsdag uit gekomen (www.inmatesmystory.nl/blogs-uitgelicht/fabian-van-der-gijze/)
  Grappig dat we een soort van hetzelfde idee hebben

  1. (Www.inmatesmystory.nl/uitgelichte-blogs/fabian-van-der-gijze/)
   Grappig dat we een beetje hetzelfde idee hadden. Je hebt een hele leuke blog.

 3. Goed bezig! Ik zie ook duidelijk dat lezers mijn blog steeds vaker vinden sinds ik mijn eigen domein naam hebt. Ik lees met veel plezier jouw blogs. Dus ga zo door ☺

 4. Gefeliciteerd!! En leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je bezoekersaantallen. Lekker zo door blijven gaan, dan komt het helemaal goed!! Ik blijf je in ieder geval volgen 🙂

 5. Ben jij ook jarig geweest? Wat weken terug terug stond er in je beschrijving dat je 31 was 😉 Ik ben nl ook 31 dus het viel me gewoon op. Zo ja, ook nog gefeliciteerd!
  Succes komende maand, gaat lekker!

  1. In maart jarig geweest, dus misschien laatst even alles up to date gemaakt. Weet het niet meer haha, erg, zal het laatste restje (hoop ik) zwangerschapsdementie zijn! Zag toevallig laatst inderdaad dat je 31 bent.

   Dank je, jij ook!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten