eerste schooldag van het jaar

Eerste schooldag van het jaar, ik heb hem niet gemist

We bereiden ons langzaam voor op de eerste schooldag van het jaar

In gezelschap van een stapel koekjes rechts en een glas water aan de linkerkant (het is immers nog te vroeg om mijn nieuwjaarsresoluties met betrekking tot gezonder eten volledig aan de wilgen te hangen) schrijf ik blogs voor aankomende week. Ro kijkt nog even tv, boven liggen de meisjes op bed. We zijn volledig voorbereid op de eerste schooldag van het jaar. Een stapeltje opgevouwen kleding wacht tot hij morgen wordt aangetrokken. En June heeft nadrukkelijk verzocht haar tijdig wakker te maken. Voor de vakantie trad namelijk een bekende artiest op bij haar basisschool, waar leerlingen van groep 8 zich voor Serious Request een nachtlang lieten opsluiten. Ze mocht iets langer blijven, waarna ik haar de dag erop liet liggen en dat resulteerde in gehaast. Ze geeft mij daarvan de schuld. Tot zover begripvol ouderschap…

Lees ook: De mooiste levenslessen die ik leerde dankzij onze kinderen

Hoe zal het morgen gaan?

Ik kan bijna uittekenen hoe die eerste schooldag van het jaar zal verlopen. Waarschijnlijk moppert June wanneer ik haar kom wekken en verschanst zich vervolgens in haar dekbed, oprollend tot een donzige cocon. En ik geef haar geen ongelijk hoor, ik ben ook geen voorstander van vroeg opstaan in de winter. Het is buiten nog zo pikdonker en bovendien biedt de koude vloer een groot contrast met onze heerlijke warme bedden. Daarnaast is 7 uur natuurlijk extreem vroeg vergeleken met 9 uur de afgelopen weken. Nee, zolang er geen sneeuw ligt, vinden we dit seizoen het minst favoriet.

Ik ga ze missen

Ik weet niet wat het is, maar die eerste schooldag van het jaar heb ik altijd een beetje moeite. Dus ik ga ze missen, komende week, zowel Ro als June. Die eerste ligt trouwens inmiddels te slapen op de bank en verraadt daarmee dat het tijd is om naar bed te gaan. Zeker met de gebroken nacht, waar we nog altijd mee kampen, in het vooruitzicht en een wekker die geen medelijden kent, is elke seconde slaap heilig. Voor we naar boven gaan, kijk ik nog eens rond. Het huis is er klaar voor. Nu ik nog…

Handige tips voor de eerste schooldag van het jaar:

  • Leg kleding vast klaar voor de volgende morgen
  • Dek de ontbijttafel zoveel mogelijk, zodat je allemaal gelijk kan aanschuiven
  • Zet tassen (indien nodig) bij de voordeur, bereid het fruit alvast voor en zet het in de koelkast
  • Niet mijn voorkeur, werkt wel: zet de wekker iets vroeger dan gebruikelijk, zodat je niet hoeft te haasten. Het is vaak voor kinderen al spannend genoeg!

Kortom, probeer het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Zijn jullie voorbereid op de eerste schooldag van het jaar?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge