Column | Waarom kan de vakantie niet langer duren?

eerste schooldag van het jaar

In gezelschap van een stapel koekjes rechts en een glas water aan de linkerkant (het is immers nog te vroeg om mijn nieuwjaarsresoluties met betrekking tot gezonder eten volledig aan de wilgen te hangen) schrijf ik blogs voor aankomende week. Ro kijkt nog even tv, boven liggen de meisjes op bed. We zijn volledig voorbereid op de eerste schooldag van het jaar. Een stapeltje opgevouwen kleding wacht tot hij morgen wordt aangetrokken. En June heeft nadrukkelijk verzocht haar tijdig wakker te maken.

Voor de vakantie trad namelijk een bekende artiest op bij haar basisschool, waar leerlingen van groep 8 zich voor Serious Request een nachtlang lieten opsluiten. Ze mocht iets langer blijven, waarna ik haar de dag erop liet liggen en dat resulteerde in gehaast. Ze geeft mij daarvan de schuld. Tot zover begripvol ouderschap…

Ik kan bijna uittekenen hoe die eerste schooldag van het jaar zal verlopen. Waarschijnlijk moppert June wanneer ik haar kom wekken en verschanst zich vervolgens in haar dekbed, oprollend tot een donzige cocon. En ik geef haar geen ongelijk hoor, ik ben ook geen voorstander van vroeg opstaan in de winter. Het is buiten nog zo pikdonker en bovendien biedt de koude vloer een groot contrast met onze heerlijke warme bedden. Daarnaast is 7 uur natuurlijk extreem vroeg vergeleken met 9 uur de afgelopen weken. Nee, zolang er geen sneeuw ligt, vinden we dit seizoen het minst favoriet.

Ik weet niet wat het is, maar met die eerste schooldag van het jaar heb ik altijd een beetje moeite. Dus ik ga ze missen, komende week, zowel Ro als June. Die eerste ligt trouwens inmiddels te slapen op de bank en verraadt daarmee dat het tijd is om naar bed te gaan. Zeker met de gebroken nacht, waar we nog altijd mee kampen, in het vooruitzicht en een wekker die geen medelijden kent, is elke seconde slaap heilig. Voor we naar boven gaan, kijk ik nog eens rond. Het huis is er klaar voor. Nu ik nog…

Zijn jullie voorbereid op de eerste schooldag van het jaar?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Column | Waarom kan de vakantie niet langer duren?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten