Hoe eerlijk kan je zijn tegen vrouwen? (Incl. checklist!)

hoe eerlijk kan je zijn tegen vrouwen

Vrouwen staan erom bekend dat ze graag willen dat je eerlijk bent, maar in de praktijk lijkt het toch niet helemaal te kloppen. Daarom stelt Ro in dit artikel: hoe eerlijk kan je zijn tegen vrouwen? Een eerlijk antwoord, inclusief handige checklist!

Samenleven met vrouwen

Omdat Ro hier in de duidelijke minderheid is, bied ik hem de gelegenheid vragen te stellen over samenleven met vrouwen. En dan vooral waarom ze bepaald gedrag vertonen. In deze vierdelige serie stelt hij vragen, waarop ik hem uitleg en antwoord geef. Hiermee hoop ik hem iets beter te kunnen voorbereiden op het leven met vier vrouwen onder één dak.

In deze blog gaat hij in op eerlijk zijn tegen vrouwen. Want waarom gaan veel vrouwen er prat op eerlijkheid te waarderen, maar geldt dit niet altijd als ze je om raad vragen?

Ik bevind me vaak op glad ijs: kan ik wel echt eerlijk zijn tegen jullie?

Voortbordurend op een eerdere blog, waarin ik je vroeg hoe het zit met vrouwen en hun ‘vriendschappen’, zou ik graag van je willen weten hoe eerlijk je kunt zijn tegen een vrouw. Zoals laatst. Je vroeg me of ik je streng wilde toespreken om geen koekje te pakken, nu je weer consequent lijnt. Zo geschiedde. Je liep naar de keuken en ik reageerde (en dat voelde overigens heel onnatuurlijk) met: ‘Je hebt genoeg gegeten.’ En hoewel je het me eerder zelf had verzocht, bleek het je toch te raken. Als je niet snel had beseft dat het je eigen wens was, had het zelfs tot ruzie kunnen leiden. We lachten er nu om, maar het voorval staat niet op zichzelf. Met drie meisjes zou ik toch graag weten waar ik straks aan toe ben. Kan je eerlijk zijn tegen vrouwen?

Kan je eerlijk zijn tegen vrouwen?

Hangt af van verschillende factoren

Laat ik voorop stellen dat wij vrouwen de waarheid waarderen. Zeker zolang hij in ons straatje past. Maar wat als dat niet het geval is? Wat als die broek ons daadwerkelijk dik maakt, de kleur van een shirt ons niet staat of we ons heel onaardig tegen je gedroegen tijdens dat ene feestje? Als man kom je dan in een precaire situatie terecht, waarbij de afloop van veel factoren afhankelijk is. Het is misschien handig je aan de volgende lijst te houden. Schat voor jezelf in hoe de wind waait en je kunt je antwoord daaraan aanpassen. Vergelijk het maar een beetje als kritiek op je eigen persoonlijkheid: niet perse leuk om te horen, dus dat weet je zelf op het moment suprême ook niet altijd te waarderen. Pas later kun je de waarde ervan inzien, zoals wij dat ook doen – mits je in onze ogen gelijk had natuurlijk.

Checklist: wanneer kan je eerlijk zijn tegen vrouwen?

  • Is er sprake van een hormonale disbalans? (Overgang, PMS, menstruatie, puberteit, ontzwangeren, ovulatie…?) Zo ja, beperk je dan tot het hoognodige. Als een jurk niet per se flatteert maar ook niet lelijk is, maak er dan geen discussie van. Nood is pas echt aan de man als iemand zich onsterfelijk belachelijk zou maken door zo het huis te verlaten.
  • Wil de vrouw in kwestie een oplossing of luisterend oor? Het is soms zoeken naar de non-verbale signalen, maar kan het verschil betekenen tussen knetterende ruzie of harmonieuze sfeer. Jouw pasklare oplossingen zijn niet altijd gewenst, sorry.
  • Is er een onderliggende irritatie aanwezig, die ze zomaar eens kan gaan botvieren op jou omdat je iets zegt wat ze niet wil horen? Kies dan liever een ander moment.

Wij vrouwen zijn heus zo moeilijk niet. Onder normale omstandigheden horen we je eerlijke mening graag aan, alleen soms even niet. En als je daar een beetje op let, blijft het gewoon gezellig in huis.

Hoe eerlijk kan je man tegen jou zijn?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock


Lees ook:

About Ro

Ik ben Ro (34), vriend van Merel en (stief)vader van June (13), Rose (5) en May (4). Naast mijn werk als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, steek ik veel tijd en liefde in ons gezin. Op Lotus Writings schrijf ik over onze moderne kijk op ouderschap, mijn hobby's (voetbal en Formule 1) en andere dingen die me bezighouden.

4 thoughts on “Hoe eerlijk kan je zijn tegen vrouwen? (Incl. checklist!)

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten