een peperdure zomeravond

Fictie | Een peperdure zomeravond – deel 1

een peperdure zomeravond

Een peperdure zomeravond is een fictief verhaal over Sharon en Noah die elkaar leerden kennen via internet en vanavond hebben afgesproken. Waarom het een peperdure zomeravond werd? Lees zelf maar…

Een peperdure zomeravond, deel 1

Sharon

Madurodam

De nacht viel. Sharon keek peinzend uit het raam. De stad leek sprekend op de miniatuurversie waar ze als kind altijd zo van genoten had in Madurodam. De sterrenhemel lag er als een dikke deken bovenop, alsof hij wilde zeggen: slaap maar zacht mensen, jullie hebben het nodig voor de drukte van morgen. Zij ook. Ze wist dat ze nu moest gaan slapen, maar kon het niet. Ze kon niet loslaten dat hij zonder afzeggen andere plannen had gemaakt en dat zij nu haar zuurverdiende geld over de balk gooide aan deze peperdure hotelkamer. Wat moest ze nu doen? Blijven en weten dat ze urenlang piekerend zou staren naar een plafond van 160 euro per nacht? Of de aftocht blazen met de staart tussen haar benen, walgend van zichzelf dat ze überhaupt in deze situatie verzeild was geraakt?

geen bericht

Ze keerde haar smartphone nog eens om. Nog steeds niets nieuws. Dat hij haar berichtje had gelezen, dat had ze anderhalf uur geleden wel gezien aan die verdomde blauwe vinkjes. En dat hij vervolgens nog eens online was geweest om 21.56 en 22.36 was haar ook niet ontgaan. De semi-romantische illusie dat hij onderweg richting zijn grote liefde geschept zou zijn door een vrachtwagen, werd met die kennis ook vakkundig de grond in geboord. Hij kwam niet meer. Dat ze een paar dagen geleden zo naïef op zijn voorstel inging, leek nu onvoorstelbaar. Waarom had ze hem eigenlijk geloofd? Hij beweerde dat ze de enige voor hem was en ze had hem blind geloofd op zijn groene ogen.

heimwee

Sharon liep naar de badkamer en liet het koude water over haar polsen stromen. Ze keek naar haar gezicht. Hier stond geen fearless female, zoals die tijdschriften dat altijd noemden. Haar spiegelbeeld staarde teleurgesteld terug. Daar stond ze dan, omringd door pure luxe en een knop waarmee roomservice haar van alle gemakken kon voorzien: het donzige dekbed dat zachtjes veerde wanneer je erop ging liggen, de heerlijk geurende douchegel en shampoo in de inloopdouche en het reepje Toblerone in de minibar. En het deed haar helemaal niets. Alles in haar lichaam verlangde naar thuis. Het ongestreken dekbed van IKEA dat ze eigenlijk al drie weken geleden had moeten wassen, de goedkope verzorgingsproducten waarvan je altijd zoveel nodig had dat je voor één douchebeurt noodgedwongen een halve fles leegkneep en het gebrek aan inhoud in haar koelkast… Ze zou er diep van binnen alles voor geven om lekker daar te zijn.

douchen om af te koelen

Toch liep ze naar de badkamer. Ze liet de satijnen badjas, die ze voor de gelegenheid had gekocht, van haar schouders glijden en stapte de douchecabine in. Dan maar van de nood een deugd maken, hield ze zichzelf voor. Ze was het aan haar portemonnee verplicht. Haar voeten raakten de koele tegels en ze draaide de kraan open, net zolang tot hij op de gewenste temperatuur stond. Ze sloot haar ogen. Precies zoals vroeger, even helemaal in haar eigen wereld. Ze probeerde haar gedachten los te laten.

Ze concentreerde zich op het geruis van de waterdruppels die in hoog tempo naar beneden vielen en haar lichaam kusten. Oké, Sharon wist best dat deze douche en kamer vele malen beter waren dan wat ze thuis had, maar ze had het gewoon zo graag met hem willen delen. Na ruim twintig minuten voelde ze haar huid branden. Tijd om af te drogen. Met druppende haren ging ze op de douchemat staan en legde snel een handdoek om haar hoofd. Een andere, veel grotere, wikkelde ze om haar lichaam en ze keek zichzelf aan. Ze voelde zich in elk geval stukken beter, constateerde ze monter en wandelde de hotelkamer in.

sprankje hoop

Vanaf de gang hoorde ze voetstappen die dichterbij kwamen. Onwillekeurig maakte haar hart een klein sprongetje, zou hij dan toch…? Maar nog voor ze uit gedacht was, ebde het holle bonzen alweer weg. Verderop ging een kamerdeur open en sloot zich, terwijl ze zich nog dieper schaamde dan hiervoor. Waarom had ze nog steeds hoop? En waarom bleef ze zichzelf eigenlijk kwellen? *bzz* Haar telefoon trilde.

Ha schatje, er kwam wat tussen.

Lees hier Deel 2 van Een peperdure zomeravond

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hotelkamer – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.