echte post

Mama Challenge 4 | Echte post versturen om iemand een hart onder de riem te steken

Deze zomervakantie doe ik mee aan de Mama Challenge 2016: tien uitdagingen die je naar eigen invulling mag uitvoeren. Vandaag nummer Mama Challenge 4: verstuur echte post.

Wanneer verstuurde ik mijn laatste echte post?

Als ik heel eerlijk ben, vermoed ik dat mijn laatste handgeschreven brief dateert uit 1998. Ik verzamelde in die tijd verwoed stickerplaatjes van de Backstreet Boys (het welbekende Panini plakboek) en ondanks dat ik mijn zakgeld vrijwel volledig had gespendeerd aan nieuwe zakjes, bleven een paar plekjes leeg. Gelukkig deed iemand een oproep via Tina. Een paar brieven later stopte het contact, omdat we elkaar vrij weinig meer te melden hadden. En zo belandde mijn doos vol briefpapier ongebruikt in de kast. Zonde eigenlijk, want ik vind het echt heel leuk om post te sturen.

Lees ook: Mama Challenge 5: culinaire challenge

Onverstuurde kaarten

Ieder jaar probeer ik kerstkaarten te versturen. En hoewel een bulkhoeveelheid kaarten uit het verleden nog steeds in mijn kast wachten op de brievenbus, slaag ik er steeds vaker in ze daadwerkelijk te posten voor 25 december. Ook met verjaardagen, griep of wanneer iemand een moeilijke periode door gaat, stuur ik een kaartje, al dan niet handgeschreven en bijna altijd voorzien van persoonlijke tekst. Daarom vind ik deze challenge zo leuk. Echte post! Eenmaal bezig vroeg ik mezelf ook af waarom ik dit niet vaker doe: iemand verrassen met een pakketje of brief.

Time for Action

Laatst gingen we naar Action voor wat biologisch afbreekbare zakjes (even terzijde: voor GFT afval, echt ontzettend handig) en kwamen thuis met een achterbak vol spullen. Ik kocht kaarten voor diverse gelegenheden, stickers en glanzend papier voor in totaal nog geen € 2,00. Daarmee zette ik de dames aan de slag. Zelf plakte ik een kaart op een vel papier en schreef daarin waarom we dit verstuurden, dat de meisjes lekker hadden zitten kleuren en dat ik aan beide tantes dacht.

DSC_2568

Op de post!

Het pakketje bundelde ik, waarna ik ermee naar Bruna ging. Omdat ik het toch een beetje gek vond nog een foto te maken van de gestempelde envelop daar, hou ik het even bij het eindresultaat zoals ook de ontvanger het zal zien.

DSC_2572

Bij deze neem ik me voor dit veel vaker te doen!

Wanneer heb jij voor het laatst echte post verstuurd?

Kijk ook eens bij de volgende bloggers die meedoen:

Brievenbus – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

19 Replies to “Mama Challenge 4 | Echte post versturen om iemand een hart onder de riem te steken

 1. Mooi pakketje, ik zou er ook heel blij mee zijn als ik het zou krijgen. Ik deed mee met #echtepostiscool, dat was ook erg leuk. Ik heb laatst wat kaarten geschreven ivm afscheid op de basisschool. Maar op de post… nee, dat is weer te lang geleden.

 2. Een paar jaar geleden had ik een periode waarin ik een paar lange handgeschreven brieven verstuurde. Deze werden goed ontvangen, maar inmiddels is het alweer een tijdje geleden helaas. De laatste keer waren de uitnodigingen voor m’n 30ste verjaardag, alweer anderhalf jaar geleden. Gelukkig moet ik deze opdracht voor de challenge nog doen!

  Heb je zin om de link naar dit bericht toe te voegen aan de link party? Ik wil proberen om alle mama challenge blogs op één (openbare) plek te krijgen: http://www.mizflurry.nl/2016/07/mama-challenge-2016.html

 3. Ik vind echte post zo leuk! Vooral de kleine snailmail pakketjes met een klein cadeautje erin 🙂
  Ik weet nog niet voor wie ik deze opdracht ga doen, maar ik kijk nu al uit naar deze opdracht van de mama challenge (ik start volgende week, dan start bij ons vakantie en heb ik wat meer tijd)

 4. De gelukkige ontvanger is blij verrast met het kleurrijke pakketje! Het uitpak moment was spannend omdat er geen afzender op de envelop stond 🙂
  Dankjewel voor de vrolijke tekeningen en de lieve woorden in de kaart!
  Zelf verstuur ik regelmatig echte post en vind het een feestje als ik een kaart of brief in mijn brievenbus vindt. Echte post versturen en post ontvangen is hartverwarmend!

  1. Zo fijn om te horen lieve Hanny!
   Twijfelde nog even om het erop te zetten, maar dacht: verrassing is toch leuker denk ik. Goed gegokt, geloof ik.
   Je hebt helemaal gelijk, het was ook heel leuk om te doen.

  1. Het is echt een leuke! Ben benieuwd naar die van jullie, brieven zijn inderdaad toch anders. Ook om te krijgen trouwens.
   Haha ja dat was ik echt. Had van alles, posters, een vlag, ketting, dat stickerboek dus… Zelfs een horloge!
   Wilde zelfs naar afgelopen concert gaan (2014), maar kwam een zwangerschap tussendoor.

  1. Daar heb je wel een goed punt, het is ook duur!
   Jammer, anders zou ik veel makkelijker iets sturen misschien. Nu houden we het maar op speciale personen zoals afgelopen keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge