duurzame energie

Duurzamer wonen: kies voor duurzame energie *

duurzame energie

Duurzamer leven

Waarom zou je duurzamer gaan leven?

Vaste lezers weten inmiddels denk ik wel dat we het afgelopen jaar duurzamer zijn gaan leven. We hebben uiteindelijk toch drie dochters en willen hen een wereld meegeven die beter is dan hoe de voorgaande generatie hem behandelde. En misschien voelt zo’n bijdrage voor jou wel als een druppel op een gloeiende plaat? Waarom zou je? Onze redenatie is dat je samen sterk staat en dat veel druppels de gloeiende plaat alsnog zullen doven. Ik wil er geen doemscenario van maken, maar wel realistisch blijven. Het is tijd voor een groene verandering.

Hoe kun je duurzamer leven?

Er zijn verschillende manieren om groener te gaan leven. Denk aan het minderen van zuivelproducten en vlees, vaker een trui te dragen in plaats van harder stoken, maar ook door te kiezen voor duurzame energie. Dat past helemaal bij ons – niet in de minste plaats omdat we binnenkort zonnepanelen krijgen.

Duurzame energie

Wat is duurzame energie?

Op het moment bestaat het leeuwendeel de energie die we gebruiken uit de zogenaamde ‘grijze’ energie – gewonnen uit fossiele brandstoffen. Onze voorraden raken echter op en bovendien belast deze methode het milieu. Daarom zie je steeds meer alternatieven op de markt verschijnen in de vorm van een groene, duurzame energie: niet belastend en deze methoden maken gebruik van de bronnen die we al hebben. Daarbij kan je denken aan water, de zon en windkracht.

Hoe meer groene energie jouw energieleverancier dus levert, des te beter het is voor het milieu. Bovendien kost het je niets extra’s, maar het levert je wel een betere wereld op. Eentje die je kan doorgeven!

Hoe kan jij je steentje bijdragen?

  • Kies voor een groene(re) energiemaatschappij
  • Gebruik minder elektriciteit en wees zuinig met gas
  • Schaf zonnepanelen aan (misschien kun je er in jouw gemeente wel subsidie voor krijgen) en/of een zonneboiler
  • Probeer je elektrische apparaten langzaam te vervangen door een AA(A)+ variant
  • Ga vaker met de fiets en/of het openbaar vervoer

Hoe draag jij je steentje bij? En gebruiken jullie al duurzame energie?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Singkham – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *