draagdoek

Draagdoek | Dankzij mijn draakdoekconsult kreeg ik rust

Toen May werd geboren, had ik niet direct het voornemen te gaan dragen. Maar dankzij mijn kraamverzorgster Kitty, eigenaresse van Dichtbij Dragen, raakte ik toch enthousiast. Ik vertel je meer over haar bedrijf en hoe ze ook jou kan helpen.

Mijnenveld

Na de geboorte van Rose had ik weleens het gevoel in een mijnenveld te lopen na de voeding. Ogenschijnlijk sliep ze, maar legde je haar neer in de box of haar bedje dan schrok ze wakker en kon je weer opnieuw beginnen met het hele ritueel: troosten, voeden, in slaap vallen, neerleggen. Het deed me denken aan zo’n zenuwspiraal van vroeger (met een soort ring moesten deelnemers de ijzerdraad volgen die onder spanning stond. Eén fout lanceerde hen zonder pardon naar het voorlaatste punt en dat kon het verschil betekenen tussen winst of verlies). Met dezelfde precisie probeerde ik onze baby van punt A naar B te vervoeren, zonder het alarm te laten afgaan. Pas een paar maanden later kocht ik een draagdoek. Dé oplossing, maar voor ons te laat.

Kraamverzorgster én draagconsulente

Kort na de bevalling van May stond Kitty op de stoep. Ze kwam ons deze periode bijstaan als kraamverzorgster. Na kort gepraat te hebben, bleek ze ook te werken als draagconsulente. Ze wist dus als geen ander hoe belangrijk rust en veiligheid zijn voor een pasgeboren baby. De draagdoek is als gezegd perfect: je hebt je handen vrij en houdt je kindje lekker tegen je aan. Voor Rose hadden we er al eentje aangeschaft, maar omdat zij al snel aan haar grote ontdekkingstocht begon, verdween de draagdoek in een la. Net als de hele ervaring eigenlijk.

Dankzij Kitty’s enthousiasme wilde ik weer gaan dragen

Dit keer konden we op tijd beginnen. Inmiddels hebben we al regelmatig plezier van onze draagdoek gehad. Bijvoorbeeld tijdens Junes verjaardag: ze sliep door het meeste rumoer heen en gaf nauwelijks een kik, behalve toen ze honger had. Ik vond het heerlijk om mezelf niet te hoeven verdelen tussen catering en verzorging. Ook thuis heeft het veel voordeel: ik kan schrijven/werken en knuffelen tegelijk. Of ik geef Rose te eten, terwijl ik May tegen me aan in slaap sus. Met June speel ik een potje pesten… Ja, dankzij Kitty, haar kunde en enthousiasme hebben we echt veel plezier in het dragen met onze draagdoek. Daarom zet ik haar hierbij graag in het zonnetje.

Dichtbij Dragen

Kitty Schilperoord is naast kraamverzorgster (zzp) ook draagconsulente en babycoach. Hiermee kan ze je voorzien van een volledig advies. Een draagconsult duurt gemiddeld anderhalf uur, vindt bij jou thuis plaats en kost € 45,00. Niet veel geld als je bedenkt dat je hier langere tijd veel plezier aan kunt beleven. Bovendien geeft het jou ook de ruimte te ontdekken welke drager bij je past en bij welk materiaal jij je prettig voelt. Je kunt natuurlijk ook een duo-consult doen met je partner of een (zwangere) vriendin. Hiervoor betaal je € 75,00 en dit consult duurt ongeveer 2 uur. Als je het te prijzig vindt, dan kun je dit natuurlijk altijd vragen als cadeau voor een babyshower!

Voor meer informatie over dragen, een consult en Kitty’s werk als babycoach: Klik hier

Heb je weleens een draagdoek geprobeerd?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Draagdoek | Dankzij mijn draakdoekconsult kreeg ik rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge