Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Domestic Goddess Tag: hoe wij het huishouden doen?

Domestic Goddess Tag: hoe wij het huishouden doen?

Over het huishouden heb ik wel iets te zeggen. Waarom ik een slechte huisvrouw ben en hoe je het een stukje leuker kan maken, kon je al eerder lezen. Maar vandaag vul ik de Domestic Goddess Tag in die helemaal draait om mijn minst favoriete bezigheid: poetsen en opruimen. Benieuwd hoe imperfect ons huishouden is? 

Domestic Goddess Tag

Toevallig zat ik vanochtend te denken over een nieuwe tag en het leek me wel grappig om er eentje te bedenken over het huishouden. Maar toen zag ik de Domestic Goddess tag bij La Vie Sanne, bedacht door Little Wonder World. Tja, beter kan ik hem niet bedenken toch? Daarom vandaag alles over ons Pinteres Imperfect huishouden en in hoeverre ik mezelf een Domestic Goddess kan noemen..!

Domestic Goddess Tag Q&A

De was

Droger/aan de waslijn

Dat heeft vooral te maken met luiheid, moet ik eerlijk bekennen. Voor mij gaat er niks boven beddengoed dat lekker buiten heeft gehangen, dan is het net iets harder en wat krakerig. En heerlijk fris. Maar goed, dat is alleen leuk als je iemand kan inhuren om dat voor je te doen. Het voordeel van de droger is wel dat je handdoeken zacht zijn en de meeste kleding zo kan vouwen zonder dat er noemenswaardige kreukels in zitten. Ideaal!

Sorteren/alles bij elkaar

Ik mag dan geen Domestic Goddess zijn verder, maar ik sorteer wel. Tot op de sokken zeg maar. Voel me er ook niet prettig bij als ik alles bij elkaar gooi, want ik ben toch altijd ergens bang dat mijn favoriete kledingstukken verkleuren of eindigen met zo’n morsig kleurtje.

1 soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel

Eigenlijk ligt het ook een beetje aan de aanbiedingen, moet ik eerlijk zeggen. Maar voor de witte was gebruik ik het liefst Robijn. Die vind ik zo ontzettend lekker, zeker voor je beddengoed. Daar kan ik dan echt heel blij van worden. Verder probeer ik een beetje af te wisselen met poeder en vloeibaar, omdat ik hoorde dat het beter is.

1 wasdag/om de dag een wasje

Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan het doen van de was en dus probeer ik alles op één of twee dagen in de machine en droger te proppen. Daarna is de motivatie ook weer verdwenen en blijft kleding nog weleens liggen tot het onherstelbaar gekreukt is. Ro wast wel om de dag de handdoekenwas trouwens, maar dat is met zoveel vrouwen in huis wel nodig.

Kleding strijken: ja/nee

Niet echt. Ro strijkt zijn eigen overhemden en in een heel grondige bui wil ik nog weleens vrijwillig het strijkijzer pakken, maar eigenlijk probeer ik dat risico toch altijd een beetje te vermijden. Ik kan namelijk nooit maat houden: eenmaal bezig ga ik nog net niet met een strijkijzer over de sokken heen. Dus daarom liever gelijk uit de droger vouwen, kost minder moeite.

Koken

Makkelijk/culinair

Het meest culinaire dat ik de laatste tijd op tafel zette, waren de spiesjes met tomaat, basilicum en mozzarella. Verder dan dat gaat het niet. Maar ik denk ook dat het niet hoeft, liever wat makkelijkere gerechten superlekker dan een hele uitgebreide toestand die hier in huis toch meesmuilend wordt afgekeurd. Ze hebben mijn genen en geven de voorkeur toch echt aan pasta rode saus boven vergeten knolletjes op een bedje van veldsla.

Weekboodschappen/meerdere keren per week

Hoewel het sjouwen en inruimen na afloop niet mijn hobby is, doe ik het liefst in één keer de boodschappen voor een hele week. Dat heeft niet alleen een financieel voordeel, ook voorkom je gezeur over wat je nu weer moet eten en impulsaankopen die vol chocola zitten.

Eten bewaren/weggooien

Al moet ik wel zeggen dat we zeker niet alles bewaren. Maar als we te veel koken, probeer ik het vaak in te vriezen. Komt meestal wel op een ander tijdstip van pas. Bijvoorbeeld als Ro en ik een keertje samen willen eten, als de rest op bed ligt. Dan komt het toch nog van pas dat ik slecht ben in inschatten 😉

Aan tafel/op de bank eten

Eigenlijk eten we nooit op de bank, behalve als Ro en ik samen pizza bestellen. Ik vind het ook niet fijn om allemaal voor de televisie te hangen met een bord op schoot. Niet dat het nu heel rustig is met drie meisjes om je heen die allemaal iets te zeggen hebben (al dan niet over de kwaliteit van je eten), laat staan opgeruimd, maar op de bank zou het waarschijnlijk nog dramatischer zijn.

Poetsen

Stofzuiger/swiffer

We hebben geen Swiffer dus dat is makkelijk.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken

Eigenlijk gebruik ik die doekjes alleen maar om bijvoorbeeld even snel de wc op te frissen. Verder maak ik altijd een sopje als ik iets wil schoonmaken, ruikt ook lekkerder vind ik.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser

Eigenlijk zou er voor mij een derde optie bij mogen: ‘niet’. Dat komt eigenlijk doordat ik er zo’n enorme hekel aan heb. Ik was de ramen eigenlijk alleen maar als ik zwanger ben of als de lentezon doorbreekt. Mijn moeder heeft een Kärcher Window Vac. Als ik die zelf zou hebben, dan zou ik ze elke week wel doen. In elk geval wel de eerste periode…

Oké, hier moet ik anno 2019 op terugkomen. We hebben een Window Vac. Het resultaat is dat we nu twee keer per jaar zemen…

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is

Ooit las ik dat een opengeslagen bed veel hygiënischer is en dat eventuele bacteriën dan niet gaan zitten broeden. Daar maak ik grif gebruik van. Zeker omdat we toch regelmatig opstaan met haast en dan telt elke seconde.

Met de hand afwassen/vaatwasser

Vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, heb ik een vaatwasser. En daar ben ik héél blij om! Een tijdje terug moest ik weer even oldschool met de hand afwassen en dat viel toch behoorlijk tegen. Verwend he?

Opgeruimd huis/rommelig huis

Het liefst woon ik in een strak huis waar geen rommel ligt. Maar het lukt me niet echt. Dat onze dochters stuk voor stuk gigantische rommelkonten zijn, werkt natuurlijk niet bepaald mee. De enige die pogingen onderneemt om de chaos een beetje in te dammen is Ro. En ik. Als het lente is of ik last heb van hormonen. Sinds een tijdje terug zijn we echter wel bezig om alle ruimten in huis aan te pakken en alle overbodige zooi weg te gooien. Dat lucht wel op, moet ik zeggen.

Wie doet het huishouden: jij/je partner

Gelukkig is de verdeling evenredig. Hij is meer van het bijhouden, ik vooral van grotere klussen (toiletten, badkamer) en onnodige dingen (boeken op alfabetische volgorde zetten haha). Ik ben daar wel heel blij mee hoor, ik ben van nature echt een gigantische chaoot en hij leidt dat op zijn manier in goede banen.

Ik ben heel benieuwd of Marije, Miriam en Fleur ook zulke Domestic Goddesses zijn 😉 Hoe ziet jouw huishouden eruit?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, BlueSkyImage – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten