sport en speldag organiseren

Organiseer zelf een sport- en speldag met deze 4 handige tips! *

sport en speldag organiseren

Als het weer even meezit, betekent de zomervakantie over het algemeen: de buitenlucht in! Met de kids wandelen door het bos of op het strand, zwemmen of fietsen. Maar tijdens de zomervakantie kan het wel eens een uitdaging zijn om de kinderen bezig te houden. Leuke tip? Organiseer een sport- en speldag bij jou in de tuin of in de buurt!

We houden er als gezin echt van om samen activiteiten te doen en we vinden het leuk om daar creatief in te zijn. Het leuke van een sport- en speldag is dat je het zo eenvoudig of zo extravagant kan maken als je wilt – door één ouder georganiseerd of met een hele club. Hier wat tips om je op weg te helpen.

Bedenk een thema

Wordt het een superheldendag, gaan de kinderen met dingen uit de natuur spelen, of past het beter bij jullie om er juist een heel verhaal omheen te verzinnen (compleet met fantasieland en einddoel)? Houd rekening met de mate waarin de kinderen meer voor sport of meer voor spel te porren zijn. En vergeet je eigen enthousiasme niet, want ook voor de ouders mag het vermakelijk zijn!

Vele handen…

Misschien red je het om de dag in je eentje te organiseren als je het klein houdt, maar over het algemeen is het handiger om dit met een team van ouders te doen. Je kunt dan gemakkelijk de taken verdelen en op de dag zelf elkaar afwisselen. Bovendien zie je met een aantal meer dan in je eentje.

Plan goed vooruit

Afhankelijk van hoe groot je het aanpakt, kan het handig zijn een draaiboekje te maken. Hierin verwerk je een tijdsplanning voor de dag zelf, een lijst met dingen die je vooraf moet kopen/huren en klaarzetten, en de takenverdeling natuurlijk. Zorg dat je zelf ook klaar bent om te bewegen en draag gemakkelijke kleding. Zoals jullie weten zweert Ro echt bij poloshirts, maar ook de bewuste mama’s onder ons kunnen die goed hebben. Hier zijn ze online te vinden, eventueel ook van biologisch katoen.

Houd het simpel

Deze dag is er juist níet om bij te dragen aan je zomervakantiestress, dus houd alles zo eenvoudig mogelijk. Wat heeft iedereen thuis al liggen (frisbees, ballen, kegels, jeu-de-boules, springtouwen) en wat is leuk om wellicht te huren? Je zou bijvoorbeeld best een springkussen kunnen huren, zoals op deze pagina. Als je echter een beetje krap bij kas zit, dan doet blikgooien met geverfde oude conservenblikken en kegelen met mooi geknutselde flessen het ook goed. Daar is het plezier echt niet minder om!

Heb jij wel eens een sport- en speldag georganiseerd? Heb jij nog aanvullende tips?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *