Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag | Dit is écht belangrijk voor me!

Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag | Dit is écht belangrijk voor me!

Tien dingen waar je niet zonder kan? Ik kon er eerlijk gezegd wel veel meer bedenken. Van dansen in de regen tot zingen onder de douche – al geloof ik dat de rest van het gezin dat liever overslaat 😉 Vandaag vertel ik in deze speciale tag welke dingen belangrijk voor me zijn. Waar kan jij niet zonder? 

Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag

Wie vaker op Lotus Writings komt, weet dat ik wel hou van een zoete en/of vette snack en op zijn tijd een alcoholische versnapering. Maar die staan niet op mijn lijstje met dingen waar ik geen genoeg van krijg. Nicole tagde me laatst en ik besloot er eens goed voor te gaan zitten. Want wat zijn eigenlijk die dingen waar ik geen genoeg van krijg?

10 dingen waar ik geen genoeg van krijg

Dikke knuffels in de vroege ochtend

Ik ben geen ochtendmens. Verre van zelfs. Maar heel soms maakt één van de kleintjes me ‘s nachts wakker. Vaak op zo’n tijdstip dat als je uitgebreid gaat zitten kletsen, dat de ander ook wakker zou worden. Soms neem ik ze daarom mee naar ons bed. Vooral May kan dan zo heerlijk tegen je aan komen liggen en geeft de dikste knuffels. Zo vallen we dan vaak in slaap. En hoewel ik liever een hele nacht doorslaap, zijn dat echt momenten die ik koester. Daar kan bijna niks tegenop!

Overigens ben ik tegenwoordig veel vaker vroeg op. Dat heeft deels te maken met de 30 dagen challenge om van avond- naar ochtendmens te gaan, maar ook met herhaling. En gek genoeg went het inderdaad als je het maar vaak genoeg doet…

Alle dagen pasta

Tijdens mijn zwangerschappen maakte ik er grif misbruik van: de baby had gigantisch veel trek in pasta en tja, wie waren wij om daar tegenin te gaan? Maar stiekem zou ik ook in niet-zwangere staat niet misstaan in Bizarre Eters, dat televisieprogramma waarbij mensen hele dagen door maar één gerecht naar binnen werken. Ik zou namelijk echt elke dag pasta kunnen eten. En dan het liefst die ik zelf maak of die van mijn moeder.

Goede gesprekken met Ro

Toen we net samen waren, hadden we soms gesprekken tot diep in de nacht. Dan vielen we pas rond half 4 in slaap. Dat is praktisch niet meer mogelijk, maar we zouden het best kunnen. Ik vind het echt mooi dat we elkaar na bijna acht jaar nog steeds zoveel te vertellen hebben. Uiteindelijk is een goed uiterlijk mooi meegenomen, maar een innerlijke klik is vele malen belangrijker. Dat je op je tachtigste nog steeds kan filosoferen of tot diep in de nacht herinneringen ophaalt… Ja, dat lijkt me mooi.

Leren

Op de middelbare school vond ik leren verschrikkelijk: waarom zou je in vredesnaam hele epistels over Karel ende Elegast moeten doorworstelen? Of berekenen hoe groot de kans was dat je uit een grote pot knikkers een rode en een groene pakte? Laat staan dat ik enthousiast werd van de verschillen tussen löss- en veengrond. Nee, ik vond dat ik mijn kostbare tijd in die jonge jaren veel beter kon besteden in een discotheek of een café met vriendinnen. Inmiddels is dat helemaal anders. Ik vind leren echt leuk om te doen, zolang ik daarmee investeer in wie ik ben en in mijn werk. En ik geloof ook niet dat ik daar ooit genoeg van zal krijgen, want je kan altijd blijven leren.

Die allereerste lentezon

Sowieso ben ik doller op de zon dan de ijzige kou waardoor je vingers steeds roder en pijnlijker worden. Maar niks haalt het bij het gevoel van die allereerste lentezon waardoor je ‘met zonder jas’ kan neerploffen en genieten. Ik kan daar zo intens van genieten. En daarnaast zijn er praktische bijkomstigheden: in de allereerste lentezon is nog geen wesp te bekennen en speelt onze hooikoorts nog niet op. Dus ook dat is heel prettig!

Dansen tot in de late uurtjes

De laatste keer is toevallig kort geleden, maar de keer daarvoor kan ik me niet meer herinneren. Toch vind ik het heerlijk. Lekker dansen, uitgaan, genieten, loslaten. Even weer Merel zijn in plaats van mama. Bovendien hou ik van muziek en ik kan me niet voorstellen dat dat ooit verandert.

Fotograferen

Inmiddels heb ik het wel iets afgeleerd om hele dagen foto’s te maken van de kinderen (ze werden niet goed van me en mijn harde schijf raakte vol), maar wat kan ik blij worden van mooie foto’s. Ook van anderen trouwens.

Schrijven

Heeft eigenlijk best lang geduurd voordat dit puntje op kwam, maar is natuurlijk mijn grote passie. Ik hou van schrijven. Is het niet voor mijn blog dan wel voor mijn cursus, werk of gewoon voor de lol. Het lijkt me fantastisch om een keer een complete musical te schrijven met liedjes of een roman. Moet nog eventjes oefenen, maar als het zover is zijn jullie de eerste die het horen! Al heb ik met één van die twee dingen vast een beginnetje gemaakt. Daarover vertel ik later dit jaar nog. 

Familie en vrienden

Niemand kent je zo goed als je naaste vrienden en familieleden. Bij hen kan je zijn wie je bent, genieten van de herinneringen die je samen hebt en lachen tot je buikpijn krijgt. Zij weten precies hoe ze je op de kast kunnen jagen, wanneer je eigenlijk verdrietig bent maar een fake smile op zet en op welke momenten ze je het allerleukst vinden. In mijn geval meestal niet ‘s ochtends vroeg! Dat is iets dat ik koester. Ik zeg het vaker: it takes a village to raise a child en dat is echt zo. Zonder de lieve mensen om ons heen, zouden we veel minder kunnen genieten van het opvoeden en opgroeien van de kinderen. Het is mooi en bijzonder dit met ze te kunnen delen.

Lachen tot je buikpijn hebt

Eén van de redenen waarom zondagavond inmiddels heilig is: Juf Ank. Ondanks een fikse verkoudheid waarbij elke glimlach verzandde in een keiharde hoestbui, bleef ik lachen. Zeker de aflevering over seksualiteit en lentekriebels. Hilarisch! Hoe verzin je zoiets? Wat zou ik alle zure mensen op deze wereld toch graag een beetje gevoel voor humor geven, het maakt je leven zoveel leuker. Ik hou van comedyshows, grappige films en zelfspot. Dus daarom is lachen het laatste van deze 10 dingen waar ik geen genoeg van krijg.

Waar kan jij niet zonder? En neem je de Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag over? Vergeet dan Nicole niet te benoemen 😉

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Iravgustin – Shutterstock 

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

13 gedachten over “Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag | Dit is écht belangrijk voor me!

  1. Leuke tag! Ik word er ook helemaal blij van. Voor mij ook niet teveel gedoe ‘s ochtends, maar een knuffel in bed van mijn meiden maakt veel goed

  2. Leuke tag, ik ga hem overnemen. Nicole van meisje eigenwijsje noemen? Ik zie namelijk geen link staan bij haar naam dus kan het niet controleren.

  3. Alle dagen pasta dus? Haha heerlijk. Ik had hetzelfde met patat. Voor de rest zit het em inderdaad in kleine dingen, de immateriële dingen die het leven ten alle tijden de moeite waard maken.

  4. Mijn kleindochters daar leef ik voor…..mijn lieve man die er altijd voor mij is……vriendelijkheid is voor mij heel belangrijk…….knuffelen……..het zonneke…..fotograferen …..snoepreisjes …….de zee, de natuur en dieren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten