Digital Detox | Na twee weken voel ik een behoorlijke zendingsdrang

Goede voornemens

Op 1 januari presenteerde ik jullie mijn voornemens. Ik zat vol goede moed. Liever zijn voor de wereld, en natuurlijk digital detoxen. En hoe dat in de praktijk beviel, vertelde ik diezelfde week al. Ik kreeg echt meer voor elkaar. Misschien triest dat het nodig bleek, maar aan de andere kant denk ik dat je met een dergelijke verslaving altijd moet streven naar een gezonde balans. Daarom legde ik gelijk mijn telefoon aan de kant. Niet eens in het zicht. En aan de hoeveelheid keren dat ik de neiging voelde om dat apparaat te pakken, merkte ik ook hoe noodzakelijk het was.

>>> Lees ook: Digital Detox, hoe voelt dat nu eigenlijk? <<<

Gewoon even lekker ‘zijn’

Waar ik ook aan moest wennen, was het ‘zijn’. Dat je in een wachtruimte zit en niet steeds op je telefoon kijkt om verveling tegen te gaan. Of loze momenten meemaakt die niet gevuld zijn met de drang allerlei informatie maar tot je te blijven nemen. Ik wist niet wat me overkwam. Eigenlijk vond ik het ook heel prettig om eens voor me uit te mijmeren en toe te komen aan mijn eigen gedachten. Of aan niks. Niet de neiging voelen even te gaan kijken wanneer je die smartphone hoort trillen: hij was immers niet in mijn buurt. Ik vond het wel even wennen, maar dus ook heel verfrissend. Gewoon weer zoals ‘vroeger’, rust in mijn hoofd.

Fanatieke zendingsdrang

Zoals je ook regelmatig bij ex-rokers ziet, zo voel ik de neiging om anderen te bekeren. Niet dat ik nu standaard met een busje rode verf op zak loop om mensen te bekladden die vergroeid lijken met hun smartphone, maar wel dat ik in gesprekken graag wil laten vallen hoe lekker dit is. De discussie wil voeren over hoeveel productiever je wordt wanneer je geen telefoon meer bij je hebt. Hoeveel inventiever ook. In tegenstelling tot een paar weken terug, stroomt mijn hoofd nu over van de ideeën en inspiratie om over te schrijven. Dat gun ik iedereen! Maakt de wereld volgens mij echt een stukje mooier (en dat was ook één van mijn voornemens).

Allemaal digital detoxen!

Om te voorkomen dat ik daadwerkelijk naar mensen toeloop en vertel dat digital detoxen dus echt hartstikke handig is, schrijf ik het hier op. Want het is oprecht één van de beste dingen die ik ooit had kunnen doen. Misschien hou jij van nature de controle, dan heb je niks aan mijn pleidooi omdat je de kennis allang had. Maar als je het gevoel hebt dat je niet zonder smartphone kunt, leg hem dan eens een dagje op zolder en ontdek wat je ervaart. Als je onrust voelt, maar wel bergen verzet, dan weet je dat het tijd is om mee te doen. Allemaal digital detoxen dus 😉

Ga jij deze uitdaging aan en doe je mee met een dag lang digital detoxen? Ik ben heel benieuwd naar je ervaring!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Digital Detox | Na twee weken voel ik een behoorlijke zendingsdrang

  1. Een dag zonder telefoon kan ik denk ik niet. Op mijn werk kan ik hem heel goed wegleggen. Geen probleem! Maar ik moet toch een tijdje met de bus en op de bus wachten. Voor mij is dat mijn krantje, zeg maar! Vaak zit ik in die tijd andere blogs te lezen of het nieuws te lezen.

  2. Ik gebruik mn telefoon op mijn werk nooit, dus dan ervaar ik het al een beetje, alleen niet bewust! Nu thuis nog!

    Op vakantie heb ik er trouwens nooit moeite mee!

    1. Bij mij helpt het om mijn telefoon echt op een andere plek te laten liggen (boven bijvoorbeeld), anders ga ik toch weer zitten kijken.
      Nee, gek he? Op vakantie stel je jezelf ook in om even helemaal weg te zijn van thuis. Misschien scheelt dat ook?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten