items-industrieel-interieur-2021

Deze mooie items wil je voor je industriële interieur!

Het industriële interieur heeft een uitstraling die eigenlijk altijd goed is. Daarom kan hij lang mee, is de stijl duurzaam en kan je er langere tijd van genieten. Maar welke items horen nu eigenlijkthuis in een hedendaags industrieel interieur?

Industrieel interieur anno 2021

Het hele donkere gaat er een beetje af. Waar we eerder kozen voor intens antraciet en donkergrijze, betonnen accessoires, mag er wel weer iets meer kleur in. Vergrijsd donkerblauw of -groen, of zelfs ecru muren. Ook op de vloer hoeft niet altijd meer een uitgesproken houten vloer te liggen. De lichte Scandinavische planken, die je nu in veel interieurstijlen ziet terugkomen, passen ook perfect in een industrieel interieur anno nu.

Verder mag het hout iets warmer van tint zijn en zie je vaker planten terugkomen in huis. Wat wel blijft is natuurlijk de stoere, robuuste uitstraling. Kies dan ook liever voor een flinke cactus of aloë veraplant dan de monstera of andere frivolere kamerplanten.

Deze industriële items wil je komend jaar zeker hebben!

Leren bank

Bij een industrieel interieur horen stoere materialen. Leer is bij uitstek zo’n prachtig materiaal wat goed voelt en toch een beetje warmte brengt in deze, anders wat koele, stijl. Kies bijvoorbeeld voor een mooie driezitsbank van leer in de huiskamer, eventueel aangevuld met een bijpassende (leren) poef in dezelfde kleur. Bijkomend voordeel is dat leer een natuurlijk materiaal is. Ook dat past helemaal in de duurzaamheidstrend die al een paar jaar gaande is. En het onderhoud valt best mee, dus ook daar hoef je het niet voor te laten.

Houten loftdeuren

Natuurlijk kan je ook kiezen voor zo’n mooie stalen deur met glas, maar (steiger)houten loftdeuren zijn minstens zo tof. Vanwege het schuifsysteem bespaar je meteen ruimte in de woonkamer en zit je niet met een deur die open en dicht hoeft. De loftdeur is bovendien bij uitstek een item dat thuishoort in het industriële interieur. We kennen ze van grote fabriekshallen en agrarische bedrijven, waar flinke deuren opzij geschoven moeten (en moesten) worden om naar binnen te kunnen.

Robuuste salontafel

De gezellige ronde bijzettafeltjes die bij elkaar passen? Nee, in een industriële look past de robuuste houten salontafel eigenlijk een stuk beter. Kies dan het liefst voor de combinatie van flinke planken en staal, zodat er echt een stoer meubel in je huiskamer komt te staan. Of, misschien nog beter, maak hem gewoon zelf! Zorg dan ook dat je de juiste tools in huis hebt.

Welke van deze drie wil jij het liefst in huis terug zien?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *