Deze 10 niet meer in 2019!

Omdat het nieuwe jaar in aantocht is, dacht ik dat het wel leuk is om een lijstje te maken met een opsomming van zaken waar ik niets meer mee te maken wil hebben. Ben benieuwd naar die van jullie! 

Niet meer in 2019? Deze 10 sowieso! 

Werkstress

Daar kwam ik de laatste weken wel achter. Het is helemaal niet leuk als werk gaat voelen als werk. En dat gevoel had ik eigenlijk al jaren niet meer zo erg gehad. Op de één of andere manier ervoer ik het nu als beklemmender bovendien. Dus deze staat met stip op 1. Geen stress meer over mijn werk, hoogstens gezonde spanning 😉 

Bumperklevers en andere aso’s op de weg

Maar echt. Het zijn ook altijd mannen die rijden in een veel te grote auto, waarvan ik vermoed dat ze iets te compenseren hebben. Doe gewoon eens een beetje normaal. We moeten allemaal heelhuids op onze bestemming aankomen, niet alleen jij. Dus niet zo dringen, agressief toeteren, afsnijden of schelden. Verloren energie. Steek je hand eens op om te bedanken en ga niet met zijn veertigen door een wegversmalling terwijl die andere auto eenzaam staat te wachten op zijn beurt. Dat soort dingen. 

Negatieve comments op internet

Het maakt me verdrietig. Vooral Facebook lijkt het nieuwe Twitter en afvoerputje van de maatschappij geworden. Racisme, pesten, puur kwetsen… Waarom? Ook hier denk ik regelmatig: doe gewoon even normaal. We zijn allemaal mensen met gevoelens. We willen allemaal (hoop ik dan) dat onze kinderen opgroeien in een mooiere wereld dan hoe wij hem beleefden. Dat ze accepteren, respecteren, lief zijn voor elkaar. Noem me een newborn hippie maar ik vind dat de basis van het leven. 

Geldt trouwens ook voor discussies. Je hoeft het echt niet met elkaar eens te zijn in dit land. Dat is een groot goed. Voer een discussie zoals hij bedoeld is: met respect voor de ander en de openheid om aan het eind te kunnen zeggen ‘we agree to disagree’. Want dat mag. Scheld elkaar niet uit, uit pure onmacht, maar laat het los. Vlieg elkaar niet aan, maar knuffel. Zou de wereld in elk geval een stukje mooier maken 😉 

Mensen verliezen

Wat dat betreft hebben we onze portie wel gehad afgelopen jaar. En ik hoop dat 2019 iets kalmer verloopt, zodat we het verlies mogen verwerken. Iets meer rust dus graag. 

Hondenpoep op de stoep

Echt, één van de smerigste dingen die er is: hondenpoep in de profielzool van je dochters kaplaarzen. Prima dat je hond moet poepen, maar er zijn zakjes uitgevonden om het ook weer op te ruimen. Doe dat gewoon. Scheelt mij weer kokhalzen… 

Te laat komen

Misschien een beetje loos voornemen, maar ik vind laat komen steeds vervelender worden. En het lukt langzaam al beter. Maar het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als ik in 2019 helemaal niet meer te laat ben. Puur omdat ik Google Maps beter begrijp, om maar iets te noemen. Of omdat ik niet langer met loden benen en wallen tot op mijn knieën uit bed strompel… Please?

Slaaptekort hebben

Brengt me meteen bij het volgende punt. Ik zou zo graag weer eens een ochtendje uitslapen. Of gewoon het gevoel hebben dat ik niet opsta met min vier. Geen slaaptekort… Klinkt bijna als utopia inmiddels, aangezien ik al jaren niet meer voldoende slaap per nacht. Zeker niet sinds de jongste twee, die een bioritme hebben dat start rond 6 uur of eerder. En het hoeft echt niet elke ochtend, maar soms weer om 7 uur mogen opstaan zou al voelen als winst.

Vergeten tijd voor mezelf te nemen

Het sluipt er zo makkelijk in. Even nog het huishouden, spelletje spelen met de kinderen, werken, tijd vergooien op mijn smartphone, kletsen met anderen… Alles behalve neerploffen met een goed boek om te ontspannen of die ene leuke film. Ik hoop echt dat ik in 2019 vaker tijd neem voor mezelf en iets doe waar ik echt oprecht gelukkig van word. Want dat is ook belangrijk. 

Van alles vergeten

Het is niet alleen die tijd voor mezelf, maar in het algemeen vergeet ik gewoon heel veel. Nog steeds. Een soort latente zwangerschapsdementie die maar niet weg wil gaan. En daar ben ik eigenlijk best wel klaar mee. Ik hoop in 2019 weer gewoon in staat te zijn mijn eigen agenda bij te houden zonder Ro eerst te vragen of we echt niets hebben die dag. 

Fruitvliegjes

Ik schreef het al eerder: net de dieren die Noah van mij niet per se op zijn ark had hoeven meenemen. Want ik hou helemaal niet van banaan die uit de koelkast komt en dat je nog geen broodkorst kan laten liggen in huis. In 2019 mogen alle fruitvliegjes van mij lekker verkassen naar de Noordpool. Ondanks dat ze niet van kou houden. 

Waar ben jij helemaal klaar mee voor 2019? 

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

2 thoughts on “Deze 10 niet meer in 2019!

  1. Ik ben helemaal klaar met dat ik constant word uitgescholden door mijn ex man.. Durf amper m’n pink nog te bewegen omdat ik dan weer de volgende lading over me heen krijg.. Als dat alleen al weg kan blijven in 2019 word het al een top jaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten