Winnen | Denksport Logikwis De Collectie (3-4*) en Kleur! Bloemen

Ik hou van puzzelen op zijn tijd om mijn hersenen te trainen – ook om het gapende gat dat de zwangerschapsdementie achterliet een beetje te dichten. En het leuke is dat ik vandaag een exemplaar van Logikwis De Collectie mag weggeven én Kleur! Bloemen. Doe je mee? 

Hersengymnastiek

Sporten? Tja, ik vind het lekker om te doen, maar mijn tweede naam is het zeker niet. Als kind schijn ik al aan de luie kant te zijn geweest; ik zat veel liever met een boekje in een hoekje dan dat ik vrijwillig een stukje ging rennen. Maar er is één sport waar ik wel heel blij van kan worden: hersengymnastiek. Embrace your inner nerd zullen we maar zeggen.

Om mijn geheugen en bijbehorende hersenfuncties nog enigszins te trainen tussen Temptation Island en Ex on the beach Double Dutch door, heb ik mezelf een abonnement cadeau gedaan op de Logikwis puzzels.

Wat is Logikwis?

Aan de hand van aanwijzingen sluit je uit of ontdek je wie wat waar gedaan heeft. Denk aan:

 1. Jan heeft niet de blauwe sjaal maar wel een groene broek.
 2. Kees draagt geen rode trui. Hans geen paarse broek.
 3. De man die de rode sjaal draagt heeft een blauwe broek.
 4. Hans pakte vanmorgen zijn gele sweater uit de kast, maar geen paarse broek.
 5. Eén van de mannen heeft een paarse sjaal. Een ander de groene trui.
 6. Geen van de mannen heeft meer dan één item in dezelfde kleur.

Wie droeg wat? 
Door weg te strepen ontdek je dat Hans een blauwe broek, gele trui en rode sjaal heeft, Jan een paarse sjaal, rode trui en groene broek, en Kees de groene trui, paarse broek en blauwe sjaal.

Misschien een wat rommelig voorbeeld, maar dit is het idee erachter. En dat vind ik dus ontspannend om te doen. Daarom was ik heel blij dat Denksport met de Logikwis Collectie kwam, een verzameling 3-4* puzzels.

Logikwis De Collectie

Eigenlijk vind ik vooral de 5 sterren lastig, maar deze 3 en 4 bleken soms best moeilijk. Gelukkig, want was even bang dat ik het in een paar dagen uit zou hebben. Positief is de ruimte om aantekeningen te kunnen maken en de afwisseling in puzzels.

Het kleurboek (Kleur! Bloemen) heb ik stiekem al even ingekeken en zag er echt mooi uit. Dus voor de kleurliefhebbers zeker een aanrader.

Kleur! Bloemen

Dit boekje staat vol mooie kleurplaten van verschillende bloemen. Nu ben ik niet helemaal thuis in de kleurhoek, maar volgens mij staan verschillende niveaus door elkaar. Tekeningen met minder details, maar ook met heel veel, dikkere én dunnere lijnen, alleen bloemen of met een bloemenmeisje… Genoeg om lekker ontspannen bezig te zijn dus – al dan niet straks in de herfst.

Breinbrekers, de leukste 3-5* logische puzzels

Net als de Logikwis vind ik dit leuk om te doen. Het is een hele andere soort puzzel, dat wel, maar laat je dieper nadenken. Ze variëren van simpeler tot echt wel heel moeilijk. Van het soort waar je dus niet voor moet gaan zitten met slaaptekort en stress 😉 Die tip geef ik je vast mee. Wel lekker ontspannend. Als je hem oplost.

Ook leuk: Squla spelend leren boekjes – ideaal voor de vakantie

WINNEN!

Wat kan je winnen?

 1. Logikwis Collectie (3-4*)
 2. Kleur! Bloemen
 3. Breinbrekers

Hoe doe je mee?

 1. Laat in een reactie achter dat je meedoet en vertel of je liever de Logikwis Collectie, Breinbrekers of het kleurboek ontvangt.
 2. Vind je het leuk om dagelijks op de hoogte gehouden te worden van mijn laatste blog, like dan mijn Facebookpagina en/of Instagramaccount.

Op deze winactie zijn mijn voorwaarden van toepassing. 

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

33 thoughts on “Winnen | Denksport Logikwis De Collectie (3-4*) en Kleur! Bloemen

 1. Leuk! Ik maak graag kans op Kleur! Bloemen.
  Ik ben ook gek op kleur en op kleuren, dus dan kan ik me de hele zomer uitleven met zo’n boekje :).

 2. Aangezien ik me tijdens de vakantie niet teveel fysiek wil inspannen, lijkt het me goed en leuk om aan hersenfitness te doen,

 3. Wat leuk! Ik doe graag mee voor de Logikwis! Lijkt me heerlijk om te doen tijdens mijn zwangerschapsverlof! Lekker ontspannen en toch een beetje die hersens aan de gang houden 🙂

 4. Mijn logikwis boekje is bijna uitgepuzzeld dus een nieuwe zou heel welkom zijn. Ideaal op de mooie zomerdagen om in de tuin wat te puzzelen ?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten