de zen tag

De Zen tag | Hardcore zweefteef of hartstikke nuchter?

de zen tag

Aan de ene kant schrijf ik horoscopen en ben ik een gevoelsmens, aan de andere kant zie ik mezelf niet dansen rondom paddenstoelen. In de zen tag daarom het antwoord op de vraag: ben ik hardcore zweefteef of hartstikke nuchter? Of iets daar tussenin natuurlijk.

Zen tag

Eigenlijk kom ik deze blogtag tegen op een moment dat ik me helemaal niet zo zen voel. Eind december zat ik al niet helemaal lekker in mijn vel, maar nog steeds voel ik me geen 100%. Waarom? Ik heb het idee dat ik 100.000 dingen moet doen en dat werkt beklemmend.

Het helpt weliswaar dat ik laatst alles opschreef en dat lijstje nu punt voor punt probeer af te werken. De belangrijkste zaken (administratie, events en ons gezin) krijgen voorrang, de rest heeft geen echte haast. Dat scheelt dus wel. En over het algemeen zit ik daardoor prima in mijn vel, maar daarnet schoot de stress weer even toe: ik moest nog vijf blogs schrijven voor komende week en kon maar niks bedenken. En toen kwam ik dus de zen tag tegen. Ideaal! Want door terug te grijpen naar waar ik relaxed van word, voel ik me vast meteen een stuk beter.

De zen tag is bedacht door Trendbubbles. Neem je hem over? Vergeet dan niet te verwijzen naar de originele tag!

De Zen tag Q&A

Wat is je favoriete zen moment van de dag?

Wanneer de kinderen allemaal op bed liggen en dan vooral ‘s avonds. Dan voel ik mezelf nog redelijk fit en kan ik echt heel erg genieten van de rust in huis. Tegelijkertijd moet ik ook toegeven dat ik dat gevoel kan hebben wanneer we iets leuks gaan doen met het hele gezin en iedereen geniet. Dat intense geluksgevoel geeft ook innerlijke rust.

Wanneer ben jij het meest rustig?

Ik vermoed wanneer ik een boek zit te lezen. Dan hoor of zie je me niet, hoogstens als ik even moet plassen of iets te eten nodig heb. Heerlijk vind ik dat, me even terugtrekken uit de echte wereld en compleet verdwalen in fantasie. Als introvert is het belangrijk om af en toe op te laden in stilte; tegenwoordig geef ik daar steeds meer aan toe.

Hoe wordt je rustig?

Nu ben ik van nature niet bepaald druk, dus voor mij is het best makkelijk om rustig te worden. Wandelen in de natuur helpt sowieso, net als fotograferen. In de auto kom ik ook vaak tot rust: lekker verstand op nul en rijden. Of juist alles overdenken en een plekje geven, want dat gebeurt ook meestal wel tijdens lange ritten.

Yoga of meditatie?

Ik heb eigenlijk bijna nog nooit aan yoga gedaan, al lijkt het me heel leuk. Mediteren doe ik soms wel, al is het mijn eigen vorm. Vooral omdat mijn gedachten vaak alle kanten op schieten wanneer ik mijn ogen sluit en bewust niks wil denken, is het wat lastiger om écht zen te worden. Maar ik probeer het dan maar te laten zijn en er geen oordeel over te vormen of verdere gedachten aan te verbinden. Het kan enorm helpen: na zo’n korte meditatiesessie stroomt de energie vaak weer door mijn lijf.

Wat is je favoriete locatie om lekker ‘zen‘ te worden?

Ons huis toch wel. Ondanks de rommel en het gevoel dat ik nog van alles moet opruimen en weggooien 😉 En even naar buiten kijken en mijn hoofd leegmaken, scheelt vaak ook. Daarnaast wonen mijn ouders aan de rivier. Als ik daar ga wandelen, kom ik vaak lekker tot rust. Niet dat ik het vaak doe trouwens haha, maar het werkt wel. Tot slot in de categorie altijd goed: in de tuin zitten met een fijn boek. Of kijkend naar de kinderen die spelen. Heerlijk!

Zweverig of down to earth?

Ik beschreef mezelf vroeger altijd als redelijk nuchter en down to earth, maar inmiddels zweef ik toch wel een beetje. Zo ben ik een hopeloze romanticus, mediteer ik soms en sta ik veel meer open voor dingen die niet te verklaren vallen met de huidige wetenschap. Of er meer is tussen hemel en aarde weet ik verder ook niet, maar het zou wel mooi zijn.

Een ‘zen’ gevoel geeft me….

…kracht om weer door te gaan. Zeker wanneer ik even geen idee heb welke kant ik met mijn leven op moet, kan een korte meditatie (of het leegmaken van mijn hoofd) nieuwe inzichten geven.

Wat is jouw super ‘zen’ tip!

Trek je zoveel mogelijk terug en doe waar jij gelukkig van wordt. Dat kan je echt enorm goed doen. Zeker wanneer je dagelijks leven vooral in het teken van anderen staat, dan is het prettig om ook lief te zijn voor jezelf. Een simpele wandeling of het lezen van een positief boek kan soms al genoeg zijn.

Van welke muziek wordt jij helemaal rustig?

Rustige jazzmuziek of klassiek. Maar dan moet het niet te zwaar zijn: heftige klassieke muziek kan namelijk ook weer een beetje deprimerend zijn en daar knap je helemaal niet van op.

Van welke workout kom je in staat van ‘zen’?

De wandeling van de bank naar de koelkast voor een stukje chocola 😉

Nee, eerlijk gezegd word ik niet echt ontspannen van een sportsessie. Dansen komt dan misschien het dichtst in de buurt van ‘zen’ worden, maar ook dan nog denk ik dat het me boven alles gelukkig maakt en niet zozeer rustig.

Waar word jij zen van? Vind je jezelf een zwever of juist heel nuchter?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Baskul – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *