Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » De Peuter tag | De wereld door Rose’ ogen

De Peuter tag | De wereld door Rose’ ogen

In de Peuter tag vertellen bloggers over hun kinderen in de peuterleeftijd. Ik besloot Rose deze peutertag zelf te laten antwoorden en daar kwamen veel leukere antwoorden uit dan wanneer ik het zelf had gedaan. 

De Peuter Tag

Van de week las ik bij Charlotte van Aukjes Wereld De Peuter Tag. Superleuk om haar antwoorden te lezen! En het leek me gelijk ook leuk om de lijst in te vullen voor Rose, die inmiddels met 2,5 jaar officieel een echte peuter is. Maar ik heb het dit keer wel iets anders aangepakt dan de normale blogtags die ik invul. Ik vroeg haar onderstaande vragen en schreef de antwoorden op die ik krijg. Daarom zijn ze soms op zijn minst… verrassend te noemen.

De Peuter Tag Q&A

Naam en leeftijd

Rose, 2 jaar (juli 2014) (naar eigen zeggen is ze trouwens 10 jaar)

Favoriete eten

Ik stelde haar zojuist de vraag en ze zei enthousiast: ‘Klei!’ Waarschijnlijk omdat ze daarmee zit te spelen. Even later besefte ze wat ik haar vroeg en toen bleken toch boterhammen favoriet, met chocopasta of honing.

Favoriete drinken

‘Iets in de keuken’ – vruchtensap of water.

Favoriete tv programma

‘Oomi-zoomi is mijn lievelings’ – voor de kenners: regelmatig roept ze de Ellende Bende te zijn. Omdat ik het programma iets minder geïnteresseerd volg, duurde even voor ik precies doorhad waar die bende vandaan kwam. Verder kijkt ze graag Dora, Brandweerman Sam, Bumba en Peppa Big. En via YouTube kijken we (tot mijn grote vreugde) ook weleens Bassie en Adriaan. Die vindt ze ook fantastisch!

Favoriete boek

Als ik haar die vraag stel, vertelt ze: ‘Ik maak een boek van klei.’ Ik herhaal de vraag nog drie keer, tot Ro zich licht geïrriteerd omdraait en mopperend antwoord geeft. ‘Dikkie Dik is haar favoriete boek.’

Favoriete speelgoed

Ik geloof dat ik die vraag niet hoef te stellen. Ze is er nu mee bezig en zou er het liefst de hele dag mee spelen: klei.

Wat maakt haar boos of verdrietig?

Ze kijkt me kwaad aan (haar nieuwste trucje dat te pas en onpas wordt getoond). Daarna toont ze een melodramatisch gezicht. ‘Word je weleens boos?’ vraag ik. ‘Neeeeee, ik bak alleen een taart!’

Nou ja, we agree to disagree zullen we maar zeggen. Ze wordt vooral kwaad wanneer ze haar zin niet krijgt en dan volgt verdriet. Maar (even afkloppen) gelukkig valt het wel mee met haar driftbuien. Die heeft ze natuurlijk allemaal al opgemaakt in haar dreumestijd.

Hoe noemt ze je ouders en schoonouders?

Oma en opa.

Welk item is heel belangrijk voor haar?

Op de vraag wie haar lievelingsknuffel is, reageerde ze met: ‘Mama of papa.’
Gesmolten moederhart!

Verder kan ze niet zonder olifantje, haar knuffelolifant.

Favoriete activiteit

Ik vermoed kleien! Verder vindt ze het fantastisch om samen te ‘mixeren’ en cake te bakken, te eten, kleuren, buitenspelen, de was helpen ophangen met knikkertjes (knijpers) en op papa’s rug te zitten.

Favoriete kleur

‘Millie vind ik een mooie kleur.’ Ik besloot de vraag even later nog maar eens te stellen. ‘Alle kleuren van de tekening vind ik mooi.’ Kortom, geen favoriet!

Bedtijd

Vrijwel zonder uitzondering ligt ze, samen met May, om 18.30 op bed en slaapt over het algemeen rond 19.00 uur.

Waardoor gaat ze gek doen?

Rose is echt een clown, dus ze heeft niet veel nodig. Een publiek doet het natuurlijk altijd goed, zeker als ze doorkrijgt dat de anderen het grappiger vinden dan papa en mama. Maar soms gebeurt het onverwachts ook tijdens het eten. Laatst zei ik iets tegen Ro en toen herhaalde ze me met een afschuwelijke stem, hij lag gelijk onder tafel van het lachen.

Wat maakt haar geweldig?

Alles! Van haar scherpe gevoel voor humor tot de hilarische gezichten die ze soms trekt, van de kuiltjes in haar wangen tot de enorme krullenbos, van het enthousiasme waarmee ze Annemaria Koekoek speelt tot de onverwachte knuffels uit het niets…

Wat is het leukste dat jouw peuter de laatste tijd heeft gezegd?
Ik wil graag Mirjam, Miriam, Nicole en Channa taggen voor de Peuter Tag!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

8 gedachten over “De Peuter tag | De wereld door Rose’ ogen

  1. Hier word ik oprecht vrolijk van. Wat een leuk idee van je om de vragen aan Rose te vragen. Gezellig zo’n clown in huis met al haar uitspraken en de inderdaad gekke gezichten.

  2. Ahh wat leuk dat je het haar vroeg! Hier zou ze ook de hele tijd klei roepen 🙂 Bedankt voor het taggen, ga ik van je overnemen binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten