Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » De Oma Tag | Over de extra speciale band tussen mijn moeder en June

De Oma Tag | Over de extra speciale band tussen mijn moeder en June

De Oma Tag

Over de kinderen, Ro en mijzelf kan je op Lotus Writings regelmatig van alles lezen. Mijn moeder daarentegen komt niet heel vaak aan het woord. Vandaag wel: in De Oma Tag, geen idee wie hem verzonnen heeft (dat spoor liep een beetje dood); ik las hem zelf bij Charlotte. In De Oma Tag vertelt mijn moeder over hoe haar band is met June. Ik heb specifiek voor haar gekozen, omdat ze samen een heel hechte band hebben. Wie kan immers vertellen dat hij/zij bij zijn oma in huis heeft gewoond?

Neem je deze tag over? Stuur je me dan een linkje, dan kom ik zo snel mogelijk lezen hoe jouw moeder de vragen heeft ingevuld.

De Oma Tag, Q&A

Is June je eerste kleinkind?

Ja

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je dochter zwanger was?

Ik was dolblij; ik wilde graag oma worden, maar jullie waren nog jong. Daardoor had ik niet verwacht dat het voor mijn vijftigste al zover zou zijn. Ik kon het niet erg laten merken, omdat we uit eten waren met de familie en die wist nog van niets.

Daarnaast moest ik aan mijn eigen moeder denken, die bij mijn zwangerschap van jou als eerst reageerde: ‘Weer een zorg erbij.’ Hoewel ze natuurlijk ook blij was, had ik wel een leukere reactie verwacht. Maar inmiddels begreep ik het wel – al zei ik het niet.

Wat is het eerste dat je dacht en deed toen je hoorde dat je kleindochter geboren werd?

In vervolg op het voorgaande: ‘O gelukkig, alles is goed gegaan.’ Het was ‘s ochtends vroeg en we zijn met zijn drieën in de auto gestapt om haar te bewonderen.

Ben je veranderd nu je oma bent?

Ik weet het niet. Ik kan (helaas) nog steeds ongeduldig zijn bij geteut en nerveus gedrag, maar geniet nog veel vaker van Junes gezelschap. We hebben veel lol en ze is erg grappig. Ik deed met mijn eigen kinderen ook vaak iets leuk en was volgens mij niet overdreven streng. Er mocht best veel.

Pas je weleens op June?

Oppassen is het niet meer. Op woensdagmidadg hadden we altijd ‘onze’ middag, die begon met een gebakken eitje of iets anders lekkers. Daarna keken we wel wat we gingen doen. Inmiddels is er een neefje bij gekomen op wie ik de hele woensdag pas. Samen halen we June uit school en gaan terug naar zijn huis. Ze zijn gek op elkaar, maar June en ik missen het soms ook wel om lekker met zijn tweetjes te zijn. Dat doen we nu weleens op andere dagen en in vakanties. Ik heb haar weleens gevraagd of ze niet liever met vriendinnetjes wilde spelen, maar de woensdag is echt voor mij.

Wat doe je anders qua opvoeden in vergelijking met je eigen kinderen?

Ik zie wat meer door de vingers. Als moeder hield ik meestal voet bij stuk, nu zwicht ik sneller.

Wat voor soort oma wil je graag zijn?

Een oma zoals mijn oma’s en moeder: een vrouw waar met liefde aan wordt gedacht. Een oma die er altijd voor je is, die je kan vertrouwen en onvoorwaardelijk veel van je houdt.

Wat vind je het leukste om te doen met je kleinkind?

Met June ga ik graag naar de stad, samen lekker cookie dough eten, doe ik graag spelletjes, we koken en bakken… Van alles eigenlijk.

Is de relatie met je dochter veranderd nu ze zelf moeder is?

Natuurlijk. Zodra je kind moeder is, zie je haar veranderen. Ze is in één klap volwassen. Ik denk dat zij beter weet wat er is veranderd.

Waar kijk je naar uit?

Elke dag met één van de kleinkinderen is een feestje. Er is niet iets speciaals.

Wat zou je je dochter willen leren of meegeven qua opvoedtips?

Doe wat je zelf goed vindt. Sommige adviezen zijn handig, maar als je je er niet goed bij voelt, doe het dan niet. Zelfs al komt het van mij 🙂

Wat zou je June graag willen vertellen en meegeven?

Ik vertel en praat graag met haar over mijn moeder, op de momenten dat het ter sprake komt. Verder wil ik haar meegeven dat ze haar dromen moet proberen te verwezenlijken. Beter iets proberen dat niet lukt dan het niet doen of durven en er later spijt van hebben. Verder hoop ik dat ze zo spontaan, eerlijk, open en loyaal blijft als ze nu is.

Bedankt!

Mam, bedankt voor het invullen van de vragen. Ik vind het heel fijn om te zien hoe graag June (maar Rose en May natuurlijk ook) bij jullie komen en dat het echt een tweede thuis voor ze is. Ze genieten van het spelen, de leuke dagjes weg en het lekkere eten. Ze hadden zich geen leukere oppasoma kunnen wensen!

Past jouw moeder ook graag op?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

5 gedachten over “De Oma Tag | Over de extra speciale band tussen mijn moeder en June

  1. Leuke tag dit! Het lijkt me heel bijzonder om oma te worden. Ik hoorde in de serie Bloodlines een oma zeggen dat oma zijn net zoiets is als heel erg snoepen zonder dik te worden : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten