de leukste moederdagcadeautjes

Moederdagcadeautjes die elke moeder leuk vindt *

de leukste moederdagcadeautjes

Hoewel ik niet veel heb met Moederdag, geloof ik natuurlijk ook dat er niets mis mee is om je moeder te tonen hoe belangrijk ze voor je is. En dat je zeker waardeert wat ze allemaal zonder zeuren voor je doet. Daarom in deze blog de leukste Moederdagcadeautjes op een rijtje, geschikt voor élke moeder! 

Mijn visie op Moederdag

Het voelt ergens toch een beetje onwennig om deze blog te schrijven. Waar anderen al maanden vooruit plannen hoe ze hun moeder in het zonnetje willen gaan zetten (of zelf graag in de watten worden gelegd), ontgaat de dag mij vaak een beetje. Het scheelde dat de kinderen thuiskwamen met de mededeling dat ze lekker niet gingen vertellen dat hun cadeautje onder het bed lag, anders had ik niet eens geweten dat het komende zondag alweer zover is.

Ik heb simpelweg weinig met Moederdag (en Vaderdag), omdat ik denk dat waardering iets van elke dag zou moeten zijn. Toch zet ik de leukste Moederdagcadeautjes op een rijtje, omdat ik denk dat de gedachte erachter wel mooi is: alle moeders extra laten weten dat ze belangrijk en gewaardeerd zijn. Hieronder daarom een lijst met cadeaus die echt altijd goed zijn en waarmee je voor elke moeder wel iets vindt!

De leukste Moederdagcadeautjes (die altijd goed zijn)

Iets persoonlijks

Sommige cadeaus zijn geschikt voor elke gelegenheid. Een persoonlijke gift staat daarom voor mij echt met stip bovenaan en ik denk voor heel veel moeders. Het idee dat je kindje heeft zitten knutselen en zo verschrikkelijk trots is op zijn of haar creatie, maakt toch dat je al smelt voor het is uitgepakt? De pure liefde spat er vanaf en dat alleen maakt dit voor mij de leukste Moederdagcadeautjes. Ook mooi om te maken: een fotoalbum van de kinderen, eventueel met teksten erbij waarin staat waarom ze zo blij zijn met hun moeder. Meteen ook een goede tip voor Vaderdag! 

Verzorgingsproducten

Hoewel ik weinig met Moederdag heb, is het wel een feit dat de meeste moeders zich regelmatig belangeloos opzij zetten. Zeker met kleine kinderen bestaat een gemiddelde douchebeurt uit hysterisch snel je haar wassen tussen de bedrijven door, omdat je niet wil dat iemand in je afwezigheid stikt in een LEGO®blokje of urenlang huilt tot je er eindelijk een keer uitstapt. Laat dan in elk geval de producten fijn zijn, zoals deze heerlijke bodyscrub van Kneipp. Dankzij de jojoba wax korrels wordt je huid lekker gescrubd en met de bijbehorende druivenpit-huidolie geef je je huid een boost. Iets dat moeders na de bevalling toch te vaak vergeten of nalaten wegens tijdgebrek.

Geef je moeder dus in elk geval dat verwenmomentje cadeau en misschien zelfs een paar keer per week de tijd om ongestoord langer dan drie minuten te genieten.

Extra voordeel trouwens: deze olie trekt snel in, ruikt lekker en maakt je huid heerlijk soepel. Of ik er strakker door word, weet ik niet (ik let nog steeds ook op mijn voeding), maar feit is wel dat ik zie dat mijn huid in betere conditie is dan hiervoor. En daarnaast zijn beide producten mild voor je huid, bevat geen minerale oliën en is niet getest op dieren.

Parfum

Als er iets persoonlijk is, dan is dat wel het geurtje die iemand gebruikt. Moederdag is doorgaans geen goed moment om daar eens mee te experimenteren, tenzij je moeder/vrouw van alles door elkaar heen draagt. Kijk dus in een onbewaakt ogenblik wat haar favoriete luchtje is (als je dat nog niet wist) en koop daar een grote verpakking van, liefst nog met de bodylotion en douchegel erbij.

Sieraden

Wat voor parfum geldt, gaat ook in dit geval op. De één heeft het liefst een houten kralenketting, terwijl er bij de ander niet genoeg steentjes op en aan kunnen zitten. Waar moeder A het liefst minimalistische vormen gebruiken, draagt moeder B vooral opzichtige kettingen. Zoveel mensen, zoveel wensen. En dus zal je goed moeten kijken naar de rest van haar sieraden. Niet handig: die ene moeder die altijd te laat komt, verrassen met een nieuw (duur) horloge. Lief bedoeld, maar de kans is groot dat ze hem na verloop van tijd laat liggen en niet meer draagt.

Hobby

Altijd goed is een aanvulling voor de hobby, zeker als je er zelf ook iets aan hebt. Is jouw moeder dol op koken? Koop dan iets waarmee ze straks nog lekkerder maaltijden op tafel tovert. Houdt ze van taarten bakken? Geef haar dan lekkere bakmixen cadeau, zoals deze voor American Brownie. Vergeet dan niet langs te komen als ze hem heeft geprobeerd! Maar wat dacht je verder van boeken, planten voor in de tuin, muziek of film, nieuwe lens voor haar fotocamera, nieuwe sportkleding of knutselspullen?

Dagje weg

Misschien wil je moeder al heel lang een keer indoor skydiven of een escape room doen? Houdt ze van racen op het circuit of zou ze zo graag een keer leren pottenbakken? High tea, samen shoppen op jouw kosten of lekker wandelen op het strand? Dagjes weg zijn volgens mij altijd goed. Ik zeg daarom vaak dat het mooiste cadeau een herinnering is, want dat vind ik echt. Je geeft iemand iets om nog jarenlang met een glimlach aan te laten terugdenken.

Iets lekkers

Want ook de liefde van de vrouw gaat door de maag. Althans.. Die van mij wel. En dan niet iets om met de anderen te delen, maar een gepersonaliseerde pot Nutella waar alleen de moeder in kwestie van mag genieten. Of die ene lekkere wijn die eigenlijk aan de dure kant is, maar voor deze gelegenheid het perfecte cadeau.

Extra: Hulp of begrip

Tot slot iets dat helemaal niks kost en waarmee je altijd hoge ogen scoort: hulp of begrip. Laten zien dat je begrijpt dat zij er ook geen zak aan vindt om elke week weer hetzelfde huishoudelijke riedeltje te moeten afdraaien. Neem een keer vrijwillig wat taken over. Of vertel haar dat je snapt dat het niet leuk is dat wanneer je net een paar uur in de keuken hebt gestaan, je alleen maar gezeur hoort over de ingrediënten, temperatuur, hoeveelheid of smaak. Geef haar bijvoorbeeld op Moederdag een zeurvrije maaltijd cadeau in combinatie met haar favoriete eten. Ik ken namelijk geen moeder die daar bezwaar tegen zal hebben!

Wat geef jij je moeder voor Moederdag?
En wat vind je zelf de leukste Moederdagcadeautjes om te krijgen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Deze blog bevat opgestuurde producten en een affiliate link

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One Reply to “Moederdagcadeautjes die elke moeder leuk vindt *”

  1. Ik vind het zelf altijd belangrijk om een persoonlijke touch te geven aan een cadeau voor mijn moeder. Zo heb ik vorig jaar een armband laten maken met mijn initialen erin. Ze was hier onwijs blij mee. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *