kerstfilms voor kinderen op netflix

De leukste kerstfilms op Netflix voor kinderen

kerstfilms voor kinderen op netflix

Sinterklaas is nog in het land, ik weet het. Het is ook heus niet zo dat de kerstboom al staat. Maar ik zo iemand die het hele jaar door kerstfilms kan kijken. Daarom neem ik je vast mee in de leukste kerfstilms op Netflix, zodat je dat niet hoeft uit te zoeken. Kan je gewoon lekker onderuit gaan en komende maanden (maar zeker in de kerstvakantie) gaan genieten!

Ik hou van kerstfilms! 

Stiekem heb ik een enorme zwak voor kerstfilms. Hoe meer clichés, hoe leuker ik ze vind. Het liefst ook met een beetje drama, veel familie en natuurlijk de liefde. Gewoon dat alles goed komt, iedereen elkaar in de armen valt en ik snikkend voor de televisie zit met een bak chocola naast me. De beste momenten van het jaar! 

Nou ja, dat was zo tot de kinderen kwamen. Nu hebben we gelukkig een heleboel andere ‘beste momenten van het jaar’, maar ‘mijn’ films mis ik stiekem best een beetje. Daarom ben ik heel erg blij dat er ook geweldige kerstfilms voor kinderen bestaan. Ben jij ook zo gek op cheesy christmas carols? Gebruik mijn overzicht dan om komende weken (maar zeker ook in de kerstvakantie) toch aan je trekken te komen 😉 

Let op!

Is jouw (smart-)tv niet geschikt voor Netflix? Lees dan hier hoe dat komt en wat je daar eventueel aan kunt doen!

De 5 leukste kerstfilms voor kinderen (op Netflix)

Miracle on 34th Street (1994)

Deze film heb ik inmiddels al zo vaak gezien, maar hij blijft leuk. Hij bevat alle ingrediënten die een goede kerstfilm moet hebben. Dorey Walker en haar dochtertje raken bevriend met een oudere man. Hij zegt zelf dat hij de echte kerstman is, maar laat hij wensen uitkomen? 

48 Christmas Wishes

Per ongeluk gaan alle brieven aan de Kerstman van een stadje in rook op. Wat nu? Betekent het dat al die kinderen geen cadeautjes krijgen? Twee elfen gaan op pad om alles toch nog op tijd in orde te maken! 

Annie 

De remake van één van de bekendste kerstverhalen ooit! In dit geval niet met rood haar, maar een prachtige bos haar en bruine huid. Hartverwarmend, liefdevol en een must-see voor Kerst!  

Prettige feestdagen vanuit Madagascar

Speciaal voor Kerst maakte Dreamworks een driedelige serie van de bekende animatiefilm: 56 minuten lachen en genieten! 

Niko en de Vliegende Brigade

Het superschattige rendiertje Niko wil graag ; leren vliegen, zoals zijn vader, maar durft het niet. Dan besluit hij zijn angst te overwinnen en les te nemen bij de vliegende eekhoorn Julius. 

Kerstfilms op Netflix voor tieners

En omdat ik de mazzel heb ook kerstfilms te kijken met mijn grote dochter van twaalf, ook een rijtje kerstfilms voor oudere kinderen. 

A Christmas Prince

Liefhebbers van The Prince & Me kunnen hun hart ophalen bij deze kerstige variant. De prins van Aldovië is een lapzwans en journaliste Amber Moore wordt erheen gestuurd voor een goed verhaal. 

The Holiday Calendar

Oké, tussen ons: deze staat meer op mijn lijstje dan misschien die van June. Maar dit is echt een geweldige kerstfilm: fotografe Abby erft een magische adventkalender van haar oma, die elke dag stukje bij beetje onthult hoe ze haar wensen kan laten uitkomen. 

Netflix via KPN

Wil je kunnen genieten van de beste beeldkwaliteit kinderfilms en -series op Netflix? Ga dan voor Interactieve TV van KPN, dat je dankzij zijn netwerken én de iTV-set-top-box (gemeten door Netflix zelf!) het beste van het beste kan geven. Hoef je je daar deze Kerst in elk geval niet druk meer om te maken. 

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Yuganov Konstantin – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “De leukste kerstfilms op Netflix voor kinderen

  1. Ik vind het zo jammer dat die films niet in het Nederlands te kijken zijn. Mijn dochter van 6 verliest al snel haar interesse als het Engels in:-(. Groetjes Kirsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *