De leukste DIY cadeaus voor je moeder, zus of vriendin! *

Heb je binnenkort een verjaardag? Of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor moederdag? En wil je een keer een écht origineel cadeau geven? Ga dan zelf aan de slag voor een leuk DIY cadeau. Wij hebben de allerleukste ideeën voor je verzameld!

De leukste DIY Moederdagcadeaus

Gepersonaliseerde badkamerspullen

Iedere moeder, zus of vriendin wordt blij van accessoires voor in de badkamer. Wat dacht je van bijvoorbeeld een badmat met grappige spreuk erop? Of een zelf ontworpen tandenborstelhouder en zeepdispenser set? Naast accessoires, kun je ook denken aan een heerlijk zachte badjas met mooie spreuk of foto achterop. Daar wordt iedere vrouw toch blij van?

Creatief met inpakpapier

Niet alleen met het cadeautje zelf, maar ook met de verpakking kun je al een ware indruk maken. Vind je het standaard cadeaupapier van de meeste winkels niet leuk? Ga dan zelf aan de slag en maak van de verpakking iets creatiefs. Of wat dacht je van zelf inpakpapier bedrukken met leuke teksten of foto’s? Dat is niet alleen origineel, maar ook nog eens ontzettend leuk om te geven!

DIY macramé

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is het hartstikke leuk om aan de slag te gaan met macramé. Dit is een handwerktechniek waarbij je een waar kunstwerk kunt creëren door enkel verschillende draden aan elkaar te knopen. Gelukkig zijn er heel wat tutorials te vinden op YouTube, voor veel verschillende macramé projecten. Het is niet moeilijk, en het eindresultaat is ontzettend leuk voor in de slaap- of woonkamer!

Zelfontworpen tegoedbon

Weet je nog niet zo goed wat je wilt geven? Dan kun je natuurlijk een kant-en-klare bon cadeau doen. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en een tegoedbon maken. Het leukste hieraan? Dat je helemaal zelf kunt bedenken waarvoor de tegoedbon gebruikt kan worden! Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dagje of weekendje weg of een diner.

Iets lekkers bakken

Welke vrouw maak je niet blij met eten? Nu kun je naar de winkel gaan en daar een lekkernij scoren, maar je kunt ook zelf iets bakken en dat cadeau doen. Bak bijvoorbeeld lekkere koekjes in de vorm van hartjes of een overheerlijke cake. Want liefde gaat door de maag, toch?

Wat vind jij het leukste DIY cadeau voor Moederdag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, George Rudy – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.