De grootste hindernissen van het nieuwe jaar

Hoera, het is 2019!

Even na middernacht keek ik vrolijk omhoog. Wat een prachtig vuurwerk overal! Ik opende met enige moeite onze fles champagne en luidde samen met Ro het nieuwe jaar in. We lachten, herhaalden dat het maar een mooi jaar mocht worden en kusten de buren een gelukkig nieuwjaar. Ja, ondanks dat ik eigenlijk niet heel veel met de jaarwisseling heb, vond ik het een zeer geslaagde avond. Laten we deze 10 dan ook meenemen naar het nieuwe jaar!

En toch valt over de periode na nieuwjaar veel te zeggen. Laatst sprak ik er met vrienden over en we waren het er unaniem over eens dat bepaalde dingen echt wel afgeschaft mogen worden.

Nieuwjaarshindernissen die je eigenlijk liever ontloopt

De verplichte zoenrondjes op het werk

Nu heb ik de grote mazzel dat ik als zzp’er geen directe collega’s heb – en die er wel zijn die vind ik heel erg leuk. Maar we kennen denk ik allemaal wel de verplichte zoenrondjes op de werkvloer, waarbij die ene beetje smoezelige of stinkende collega zijn vlezige lippen net te dicht bij je mond plant. Of dat je keurig je hand uitsteekt, maar X. van afdeling Y. dat compleet negeert en je een paar flinke klapzoenen geeft, vergezeld van de allerbeste wensen. Eigenlijk zouden hier mooie shirts voor ontworpen moeten worden 😉 Een gelukkig nieuwjaar kan per slot van rekening ook gewoon met een vriendelijke handdruk.

Gezonder willen gaan eten

Meestal besef ik dat ik aan mijn gezondheid wilde gaan werken in het nieuwe jaar wanneer ik een overgebleven oliebol wegspoel met een restje champagne. Tot zover dus. Weer mislukt.

Collega’s en familieleden die gestopt zijn met roken of snoepen

En gaan ze voor een combinatie van die twee? Dan kan je ze maar beter een paar weken (of maanden) ontlopen. Iemand die loeichagrijnig op een stengel bleekselderij knabbelt en zo hoopt van zijn suiker- en of nicotineverslaving af te kunnen komen, is geen leuk gezelschap.

Goede voornemens in het algemeen

Hoeveel nut heeft het eigenlijk om je ieder jaar van alles voor te nemen? Waarom begin je niet gewoon vandaag? Tegelijkertijd doe ik er ook elk jaar consequent aan mee, om na enkele weken te concluderen dat ik nu eenmaal ben wie ik ben en dat je daar weinig aan verandert. En dat dat prima is. Maar goed, goede voornemens maken die eerste paar weken van het jaar dus wel een hindernis omdat je op tien verschillende vlakken aan jezelf werkt.

De beste wensen wensen op 1 januari

Zelf ben ik er jaren geleden mee gestopt. Het voelde als een verplichting waar ik geen zin in had. Doodop, katerig en mild humeurig langs familieleden gaan met de beste wensen voor het nieuwe jaar… Nee, ik wens iedereen het allerbeste, maar op 1 januari blijf ik liever lekker thuis. Ook nu de avonden minder wild zijn: het enige dat ik wil is mijn warme dekentje, knuffelen met de kinderen en films kijken. Nou ja en misschien een oliebol – goede voornemens zijn voor 2 januari!

Wat vind jij de grootste hindernissen als het nieuwe jaar net start?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “De grootste hindernissen van het nieuwe jaar

  1. Gelukkig weten mijn collega’s inmiddels dat ik niet van dat gezoen houd en liever dat handjesschudden ook oversla, maar dat is dus wel wat ik het minst fijn vind aan dat nieuwe jaar. 😉

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten